Rahasia yen duwe Alpine Violet sajrone taun

Kembang violet alpine

Kaya sing wis dakkandhani nalika sawetara, ing Alpine Violet o Persikum siklis Iki minangka tanduran sing dak tresnani lan aku seneng nyawang nalika tuwuh. Iki mulya lan tahan, kanthi kautaman aneh yaiku salah sawijining tanduran sing kembang tetep ana ing mangsa adhem. Duwe violet Alpine sajrone taun minangka perkara sing angel ditindakake. Nalika ing suhu optimal kanggo tanduran iki antara 15 lan 20 derajat CelciusIki toleransi banget kanggo kadhemen lan spesimen sing paling tahan malah bisa menehi kembang cilik sanajan tuwuh ing salju. Mula jenenge jenenge digandhengake karo iklim pegunungan Alpen.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing kudu dingerteni supaya bisa njaga violet Alpine sajrone taun.

Yen sampeyan pengin duwe tanduran cyclamen utawa Alpine violet sadurunge wong liya, tuku wiji saka Kene.

Karakteristik utama

Violet alpine sajrone taun

Kanggo sinau lan ngerti carane njaga ungu alpine sajrone taun kita kudu ngerti ciri khas kasebut kanthi apik. Kembang wiwit ing wiwitan musim semi nalika kahanan cuaca dadi luwih apik. Thanks kanggo suhu sing mundhak, wulan ngembang bisa diwiwiti. Kembang bisa dadi putih lan sawetara warna jambon sing wungu tuwa. Tanduran iki uga misuwur kanthi ciri khas aromatik. Elinga yen ukuran rata-rata biasane udakara 30-40 sentimeter.

Antarane ciri khas violet Alpine, kita nemokake godhong sing wiwit katon saka tutup musim gugur. Dheweke duwe tokoh bunder sing nggawe simulasi bentuk jantung. Sisine alus lan rada serrated. Kanggo nyebar violet Alpine, kita kudu entuk wiji. Dheweke gampang didol ing toko kebon khusus utawa bisa dipikolehi saka tanduran sing wis ana sadurunge.

Kanggo entuk asil sing paling apik, kita ora bisa nyebar wiji kasebut kapan wae taun iki. Sampeyan kudu ngenteni khusus kanggo musim gugur. Wiji bisa tuwuh ing kahanan sing luwih apik nalika suhu udakara 13-17 derajat. Pertimbangan liyane sing disaranake babagan ngurus wiji yaiku kudu ana ing papan teduh kanggo ngindhari kabeh sinar matahari langsung. Yen wis nyebar wiji, kita kudu ngerti ati-ati sing dibutuhake supaya violet Alpine taun suwene.

Tuku ngendi?

Apa sampeyan pengin duwe siji ing omah utawa ing kebon? Klik kene:

Ngrawat violet Alpine

ngrawat violet alpine sajrone taun

Kita bakal mbagi macem-macem perawatan sing dibutuhake supaya bisa duwe violet Alpine sajrone taun dadi bagean:

Suhu lan irigasi

Suhu minangka salah sawijining faktor dhasar supaya kekerasan Alpen bisa tuwuh ing kahanan sing apik. Ditetepake minangka kisaran suhu optimal kanggo tanduran iki antara 15 lan 20 derajat. Kanthi cara iki, sanajan tanduran iki nduweni toleransi tartamtu kanggo iklim sing adhem, kalebu salah sawijining sawetara sing bisa ngidinke salju lan isih subur. Jeneng umum digandhengake karo kahanan iklim sing biasane dienggoni tanduran.

Babagan irigasi, kudu dipertimbangkan nalika kahanan lingkungan ganti kanggo ngowahi pola irigasi. Tanduran iki dikembangake kanthi bolam lan minangka siji-sijine cara kanggo njamin vitalitas tanduran. Lampu kasebut kudu disiram kanthi ngisi kabeh lemah. Becik, aja kontak banyu langsung karo bohlam. Sing paling disaranake yaiku nyelehake tanduran ing pot lan pasang banyu ing dhasar pot supaya bisa nggunakake banyu sing dibutuhake.

Lampu lan pruning

Perawatan liyane sing disaranake yaiku duwe lampu sing apik. Sampeyan kudu nyingkiri yen nampa sinar srengenge langsung. Lan sinar matahari sing langsung bisa ngrusak godhong lan kembang. Yen ditandur ing kebon omah, kudu dilebokake ing papan sing cukup cahya nanging tanpa sinar srengenge langsung.

Salah sawijining tugas pangopènan sing paling nuntut kanggo violet Alpine yaiku pruning. Iki minangka salah sawijining faktor dhasar kanggo bisa duwe violet Alpen ing saindhenging taun. Sampeyan kudu ngerti kapan kanggo mbusak kembang lan godhong wilted. Sing ing kondisi miskin utawa lawas kudu dibusak. Kanggo mbusak bagean mati kanthi bener saben potongan kudu diroboh langsung ing titik sisipan sing ana ing bohlam karo gunting anvil, sing bisa tuku Kene.

Violet of the Alps sadawane taun: sing kudu sampeyan ngerteni

persikum cyclamen

Kanggo nduwe tanduran iki, dakkira kudu ngerti sawetara ciri, amarga yen ora, sampeyan bisa uga nemoni kuwatir nalika, nalika musim panas teka, tanduran kasebut katon nistha.

Dudu, mung periode istirahat sing bisa digandhengake karo negara hibernasi. Salah sawijining ciri khas sing paling unggul yaiku tetep ing kahanan sing ora aktif sajrone musim panas lan garing mengko sprout nalika dina paling kadhemen lan paling udan wiwit.

Alpine Violetku saiki katon apik banget ing meja terasku, nanging suwe-suwe aku kudu ngreksa saka panas banget. Wangsulan: Bab ingkang paling apik ing kasus iki yaiku narik sumber sing gampang banget:
cukup, nguripake pot amarga nalika kita gunakake a tanduran bulbous bisa tetep urip nanging ora turu sajrone mangsa anget. Ing wektu kasebut, ora perlu disiram, cukup lebokake ing papan sing direksa srengenge, sanajan ing udara terbuka lan dipateni. Trik sing gampang banget sing bakal mbantu nglestarekake.

Kasunyatan penasaran liyane yaiku Violet saka AlpeSampeyan bisa ngerti nalika spesimen anyar mung kanthi ndeleng kembang amarga suwe-suwe kembang cenderung luwih cilik.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara njaga violet Alpen sajrone taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.