Suket pita (Phalaris arundinacea)

godhong saka Arundinacea Phalaris sing ana sing wungu lan liyane ijo ijo

Jeneng umum sing dingerteni yaiku suket pita lan kalebu ing genus suket sing tuwuh ing dhuwur, watake nggawe meh padha karo tebu.

The Phalaris arundinacea umure nganti 1,5 meter, nanging bakal gumantung karo jerone sing tekane lemah ing ngisor, sing banjur saya nembus ing pinggir kali lan arus, nggawe luwih kompak lan ora dhuwur.

Fitur

Macem-macem semak saka sing diarani Phalaris arundinacea utawa suket pita

Morfologine gumantung karo karakteristik habitat ing endi tanduran, nanging umume, suket kenthel, gagangipun tegak, tanpa rambut lan duwe godhong sing afiliasi sithik-sithik; agul-agul duwe tekstur atos ing loro-lorone lan warata.

Panikel kompak biasane di bangun utawa ing sawetara kasus rada suwe, ukurane beda-beda antarane 7 lan 40 cm. dawa, nalika ligule timbal duwe a konsistensi membran lan elongated.

Kembang digawe antara Mei nganti pertengahan Juni. Kembang kasebut ijo lan wungu sing suwe-suwe malih dadi krem; iku kalebu sing pertama thukul ing musim semi mbentuk rimpang tebal ing lumahing lemah sing dominasi akeh ruangan.

Yaiku tanduran abadi yaiku asli saka Eropa, Amerika Utara, lan Asia Lor lan Timur.

Wis akeh dikenalake ing wilayah sing adhem sing kalebu ing belahan langit sisih lor lan mulane wis adaptasi karo bagean gedhe ing sisih lor Amerika Serikat lan Kanada kidul, khusus Oregon, Washington, California sisih lor, Michigan, lan Iowa.

Kanggo berkembang lan tuwuh ing kahanan sing apik, butuhe tanduran:

  • Lemah sing PH netral utawa rada asem.
  • Luwih seneng wilayah sing dibanjiri, puddle lan saingan.
  • Supaya batang lemah saya kuwat, lemah kudu lempung utawa wedhi lan umume dijaga supaya garing, lembab utawa direndhem, gumantung karo kahanan liyane kayata: paparan srengenge, tekstur lemah, musim taun utawa suhu, lan liya-liyane
  • Keseimbangan kelembapan kudu dijaga ing lemah.
  • Wutah kasebut tuwuh kanthi subur utawa semi-srengenge langsung.
  • Nolak es banget.
  • Ngembang cepet banget ing kahanan sing optimal.

Budaya

grumbulan suket pita katon saka cedhak, ing endi sampeyan bisa ndeleng warna godhonge

Suket iki tuwuh cepet banget lan gampang yen entuk lemah lembab. Kanggo nggawe wiji germin, nyebar ing lapisan sing ora ngluwihi 10 cm lan misahake siji liyane kanthi jarak antara 5 lan 10 milimeter.

Penting, supaya bisa uga dicelupake ing landasan saengga sawetara dina sampeyan bakal weruh tunas lan sawetara wulan wis bisa panen. Ekspansi suket kaset nerangake babagan kegiyatan manungsa, amarga ditandur karo tujuane digunakake minangka jerami lan pakan ternak, utamane ing Amerika Utara.

Tanduran iki disebar kanthi wiji lan uga oyot oyot. Nglakoni sampeyan kudu nyiyapake winih winih sing resik banget, utawa sampeyan bisa nggunakake awu saka tanduran utawa grumbul sing kobong. Yen sampeyan nyebar nalika musim semi, sampeyan bakal weruh kepiye wiji bakal germin kanthi gampang penting yen bibit wis mapan sadurunge ana es utawa banjir, mula kasunyatane ing sawetara wilayah Eropa nandur ing wilayah sing rentan karo sing pungkasan.

Ing wilayah sing mangsa rendhem entheng utawa ing lemah sing diobong kanthi saluran pembuangan sing kurang, nyebar nalika musim gugur bisa sukses anggere wiji kasebut ora bakal germin nganti musim semi. Phalaris arundinacea minangka tanduran sing cukup tahan amarga bisa ngideni udan tahunan 3 nganti 26 dm, suhu taunan 5 nganti 23 derajat Celcius, lan pH 4,5 nganti 8,2.

Sanajan minangka ramuan musim dingin sing gampang ditemokake ing padang rumput lan padang rumput utawa ing wilayah sing rawan banjir, cukup tahan udan garing, lan uga apik banget ing lemah sing subur ing wilayah sing lembab.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.