Wicker (Salix viminalis)

barisan semak utawa wit cilik

El Salix viminal Wit iki minangka wit sing asale saka Eropa lan Asia Kulon, umume dikenal minangka anyaman. Minangka spesies sing tuwuh kanthi cepet sing duwe sistem oyot sing akeh banget sing ngidini konsolidasi cepet saka landasan.

Gawane ngluwihi sepuluh meter ing dhuwur, lan ing alam liar asring hibridisasi karo spesies willow liyane, sing kadang angel pangenalan lan klasifikasi spesimen sing diasilake.

Karakteristik penjahat Salix

barisan semak utawa wit cilik

El Salix viminal Wit sing tegak lan dioecious kanthi karakter tussock sing umure ora dawa. Cabangipun ing wiwitan katon rada coklat lan wulu banjur dadi luwih alus. Godhong daun sing dipasang ing batang kanthi petioles sing cendhakDheweke linier lan untu ing sisih apikal, dawane 15 cm, dilipat ing pinggir, ijo ing bundelan lan putih lan wulu ing sisih ngisor.

Fluoresensi kasebut kedadeyan ing antarane wulan Maret lan April lan kembangane padha karo paku sing mlengkung, beda-beda beda karo jinis. Ing lanang luwih dawa lan duwe stamen alus lan anther kuning, dene sing wadon bentuke silinder lan katon katon.

Pollination minangka anemofilik, yaiku kanthi intervensi angin. Kaya umume genre, serbuk sari minangka alergen. Peternak lebah entuk manfaat saka tanduran iki amarga produksi serbuk sari lan nektar mbantu ngiyatake lebah lebah. Woh-wohan bentuké oval, sing dibukak nalika musim panas kanggo ngeculake wiji sing diserbuki angin.

Tanduran lan panyebaran

Gandaan wicker diasilake kanthi winih utawa stek. Yen sampeyan mutusake nyebar kanthi winih sampeyan kudu nyebar ing pungkasan musim semi, yen wis diwasa, bisa urip kanthi aman lan bisa tahan sawetara dina.

Gegayutan karo potongan kayu sing wis diwasa, iki mesthine kudu ana ing amben ruangan sing dilindhungi antara wulan Desember lan Februari utawa yen sampeyan pengin, ditandur ing posisi permanen ditutupi mantel sing bisa ngilangi suket. Nanging, yen ngethok kayu setengah mateng, luwih becik ditindakake wiwit wulan Juni nganti Agustus.

Tuwuh kanthi becik ing meh kabeh lemah, kalebu udan, kurang banyu, utawa kadang-kadang dibanjiri. Nanging, luwih becik sampeyan nandur ing lemah sing lembab, abot lan srengenge kebak, mula sampeyan kudu ngindhari lemah lan papan sing garing. Iki minangka tanduran tahan banget, ngidinke polusi angin lan udara.

Iki minangka spesies sing migunani kanggo nggawe kranjang, mula akeh ditandur. Penting, prune meh nganti level permukaan lan saben taun nalika budidaya ditrapake kanggo ngasilake kranjang, amarga iki ngasilake produksi tunas dawa lan fleksibel. Ing kondhisi sing nyenengake, Salix bisa berkembang nganti 4 meter tunas anyar nalika dipotong kanthi bener.

Sing ngerti, iku minangka sumber serbuk sari kanggo lebah. Disaranake sampeyan tanduran ing posisi permanen sanalika bisa. Pangembangan oyot kasebut agresif banget, saengga bisa nyusahake saluran pembuangan. Tanduran lanang lan wadon kudu ditandur yen dibutuhake winih.

Penyakit lan parasit

cabang saka grumbul diarani Salix viminalis

Salix viminalis gampang diserang dening hama. Tanduran iki minangka sumber nutrisi sing penting banget uler-ulerKajaba iku, cukup kena penyakit jamur.

Hama liya sing nyerang tanduran kanthi gampang yaiku galur, sing biasa dikenal minangka lalat insang, sing ngrusak lan ngrusak godhong kasebut. Kajaba iku, aphid lan lepidoptera minangka bebaya tumrap tampilan lan panguripan Salix amarga bisa nyebabake serangan godhong gedhe. Penyakit liya sing disebabake jamur yaiku kudis lan teyeng.

Nggunakake

Wis digunakake ing produksi perabot kebon, pembagi, kranjang, tikar lan uga cribs. Cabangé migunani kanggo nyawiji anggur. Ing lapangan, panggunaane bisa dideleng ing sadawane kanal lan ing pinggir kali. Ing kebon digunakake minangka tutor kanggo menek tanduran.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)