Photonia (Photinia Red Robin)

grumbul warna-warni ing ngarep omah

La Photinia abang robin yaiku semak-semak sing nampilake warna sing bakal madhangi tampilan kebon lan nduweni macem-macem ciri sing ndadekake kepenak, ing antarane resistensi iklim sing beda lan gampang budidaya. Tanduran semak sing tuwuh ing saindenging planet lan sampeyan bisa uga duwe ing omah.

Nalika kita waca ing PhotiniaKita ora mung ngomong babagan spesies sing bakal ditemokake saiki, nanging ana akeh spesies ing kulawarga kasebut. Biasane mung wit-witan cendhak utawa wit-witan. Bahan kasebut bisa ditemokake kanthi macem-macem jinis, ing antarané ana daun ijo lan ijo.

Asal lan distribusi

nutup cabang kanthi warna sing jelas lan abang

Lokasi khas sing tuwuh grumbulan iki alami ing sisih Wétan, luwih tepaté ing Thailand, India lan Jepang. Spesies iki berkembang kanthi sukses ing wilayah-wilayah sing ana iklim sedheng nganti pirang-pirang taun, mula biasane uga ana sawetara wilayah ing sisih lor bawana Amerika ing endi spesies asli shrub iki dikenal.

Gampang budidaya nggawe tanduran iki asli ing papan liya, tekan meh kabeh wong, uga amarga kekuwatan hias sing kuat lan pewarnaan sing unik, dadi semak lan wit kanthi karakteristik cilik lan kondhang ing saindenging jagad, nanging asale saka Asia.

Ciri khas saka Photinia abang robin

Milik kanggo klompok rosaceae, nanging ora kaya iki, ora tekan dhuwur sing cukup gedhe, sanajan nuduhake ciri sing padha. Antarane aspek paling penting sing diklumpukake, bisa uga disorot resistensi saka cuaca sing beda-beda, nuduhake kekokohan sing ndadekake dheweke dadi salah sawijining sing paling dipilih ing donya semak hias.

Bakal tuwuh ing kebon sampeyan kanthi cara bunder lan nuduhake godhong lan kembang sing gedhe banget supaya kompak banget. Ciri khas liyane yaiku tuwuh kanthi cepet, entuk sawetara wulan saka perkebunan, kanggo nggayuh diameter lan dhuwure udakara 1,5 meter lan spesies sing dadi luwih gedhe, nganti tekan 3 meter, diametere uga dhuwure.

Salah sawijining ciri utama godhonge yaiku, ora beda karo kembang, iki disimpen ing tanduran sajrone taun tansah nuduhake warna kehijauan, sing dadi padhang ing wulan sing anget lan rada mandheg ing mangsa adhem utawa mangsa suhu kurang.

Ing pinggir, dheweke jagged lan ijo ora mung iyub-iyub sing katon, nanging sampeyan uga bakal weruh godhong abang sing kuat, sing uga hiasan banget, dadi komposisi megah karo kembang lan grumbul.

Nada abang saka godhonge bisa digayuh ing sisih ndhuwur tanduran, dene mudhun, swarane padha dadi saya peteng, mbentuk gradien sing menehi tampilan dekoratif sing misuwur ing kabeh jinis kebon.

Sajrone musim gugur lan musim salju, kita mung bakal weruh godhonge, nanging godhonge ngembang wiwit musim semi, nalika infloresensi cilik wiwit tuwuh sing bentuke bunder lan duwe lima kelopak, sing uga menehi palet warna liyane kanggo tanduran, uga menehi aroma tartamtu.

Kembang iki bakal katon sajrone wulan April lan Mei lan sithik banget, beda karo tuwuh umume tanduran. Kembang iki uga bakal ngasilake woh-wohan cilik, nalika panas musim panas wis budhal lan musim gugur diwiwiti.

Iki nuduhake nalika tuwuh warna biru sing beda karo komposisi warna sing ditampilake lan nalika wis diwasa, dheweke bakal peteng. Iki bakal dadi wayahe manuk wiwit mangan. Woh iki ora dianggep bisa dipangan manungsa, nanging asring digunakake manuk kanggo panganan.

Reproduksi

Iki minangka tanduran sing reproduksi bisa digayuh kanthi gampang, kanthi cara motong lan wiji. Motong malah bisa dipikolehi saka sisa sing wis dicopot lan bakal tuwuh kanthi cepet lan efektif.

Wiji kasebar dening tetesan manuk, sing nggunakake woh-wohan, lan tandurane biasane saya sehat, nolak jinis penyakit utawa hama. Iki yaiku Photinia abang robin, tanduran sing paling dipilih ing saindenging jagad kanthi warna, menehi tampilan hias tanpa padha.

Care

semak utawa wit cilik ing pot

Mesthi, ing Photinia abang robin bakal tuwuh paling apik ing kebon sing akeh wektu kanggo sinar matahari langsung, nanging Iku ora mung cara tuwuh. Uga bakal ditindakake ing papan sing cahya parsial lan bisa uga tuwuh, nanging kanthi cara sing kurang kuat, ing papan sing mung ana cahya alami lan warna sing padhang.

Iki minangka tanduran sing tuwuh kanthi kekuwatan gedhe ing lemah sing subur lan sing sampeyan butuhake yaiku kapasitas pembuangan sing apik, mula senyawa antara bumi lan pasir bakal dadi cara paling apik kanggo ngembangake. Sanajan tuwuh ing lemah kebon paling apik, sampeyan uga bisa tuwuh ing pot, supaya ana ing balkon utawa teras ing apartemen.

Ing kebon khusus, mbentuk komposisi sing apik banget Yen sampeyan duwe tanduran kembang kanthi warna sing terang utawa peteng banget, sing ing kalorone bakal beda karo abang godhonge, menehi kebon warna khusus ing kebon sampeyan.

Irigasi bakal beda yen sampeyan nandur semak iki ing pot utawa yen ana ing lemah ing kebon sampeyan. Ing pot sampeyan, tanduran mbutuhake banyu sing luwih rutin, uga ing wulan kanthi suhu sing luwih dhuwur. Ing bumi, tanduran bisa tekan oyot sing luwih asor lan tambah jero, mula wayahe menehi banyu mesthi ora asring banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   cyril nelson ngandika

    Pungkasane, dheweke ora nate menehi jeneng ilmiah. Mesakake tenan!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cyril.
      Nyatane, jarene: Photinia 'Red Robin' 🙂

      Ya sejatine jeneng ilmiah sing lengkap yaiku Photinia fraseri 'Red Robin', nanging luwih dingerteni kanthi ngilangi fraseri Saka jeneng.

      Greetings.