Pelargonium raden

Pelargonium raden asale saka Afrika Kidul

Akeh tanduran sing digunakake kanggo nggawe minyak wangi utawa dekorasi omah. Kembang sing apik lan wewangian sing manis ndadekake setelan apa wae. Dina iki kita bakal ngomong babagan spesies tartamtu: Pelargonium raden. Mbok menawa muni luwih kaya geranium kanthi godhong wangi.

Tanduran iki asalé saka Afrika Kidul, iku gampang kanggo tuwuh lan digunakake digunakake ing industri parfum. Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa iku, apa kegunaane lan hibrida sing bisa ditanam. Kajaba iku, kita bakal ngomong sethithik babagan perawatan dhasar supaya sampeyan bisa tuwuh dhewe ing omah.

Apa pelargonium raden?

Pelargonium raden utamane digunakake kanggo tujuan hiasan.

Jenis kelamin pelargonium iku bagéan saka kulawarga saka Geraniaceae lan dumadi saka luwih saka rong atus spesies beda, kalebu ing Pelargonium raden. Kabeh mau minangka tanduran succulent, herbaceous lan uga semak semak sing asale saka Afrika Kidul, paling ora mayoritas. spesies raden, khususe, Iki ditemokake utamane ing Cape wétan lan kidul, ing Afrika Kidul. Ing kono biasane tuwuh ing jurang lan jurang cedhak kali. Uga umum kanggo nemokake kembang kasebut ing lereng gunung, ing antarane semak-semak.

Jeneng ilmiahé asalé saka basa Yunani. Ing basa iki, tembung "Pelargos" diterjemahake minangka "bangau", minangka referensi kanggo mirip karo woh-wohane karo kewan iki. Kanggo "raden", tembung iki nuduhake godhong kasar saka tanduran iki. Jeneng liya sing diarani Pelargoniums raden es "geranium godhong wangi."

Sampeyan kudu nyatet sing Pelargonium raden iku tanduran abadi sing wutah cukup cepet, bisa nganti dhuwur nganti setengah meter. Godhonge bentuke segi telu lan, yen diresapi, cukup aromatik. Padha dipérang dadi lobus ijo sing apik, toothed.

Mangsa ngembang saka sayuran iki diwiwiti ing awal musim semi lan tahan nganti musim gugur. Mangkono, kembang ungu lan jambon sing éndah bisa dinikmati ing saindhenging mangsa panas. Iki cilik lan diklompokaké ing kluster. Wiji sing diduweni cilik lan coklat.

Hibrida

Kaya akeh spesies tanduran saiki, Ana sawetara hibrida cultivable saka Pelargonium raden, kayata ing ngisor iki:

  • Penari Candy: Iku stands metu kanggo gadhah ambu roses. Kembang saka hibrida iki ora ditandhani kaya spesies liyane.
  • Crowfoot: Varietas iki nduweni aroma mawar lan mint.
  • Dr. Livingstone: Uga dikenal minangka Skeleton Rose. Nduweni ambune mawar, nanging godhonge kurang dibedah tinimbang varietas liyane pelargonium.
  • Radula: Hibrida mawar liyane. Biasane dianggep minangka sinonim utawa klon saka spesies asli, yaiku, saka Pelargonium radiens.
  • Kembang mawar abang: Bisa uga hibrida antarane P.raden lan spesies liyane sing ambune mawar. Karakteristik utama macem-macem iki yaiku kembang duwe warna jambon lan abang.
  • Pelargonium x asperum: Iki minangka hibrida ing antarane Pelargonium raden y Pelargonium kapitatum, uga karo gondho mawar. Iki minangka macem-macem sing paling akeh digunakake ing industri minyak wangi. Mesthi, kita ora kudu bingung karo Pelargonium asperum, sing uga nduweni ambune manis banget.

Nggunakake

Cara tradisional, godhong saka Pelargonium raden Padha digunakake kanggo roso panganan tartamtu. kayata jeli lan teh herbal. Minyak atsiri uga bisa diekstrak saka kembang lan godhong sing bisa digunakake minangka aditif lan penyedap panganan. Asring diarani lenga geranium utawa lenga geranium mawar. Wigati dicathet yen mung jumlah cilik saka bumbu iki kudu digunakake.

Senajan bener bisa digunakake ing tataran kuliner. panggunaan sing paling umum saka tanduran iki yaiku hiasan, utamané kanggo interior. Biasane ditanam ing wates, pot, kasur lan kothak jendhela. Dheweke pancen spektakuler ing teras, balkon lan teras. Nanging kita uga bisa nandur macem-macem iki pelargonium ing lemah ing taman kita. Apa wae, kita kudu nyedhiyakake kabeh perawatan sing dibutuhake supaya bisa nikmati kembang sing apik lan wangi sing manis.

Pelargonium radens: Care

Pelargonium raden akeh digunakake ing industri minyak wangi.

Saiki kita ngerti sethitik liyane babagan Pelargonium raden, kita bakal menehi komentar babagan perawatan sing dibutuhake tanduran sing ayu iki. Untunge, dheweke dudu wong sing nuntut, lan liya-liyane Iku tahan banget kanggo hama lan penyakit sing paling umum. Ing ngisor iki kita bakal nyathet kabeh aspek sing kudu digatekake kanggo budidaya:

  • Lokasi: Saenipun, nemokake tanduran iki ing srengenge lengkap. Sanajan bener bisa urip kanthi sampurna ing semi-iyub-iyub, penting kanggo dicathet yen bakal kurang kembang.
  • Suhu: Luwih milih suhu sing anget, khas Afrika Kidul. Nanging, bisa tahan frosts nganti telung derajat ing ngisor nol.
  • Lantai: Penting banget kanggo tanduran yen lemah ora calcareous. Luwih becik nggunakake campuran lempung, pasir kasar lan lemah alas. Kanggo transplantasi pot, iki kudu ditindakake saben taun, utamane ing awal musim semi.
  • Irigasi: Kanggo njaga sayuran iki kanthi bener, penting kanggo mbanyoni saben dina ing mangsa panas lan sethithik ing musim semi. Liyane taun iku cukup kanggo mbanyoni nalika lemah garing.
  • Pass: Nalika fertilizing, paling apik kanggo nindakake karo bahan organik, kayata kompos utawa pupuk kandhang. Tugas iki kudu ditindakake ing awal musim semi utawa pungkasan mangsa.
  • Pruning: Wektu paling apik kanggo pruning tanduran iki yaiku nalika musim ngembang, ing musim gugur. Mesthi, pruning kudu entheng.
  • Reproduksi: Yen kita pengin tuwuh luwih spesimen saka Pelargonium raden, kita bisa nyebarake kanthi nyebar wiji ing musim gugur. Pilihan liyane yaiku kanggo ngasilake liwat cuttings. Kanggo nindakake iki, kita nyelehake ing substrat pasir ing musim gugur, musim semi utawa musim panas lan ngenteni nganti oyod.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, ora rumit kanggo tuwuh tanduran sing apik iki. Yen kita nyedhiyakake perawatan dhasar sing dibutuhake, kita bisa nikmati aroma lan kembang sing apik ing musim panas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.