Rudbeckia: care

Rudbeckia: care

Saben tanduran duwe sawetara kabutuhan sing kudu ditindakake. Akèh-akèhé padha banget, utamané yen asalé saka panggonan utawa bawana sing padha, dene liyane luwih spesifik. Mula, wektu iki kita arep ngomong karo sampeyan babagan Rudbeckia, perawatan sing sampeyan butuhake lan kaya apa.

Apa sampeyan ngerti apa Rudbeckia? Apa yen kita pitutur marang kowe sing asalé saka kulawarga kembang srengenge lan kembange kaya kembang aster? Temokake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan tanduran iki.

Karakteristik saka Rudbeckia

Karakteristik saka Rudbeckia

Rudbeckia uga dikenal minangka susans mripat ireng, jeneng aneh kanggo tanduran; lan coneflower. Iki ditondoi minangka tanduran herbaceous sing tuwuh kanthi lurus sing bisa nganti dhuwur 90 cm. Sing paling nggumunake babagan iki yaiku bantalan, amarga katon kaya kembang srengenge, lan kembang, sing menehi hawa kanggo daisies. Iki kuning utawa oranye lan ing tengah ana bal ireng.

Asalé saka Amerika Serikat lan Kanada, ing ngendi tuwuh utamane ing prairies, ngresiki alas, sabana garing, lsp. Nyatane, ing Maryland wis dadi kembang resmi wiwit taun 1918.

Perawatan Rudbeckia

Perawatan Rudbeckia

Duwe Rudbeckia ora angel, adoh saka iku, lan ora perlu ngerti banget amarga tahan banget. Nanging, bener yen Rudbeckia duwe sawetara perawatan sing kudu diwenehake kanthi tepat supaya ora lemes. Kita ngomong babagan dheweke.

Lokasi

Ing kasus lokasi, Rudbeckia ora butuh akeh. Mung pengin a panggonan sing ing srengenge lengkap. Dheweke seneng nglampahi jam lan jam ing srengenge! Mesthine, yen ana ing iklim sing anget, luwih becik golek papan ing semi-iyub-iyub kanggo nyegah sinar srengenge ngobong kelopak kembang.

Temperatura

Ing Rudbeckia, perawatan karo suhu ora dadi masalah kanggo sampeyan nganti musim dingin tiba. Lan luwih khusus Frost.

Iku tolerates suhu dhuwur banget, nanging ora Frost. Dheweke kudu direksa amarga bisa nyuda kesehatan tanduran.

Iki ora ateges yen kadhemen kudu dilebokake ing njero omah utawa nyedhiyakake suhu sing tetep, adoh saka iku. Bisa tahan kadhemen, lan malah frosts entheng, nanging yen suhu irungnya banget kurang sing nalika sampeyan kudu njupuk tindakan.

Bumi

Rudbeckia mbutuhake lemah sing lempung lan bahan organik. Sanajan kudu tahan kelembapan, ing wektu sing padha kudu duwe saluran sing apik, amarga tanduran iki ora seneng nglumpukake banyu.

Mula, nalika nandur Rudbeckia, salah sawijining perawatan sing kudu ditindakake yaiku ngisi bolongan kasebut sadurunge nganggo kompos cilik, pupuk kandang utawa jinis lemah organik liyane sing menehi dhasar bahan organik kanggo mbantu tuwuh akeh.

Sawise ditandur, yen sampeyan nambahake kompos sethithik saben taun utawa rong taun, matur nuwun.

Irigasi

Irigasi minangka salah sawijining perawatan Rudbeckia sing kudu ati-ati. Lan sing paling penting kabeh, lan sing bisa mengaruhi kesehatan tanduran.

Kanggo miwiti, sampeyan kudu ngerti yen Rudbeckia minangka a tanduran sing kudu duwe lemah lembab, ora waterlogged. Mulane kudu kerep disiram. Nanging ora tansah. Mung ing musim semi, musim panas lan musim gugur.

