Salsifis (Tragopogon porrifolius)

Salsifis ing kembang

Tanduran dikenal minangka salsify minangka ramuan sing bisa ditemokake ing lapangan Eropa. Minangka tanduran herbal, cenderung ora digatekake, amarga jinis-jinis tanduran iki ora ditrima ing kebon utawa ing pot, nanging kembangane apik banget mula ora bisa mandhegani kanthi tliti.

Kajaba iku, minangka cara sing padha, budidaya lan pangopènan luwih gampang tinimbang tanduran liyane. Dadi Napa ora luwih ngerti dheweke? ?

Asal lan ciri

Tanduran Salsifis

Protagonis herba tahunan, biennial utawa perennial gumantung saka kadhemen ing musim salju, asale saka Eropa Tengah lan kidul Mediterania kalebu pulo (Kapuloan Balearic, Corsica lan Sardinia), uga saka Afrika Lor menyang Pakistan. Nganti saiki, iki wis dadi naturalisasi ing Eropa tengah lan sisih lor, Afrika Lor, Amerika Utara, Argentina, Chili, Australia lan Selandia Baru.

Jeneng ilmiah yaiku Tragopogon bubur, sanajan dheweke luwih dikenal kanthi salsifís, tanduran tiram, jenggot wedhus, tanduran tiram, verbaja utawa rosavavavosaosa. Dheweke ditondoi kanthi dhuwur saka 30 nganti 1,5 meter. Godhong lurus kanggo bentuk lanceolate lan ukurane 15-40cm. Kembang kasebut diklompokake ing bab 3-4cm lan wernane jambon. Dheweke duwe oyot sing kuat lan tapered sing bisa dipangan.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang salsifis

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: ora preduli anggere wis got sing apik.
  • Irigasi: saben 1-2 dina ing mangsa panas lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit musim semi nganti musim gugur kanthi pupuk ekologis.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing seedbed sing dilebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -4ºC.

Apa sing sampeyan pikirake babagan salsifis?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   antonio madinah robles ngandika

    antoniomedina1712@hotmail.com. Aku duwe tanduran iki ing kebonku lan duwe keanehan yen ditutup ing wayah wengi lan mbukak awan, iku apik banget padha karo carnation