Salvia microphylla

Salvia microphylla

Salah sawijining tanduran sing kembang paling dawa yaiku Salvia microphylla. Tanduran iki dikenal minangka sage jambon, myrtle gunung, sage mikro, chupeticos, myrtle gunung lan bijak grenadine. Asale saka Meksiko lan Arizona lan kalebu kulawarga Lamiaceae. Digunakake kanthi wiyar kanggo dekorasi minangka kembang hias amarga kembang biasane umure dawa lan warna-warni banget.

Ing kene kita bakal nuduhake ciri utama lan perawatan sing Salvia microphylla.

Karakteristik utama

Rincian kembang salvia microphylla

Iki shrub cilik sing bisa ngukur nganti 1 meter. Iki nduweni batang sing cukup lemah saka jinis semi-tanam lan wujud massa dibunderaké. Cocog kanggo motong lan menehi bentuk bunder, menehi privasi luwih akeh ing kebon sampeyan. Godhonge wernane ijo pucet lan duwe bentuk oval lan segi telu. Ambune sing dienggo mirip mint.

Kembang katon ing klompok fuchsia jambon lan carmine ing corolla. Kembang digawe ing pungkasan mangsa panas lan musim gugur. Cukup tahan kanggo kadhemen, bisa tahan kanthi frosts kanthi suhu nganti -15 derajat. Uga digunakake kanthi wiyar amarga ora mung tahan frost uga, nanging uga panas lan garing. Iki ndadekake tanduran sing serba guna bisa nahan meh kabeh kahanan lingkungan.

Bagéyan saka resistensi kahanan swasana sing béda-béda amarga godhong bergerigi cilik lan bagé sing kayu nanging luwih alus nggawe energi efisien. Mula, bisa ngirit akeh energi sajrone njaga ekstremitas lan bisa ngirit energi kasebut kanggo mbela awake dhewe saka hawa adhem, panas utawa mangsa garing. Godhonge ora ilang ing taun suwene lan bisa nyengkuyung kembang nganti suwe.

Sanajan godhonge ora bisa dipangan, bisa digunakake kanggo nggawe teh herbal. Thanks kanggo mambu mint, mbantu luwih santai. Kembang kasebut kanthi pamer, narik sawetara jinis serangga sing bakal seneng polinasi. Bisa narik kupu, tawon lan lebah lan uga manuk kolibri.

Properti lan panggunaan

Tanduran wicaksana jambon

Batang uga godhong lan kembang duwe minyak esensial sing digunakake kanggo ngatasi masalah pencernaan. Kembang kasebut uga bisa digunakake kanggo nglarani rasa mripat yen digunakake lan diusap ing tlapukan. Godhong bisa ditrapake kanggo nyuda lara kuping kanthi langsung.

Yen digunakake ing infus, kita bisa ngenthengake tatu lan ngresiki saliyane kanggo ngatasi tabung bronkial ing serangan asma sing luwih parah.

Antarane panggunaan utama sing digunakake yaiku nawakake keanekaragaman hayati sing luwih gedhe ing kebon. Amarga nduweni aroma, daya tarik lan nektar sing apik, mula bisa narik kabeh serangga menyang kebon lan manuk sing nyerbuk.. Iki bakal mbantu akeh supaya tanduran bisa diserbuk kanthi luwih cepet lan luwih cepet. Serangga duwe peran penting ing ijol-ijolan genetik ing kebon lan menehi ekosistem. Mula, penting banget kanggo nduwe tanduran sing bisa narik serangga lan kewan liyane saengga kebon kasebut kebanjiran kanthi kualitas lan keanekaragaman hayati.

Dheweke uga bisa nggawe loreng kembang utawa tembok cilik kanthi daya tarik sing apik. Dheweke digunakake kanggo sulih utawa ngliwati pager angin sing biasane ana ing kebon supaya stabilitas saya tambah uga privasi. Iki migunani banget kanggo dekorasi area santai amarga ora butuh perawatan lan biasane ora jembar. Mung kanthi nandur, sampeyan ora bakal kudu nggatekake. Cukup ngenteni kembang sampeyan tuwuh lan nikmati kaendahane.

Siji kekurangan sing bisa dingerteni yaiku, kadang-kadang sampeyan bisa santai ing kebon kanthi tenang nalika ana serangga sing narik kawigaten Salvia microphylla bisa dadi gedhe banget lan ngganggu. Sampeyan uga bisa nggunakake cokotan sing ora disengaja.

Ngurus kanggo Salvia microphylla

Rimbun sri mikrofil

Amarga tanduran iki ditanam utamane kanggo tujuan hias, kita kudu nggatekake perawatan utama sing dibutuhake supaya bisa njamin yen bakal ngrasakake kaendahan kanthi maksimal. Ing kasus iki, kita bakal fokus kepiye cara ngurus supaya bisa ngrasakake kabeh kaluwihan ing taman.

Iki minangka tanduran sing kudu sunar srengenge supaya tuwuh kanthi bener. Yen kita nyelehake ing semi-shade, bisa uga urip, nanging ora becik. Sawetara prekara kudu dipikirake, contone, yen dilebokake ing jejere pager angin, bisa luwih gedhe lan menehi shade. Iki tegese tuwuh manawa ora sampurna, nanging bisa urip kanthi apik.

Kita ora kudu kuwatir banget babagan suhu utawa udan, amarga dudu tanduran sing butuh akeh banyu. Kita uga ora kudu nglindhungi, yen kita duwe frost sing luwih terus. Iku cukup tahan kanggo kahanan garing lan kurang banyu. Yen musim salju dadi adhem banget, kanthi frosts sing kuat banget, mula bisa dilindhungi, amarga bakal dadi tanduran sing mati.

Lemah ora butuh sarat akeh. Sampeyan mung butuh lemah sing sithik, kanthi kesuburan sing cukup lan saluran sing apik. Aja lali yen tanduran minangka toleransi sing cukup garing, tegese ora butuh banyu akeh supaya bisa urip. Mula, kajaba kasunyatan manawa kita bakal nindakake irigasi kanthi banyu sithik, kita ora bakal fokus nambah. Sampeyan butuh lemah supaya dikuras kanthi becik kanggo nyegah banyu.Oh, mengko bakal bosok tanduran.

Irigasi kudu ditambah sethithik nalika musim panas kanggo ngganti kerugian banyu amarga evapotranspirasi gedhe banget. Kajaba iku, yen ora akeh udan ing mangsa adhem lan asor umume tetep kurang, mula uga kudu nambah irigasi luwih sithik. Kanggo entuk ide, wenehake lemah supaya ngerti yen kudu nyiram maneh.

Babagan tugas pangopènan, Perlu dipangkas ing pungkasan mangsa salju supaya frost ora ngganggu. Kanthi cara iki bisa duwe suhu paling dhuwur kanggo nyiyapake kembang ing pungkasan mangsa panas.

Hama sing bisa ngrusak Salvia microphylla putra la Mabur putihing keong, aphids lan sawetara slug. Kanggo ngindhari iki, kita ngontrol irigasi kanthi becik.

Muga-muga informasi iki bisa mbantu sampeyan ngrampungake Salvia microphylla.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pepa ngandika

    Aku duwe sawetara tanduran, nanging kabeh wis mbukak, aku bakal ujar manawa wis nyebar lan aku ora ngerti sebabe lan aku uga ora pengin.

  2.   valeria scionico ngandika

    sewu muji kanggo integritas artikel

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, Valeria.