Biasane nalika suhu mudhun, mbanyoni uga kudu dikurangi nganti meh kabeh mangsa ora ana irigasi.

Penting yen nalika sampeyan pour banyu, sampeyan tansah nindakake ing lemah, amarga yen sampeyan pour ing godhong utawa kembang, sampeyan bisa nimbulaké penyakit jamur.

Kembang

Ora kaya tanduran kembang liyane, ing kasus iki Rudbeckia ora bakal mekar ing musim semi, kaya meh kabeh, nanging ana ing tengah musim panas lan terus mekar nganti musim gugur sing padha.

Amarga iki, pelanggan ditindakake kanthi cara sing beda.

Pelanggan

carane rudbeckia

Ayo ngomong babagan langganan. Antarane perawatan Rudbeckia, sampeyan kudu eling yen, amarga ngembang, penting kanggo dibuahi luwih suwe. Yaiku, sampeyan kudu miwiti ing pungkasan musim semi lan terus fertilize nganti tiba, kanggo menehi kekuatan.

Paling apik ing kasus iki bakal dadi pupuk mineral. Sampeyan kudu tindakake Rekomendasi Produsèn (sanajan yen kantun iku, iku ora ala), lan Tambahake menyang irigasi saben 15 dina kira-kira.

Pruning

Dadi tanduran herbaceous, Rudbeckia ora mbutuhake pruning drastis. Ya, sampeyan kudu ngati-ati manawa cabang-cabang sing tetep garing utawa ora kuwat kanggo ngresiki lan bisa terus berkembang.

Nanging ngluwihi iku ora mbutuhake pruning kaya mengkono, nanging perawatan supaya bisa oksigen lan kabeh cabang sehat.

Uga, sampeyan kudu nggatekake manawa, nalika mangsa teka, tanduran dhewe layu, lan sampeyan mung kudu nglindhungi bagean ROOT, ora luwih. Ing musim semi, yen sampeyan wis nindakake kanthi apik, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa wiwit sprout maneh lan bali menyang negara sing ana ing musim panas.

Transplan

Babagan transplantasi, yen ana ing lemah kebon, contone, ora perlu ditransplantasi, sanajan luwih becik ditambahake sethithik. tanah anyar kanggo mbantu mbayar apa sing bisa ilang amarga irigasi.

Yen sampeyan duwe ing pot, mula disaranake, paling ora saben 2-3 taun, sampeyan ngganti, sanajan ora ana ing pot, nanging ing lemah, amarga nutrisi ing njero bisa kurang.

Wabah lan penyakit

Amarga kekuwatan lan kekuwatane sing dhuwur, hama lan penyakit biasane ora mengaruhi sampeyan, Kanthi apa sing duwe kauntungan karo tanduran iki, lan sing ora kudu padha sumelang ing sing bakal mati saka masalah iki.

Saiki, kita kudu nggatekake irigasi, amarga yen kita ngluwihi, oyod bisa ngrusak, rot lan mateni Rudbeckia.

Multiplikasi

Ing bab pungkasan kita kudu pitutur marang kowe bab multiplication saka tanduran iki. Iki bisa ditindakake liwat wiji. Sampeyan bisa milih saka musim panas lan musim gugur, nanging nganti musim semi, ora becik kanggo nandur.

Mesthi, elinga yen kudu ana pamisahan antarane wiji paling sethithik 50 cm amarga saben spesimen mbutuhake papan.

Kanggo duwe luwih luck lan kabeh mau metu, trick pakar sethitik sijine ing suhu pancet 15-16 derajat. Mangkono, mung 2-3 minggu sampeyan bakal duwe shoots pisanan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Rudbeckia ora mbutuhake perawatan. Apa sampeyan duwe tanduran iki ing kebon utawa teras sampeyan? Apa sampeyan duwe keraguan? Marang kita lan kita bakal nyoba kanggo mbantu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.