Apa sampeyan duwe wit ing njero omah?

Konifer

ing wit Tanduran dekoratif banget, saengga akeh wong pengin duwe tanduran ing omah. Nanging, umume spesies ora urip kanthi apik, ora bisa adaptasi.

Nalika sampeyan milih nduwe wit ing njero omah penting kanggo njupuk rustisitas lan resistensi saengga kita bisa ngrasakake pirang-pirang taun.

Spesies sing paling disaranake

Godhong wit enom

Wit-witan, yen bisa, becike ana ing njaba. Sampeyan kudu ngerti manawa ora ana sing diarani "wit njero ruangan"; nanging ana spesies - kayadene spesies tropis - sing kudu dilindhungi saka kadhemen lan beku, yen ora bakal ilang. Saiki, wis suwe aku ngrias omah karo omah. Yaiku, tanpa mangu-mangu, alternatif sing apik banget nalika sampeyan ora duwe kebon.

Sing ngomong, spesies sing paling disaranake yaiku sing memenuhi sawetara ciri kasebut:

  • Dheweke duwe batang sing lancip.
  • Tingkat pertumbuhane bisa dikontrol kanthi gampang dipotong.
  • Godhonge mesthi ijo, yaiku ora tiba ing musim gugur.
  • Dheweke bisa tetep ing pot nganti suwe.

Dadi, tanduran sing bisa dekorasi omah yaiku: bonsai Serissa, Sagerethia lan Carmona, wit kurma (utamane sing kalebu genus Dypsis, Chamaedorea lan Howea), wit tropis (kayata mangga utawa alpukat kayata), Ficus, Araucaria.

Wit thukul ing njero omah

Sapling

Saiki kita ngerti spesies sing paling bisa adaptasi karo kahanan njero ruangan, kenapa ora terus tuku wiji? 🙂 Dheweke tuwuh kanthi cukup, amarga mung butuh landasan keropos lan banyu. Minangka tanduran sing seneng ora krasa adhem, luwih becik nyiyapake wiji ing musim semi; sanajan sampeyan ora pengin ngenteni, sampeyan bisa milih nyebar ing musim salju lan dilebokake ing cedhak sumber panas.

Sawise wiwit germin, lebokake kamar sing padhang banget lan wenehi perawatan preventif kanthi fungisida supaya jamur ora bisa cilaka.

Apa sampeyan duwe wit ing njero omah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sebastián ngandika

    Artikel sampeyan katon apik banget kanggo aku. Apa sampeyan bisa duwe Eucalyptus pot? Aku pengin duwe tanpa perlu alelopati kanggo ngrusak lahan lan tanpa tuwuh akeh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Sebastian.
      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan.
      Eucalyptus minangka tanduran sing biasane ora disaranake ing pot. Sistem oyot banget invasif, lan tingkat tuwuhinge dhuwur banget, mula ora umum yen pungkasane bisa mbedhah pot.
      Saiki, iku ora mokal. Kasunyatane, dheweke kadang dianggo bonsai. Kanthi basis iki, aku bakal nyoba. Loro-lorone cabang lan oyot kudu dipotong saben taun supaya disimpen ing pot, nanging ora ana liyane. 🙂

      1.    Sebastián ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo njawab, ing ngono aku bakal nyoba karo Corymbia citriodora ing panci gedhe lan aku bakal njaga supaya bisa nguntungake tanpa kerusakan, kanthi cara liya, dina liya aku kira-kira 3 jam maca sampeyan artikel, migunani banget lan menarik, terus. :)

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Matur nuwun kanthi sanget kanggo tembung sampeyan. Kita seneng yen sampeyan seneng blog. Kita bakal terus ngupayakake nggawe konten sing luwih dhuwur kanthi kualitas 🙂.