Ranunculus repens

Ranuluncus repens thukul

Dina iki kita bakal ngaturake awake dhewe kanggo tanduran sing migunani ing macem-macem bidang. Babagan buttercup. Jeneng ilmiah yaiku Ranunculus repens. Uga dikenal kanthi jeneng umum liyane kayata angelito, campanilla, centella, redellobas, buttercup meadow utawa sikil segawon, lan liya-liyane. Iki kalebu kulawarga Ranunculaceae. Iki digunakake digunakake kanggo dekorasi lan ing wilayah liyane.

Artikel iki bakal ngrembug babagan ciri, perawatan lan mupangate Ranunculus repens.

Karakteristik utama

Ranuluncus repens

Iki minangka tanduran asli Eropa, khusus Norwegia lan Spanyol. Uga asale saka Asia, ing China uga Jepang. Bisa nganti 30 sentimeter yen perawatane apik. Ambane bisa nganti sak meter. Narik antropil, dipteran lan coleopteran kanggo polinasi kembang lan reproduksi. Dadi yen sampeyan duwe ing kebon, mesthine bakal mbantu sampeyan narik serangga sing polinasi.

Kembang kasebut kalebu jinis hemafroditik lan warna kuning.. Dikenal amarga duwe bau madu sing kuwat nalika sampeyan mambu nganti cedhak. Godhonge cukup sederhana lan warnane ijo tuwa. Salah sawijining kaluwihan gedhe saka tanduran iki yaiku bisa tuwuh ing pirang-pirang zona sing ngluwihi 3 jubin termal: anget, sedheng lan adhem. Iki menehi kauntungan gedhe nalika ngembangake wilayah distribusi.

Nggunakake

Ranuluncus repens godhong

Tanduran iki digunakake minangka tanduran pakan kanggo menehi panganan ruminan kayata sapi, wedhus, wedhus lan kebo. Kandhungan protein cukup dhuwur kanggo tanduran. Ngemot ing antarane 18% lan 29% nutrisi iki. Bisa dibandhingake karo spesies liyane kayata pembunuh tikus lan leucaena.

Antarane panggunaan dekorasi bisa ditemokake kanthi gampang nggawe lingkungan alas lan nambah estetika ing taman. Thanks kanggo tanduran iki, sampeyan bisa nambah kerapatan ing kebon. Iki uga bakal mbantu kita nggawe area ngisor ing spesies spesies wit sing luwih gedhe ing kebon kita.

Ing lapangan obat, uga dadi analgesik lan kanggo nggawe poultices. Amarga kandungan protein sing dhuwur, mula bisa diganti tanduran liya ing ternak. Keuntungan nutrisi luwih dhuwur. Kanthi cara iki, bisa nyuda biaya produksi panganan kanthi luwih seimbang.

Kanggo sapi, ing Ranunculus repens iku sugih ing nitrogen lan rusak banget ing rumen. Uga cocog karo sistem silvopastoral, ing endi digunakake minangka grumbulan pakan. Mula, kewan kasebut bisa browsing kanthi langsung lan mangan kembange.

Kabutuhan ing Ranunculus repens

Kembang Buttercup

Tanduran iki butuh perawatan yen pengin tetep ing kahanan sing apik. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan yaiku njupuk jinis lemah sing arep dikembangake. Sawijining lemah kanthi pH asam utawa netral luwih dibutuhake. Bagean sing ana ing jero lemah bakal tuwuh luwih apik yen lemah duwe tekstur pasir utawa lempung. Uga bisa tuwuh ing lemah sing subur, nanging ora akeh. Lemah kudu tetep lembab kanggo njaga oyot kanthi apik.

Irigasi kudu diatur kanggo njaga tingkat asor ing lemah kanthi cukup supaya bisa dijaga. Duwe ide, Indikator paling apik yaiku nalika lemah garing, nanging tanpa nunggu pancen garing kabeh. Kita uga bakal njupuk variabel liyane kayata cahya srengenge, suhu lan tingkat asor lingkungan.

Lokasi sing paling apik yaiku semi-shade utawa cahya srengenge saben dina. Gumantung saka asor lingkungan lan pirang-pirang jam sinar srengenge saben dina, kita kudu ngombe luwih utawa kurang. Semono uga suhu. Supaya bisa urip ing macem-macem lingkungan, perlu ngombe luwih akeh ing iklim sing luwih anget.

Kita wis nyebutake manawa bisa adaptasi karo iklim sing beda-beda, mula bisa tahan frost lan kahanan sing luwih ala tinimbang ora dilindhungi. Yen frosts kuwat banget lan asring, mula ora bisa njamin kaslametan. Tingkat pertumbuhan cukup cepet yen perawatan cukup. Dadi paling cocog kanggo kebon sing kurang tutupan tanduran.

Multiplikasi

Rincian repensine Ranuluncus

Titik khusus sing kudu digawe ing irigasi yaiku kebutuhan supaya lemah duwe saluran banyu sing apik. Kita kudu eling yen, nalika mbanyoni, kita butuh lemah supaya ora nglumpukake banyu. Yen ora, kita bakal nyebabake oyot bosok.

Kanggo ngasilake tanduran iki, kita bisa nggunakake rong cara kasebut. Kapisan yaiku nyebarake seksual. Buttercup gampang direproduksi liwat wiji. Tingkat pertumbuhane dhuwur lan ora butuh germinasi maneh. Kita mung kudu ngenalake wiji ing bolongan cilik sing udakara 5 cm lan banyu. Mung sawetara minggu bakal germinal.

Cara liya sing digunakake yaiku panyebaran aseksual. Ing metode iki, kita nemokake reproduksi kanthi cara saham. Iki kudu ditanam ing posisi sing padha karo batang sadurunge dipotong. Taruhan saka sisih batang sing paling kayu digunakake. Kita bisa nyebar ing pot lan ing papan pungkasan. Mung ing patang dina, kita bisa ndeleng babagan mula mula tunas tunas.

Totoan kudu duwe 3 knot utawa dawane nganti 30 cm supaya bisa thukul mula cacahe luwih akeh. Totoan kasebut kudu ditandur kanthi arah sing padha karo tanduran. Kanthi cara iki, kita priksa manawa ora bisa dibalik lan wektu tundha utawa nggawe proses panularan luwih angel.

Luwih gampang ngasilake maneh kanthi potongan tinimbang wiji. Cukup gampang lan biasane 90% sukses ing perkembangane. Ing tahap pertama reproduksi, kita kudu luwih ati-ati, amarga yen ditandur ing kebon lan duwe pet, bisa ngrusak saka lemah lan mangan tunas.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngerti luwih lengkap babagan Ranunculus repens.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.