Teh Shulang (Camellia Sasanqua)

Camellia sasanqua minangka rempah-rempah botani sing kalebu kulawarga Camellia sing kondhang

Camellia sasanqua minangka rempah-rempah botani sing kalebu kulawarga Camellia sing kondhang. Tanduran ngandika ditondoi kanthi bentuk lan warna, unsur sing ngidini nggawe popularitas gedhe tenan, sanajan kasunyatane ing antarane macem-macem jinis sing ana, iki minangka salah sawijining sing paling ora dingerteni.

Fitur

Camellia sasanqua ditondoi kanthi wit utawa semak sing dawane dedaunan

Camilan sasanqua ditondoi kanthi wit utawa semak sing duwe kandhel godhong-godhongan enom, sing bisa tekan dhuwur udakara nem meter. Wit ijo lan akeh cabang, duwe kulit abu-abu sing mulus kanthi cabang striated coklat semar utawa kuning.

Godhonge katon apik, elips, jembar, kulit, kanthi pethel sing cendhak, pinggiran lemes lan dawa udakara 3-5 cm.

Kembangé duwe diameter kira-kira 5-7 cm lan umume sepi, ambune lan terminal. Sampeyan bisa uga duwe kelopak semi-dobel, enem lan kaping pindho ing antarane enem lan wolu, sing ora nganggo iket, duwe warna khas sing beda-beda ing antarane putih lan jambon.

Care

Tanduran iki misuwur amarga grumbul, sing umure dawa lan godhong-godhongan ijo ing taun iki kembang endah ing jaman adhem.

Amarga sifat, dheweke duwe katrampilan supaya bisa subur kanthi sampurna nalika nampa dhasar dhasar sing cocog kanggo tuwuhane.

Pruning

Kaya kabeh camelia, Sasanqua ora mbutuhake pruning, nanging senadyan bisa nanggapi kanthi apik.

Yen sampeyan mutusake prune, umume luwih becik nindakake kanthi tepat sawise ngembang, sadurunge lair tunas anyar. Kajaba iku, disaranake rada motong ujung cabang lan ngilangi sing ringkih utawa mati supaya bisa menehi semangat.

Pupuk

Sawise ngembang, Sasanqua kudu dipangan sithik kanthi nggunakake pupuk sing seimbang. Luwih becik nggunakake a pupuk organik lan ditrapake ing wulan Maret, amarga ing wektu iki tunas saya tuwuh, saliyane, bisa uga nglawan gejala foliar sing bisa muncul minangka akibat saka anomali nutrisi.

Irigasi

Camellia Sasanqua duwe kabutuhane banyu sing beda-beda miturut musim, nanging ing kasus apa wae kudu dijaga a asor tetep tanpa tekan banyu, dadi penting yen lemah duwe sistem pembuangan sing cukup.

Disaranake nambah frekuensi irigasi ing mangsa ngembang supaya entuk kembang sing kebak.

iklim

Tanduran iki mbutuhake a iklim lembab lan sedheng, sing bisa uga ndadekake macem-macem jinis panjaluk paling angel ing antarane Camellias, amarga kanthi becik tahan srengenge langsung lan ora mbutuhake perlindungan gedhe saka angin.

Budaya

The Sasanqua mbutuhake lemah sing duwe asam pH lan duwe saluran sing cukup, mula sadurunge wiwit tuwuh macem-macem Camellias, luwih becik dipriksa manawa lemah duwe pH kira-kira 6.5 ​​derajat.

Nalika tuwuh Sasanqua Camellias, perlu nyelehake ing dhuwur rada luwih dhuwur tinimbang lemah ing saubengé, sing bakal ngidini nalika nyiram, banyu sing kakehan ora tetep ana ing tengah-tengah tanduran lan bisa gampang disiram.

Hama

Camellia sasanqua ditondoi kanthi bentuk lan warna

Iki biasane ngeculake godhong sing paling tuwa, mula ilang godhong sing sithik biasane, nanging yen godhong sing mati akeh banget lan duwe katon kuning utawa duwe noda, bisa uga Camellia Sasanqua lara.

Insectos

Dheweke katon ana ing sangisore godhong lan bisa diperang nggunakake sabun insektisida, alkohol lan / utawa semprotan.

Jamur

Pangembangane bisa dicegah kanthi nggunakake garu kanggo mbusak kelopak lan kembang sing tiba.

Kontrol lemah

Yen vena godhong duwe warna kuning, iku pratandha yen PH lemah kasebut dhuwur banget, mula tes lemah kudu ditindakake lan atur pangaturan sing perlu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.