Wicker ungu (Salix eleagnos)

macem-macem wit lan vegetasi sing bisa dideleng ing alas

El Salix eleagnos Yaiku jinis wit willow sing tuwuh ing pinggir kali sing ditutupi watu, ing jurang lan lembah sing lembab, utamane ing lemah sing watu gamping. Wicker wungu bisa urip udakara 200 nganti 1500 meter, sanajan ing Sierra Nevada, wis ditemokake udakara 2000 meter saka ketinggian.

Wit iku wit sing bisa tuwuh nganti enem meter, lan duwe cabang sing cukup akeh lan fleksibilitas yen ing acara tartamtu bisa tuwuh nganti 12 meter. Cabang saka tanduran iki coklat, coklat kanthi warna kuning, coklat kanthi warna abu-abu, utawa bisa uga abang peteng lan umume cukup retak ing spesimen lawas.

Godhong lancip lan dawa sing dawa

Karakteristik elealiosaliali

Iki wit sing duwe godhong sing ringkes ditata kanthi ganti, deciduous lan duwe ukuran udakara 2 nganti 16 sentimeter dawane udakara 3 nganti 10 milimeter.

Dheweke duwe formulir yaiku linear utawa bisa uga godhong lanceolate, kanthi tips sing landhep lan kanthi dhasar sing bentuke bunder, kanthi wates sing ditutup kanthi alus, scrambled ing sisih ngisor, lan kelenjar. Nalika godhong wis diwasa, wernane ijo tuwa ing sisih ndhuwur lan duwe rambut putih utawa putih abu-abu padhet ing sisih ngisor.

Kembang kasebut lair ing filamen sing rada dawa sing diarani catkin. Woh-wohan bentuk kaya kapsul Nalika wis mateng, banjur mbukak banjur nerbitake wiji sing dibungkus nganggo kain cottony sing nduweni kemampuan nyebar kanthi angin.

Budaya

Papan sing cocog kanggo nandur anyaman ungu yaiku wilayah sing duwe banyu rawaApike, lahan kasebut cukup cedhak karo kolam, sendhang utawa cedhak banyu. Papan-papan kasebut nyedhiyakake jaminan garansi ing pabrik kasebut ora bakal nemoni masalah amarga kurang asor. Nalika nandur wit iki penting nimbang sistem sing duwe oyot, umume sistem oyot apa sing ditutup. Bisa disebar tanpa oyot nalika pisanan musim semi sadurunge germinasi utawa ing pungkasan musim gugur sawise godhong tiba.

Care

Nalika wit kasebut bubar ditandur iku penting kanggo banyu, amarga kudu lembab terus. Kanggo iki, penting ngombe tanduran seminggu sepisan esuk banjur wengi. Nalika wit wis tuwuh kanthi kualitatif, kudu nutupi bumi kanthi gambut, lan kita bakal nyelehake lapisan udakara limang nganti pitung sentimeter.

Wabah lan penyakit

pirang-pirang wit sing duwur kanthi batang sing lancip

Sanajan iki minangka wit sing sederhana, ora ateges bisa ditinggalake tanpa ngadhepi masalah apa wae. Hama sing paling asring nyerang jinis wit iki umume aphids, mabur kembang lan moth willow. La ngilangi uler Penting, amarga bisa nyokot godhong, dadi wit ora apik kanggo dekorasi. Saliyane, penting banget kanggo nggatekake wulan musim semi, amarga iki wektu nalika mabur kembang biasane katon.

Nggunakake

Ewonan taun kepungkur cabang wit iki digunakake kanggo kranjang, lan nganti saiki iki minangka praktik umum sing terus ditindakake. Saliyane, tincture sing diekstrak saka kulit nalika remuk bisa digunakake kanggo ngobati demam lan gejala kadhemen. Wicker ungu yaiku wit sing asring digunakake dening para malang kanggo dekorasi taman lan kebon, mula umume dianggep minangka salah sawijining wit sing paling cocog kanggo ditandur ing taman kutha.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.