Kaktus San Pedro (Echinopsis pachanoi)

Kaktus San Pedro minangka tanduran sing tuwuh alon

Gambar - Wikimedia / Cbrescia

El Kaktus San Pedro yaiku salah sawijining tanduran eri sing nduweni kembang sing paling apik. Nduwe tingkat pertumbuhan sing cepet, bisa ngukur dhuwure 4 meter. Nanging, sanajan ana sing katon, bisa disimpen ing pot sajrone umure, amarga oyot cethek, lan batange ora kandel ora luwih saka 30 sentimeter.

Gampang banget dirawat, nanging sing sejatine kadhang wiwit bosok lan pungkasane bisa ilang. Ngopo Apa rahasia budidaya Kaktus San Pedro?

Asal lan karakteristik Kaktus San Pedro

Kaktus San Pedro minangka tanduran shrubby

Protagonis kita, dikenal kanthi jeneng ilmiah saka Echinopsis pachanoi, Iki minangka kaktus sing ditondoi kanthi nduwe batang ijo peteng nganti 7 meter, sanajan sing normal yaiku ora ngluwihi 4m. Iki eri, nganti duri bisa nganti 2 sentimeter, utamane nalika mudha. Kembang mung katon ing wayah wengi, nutup esuk, lan ukuran nganti 23 sentimeter dawane; lagi entheng wangi.

Iki asale ing sisih kidul Ekuador lan Lor Peru. Iki penting kanggo ngerti nalika mutusake tuku salinan. San Pedro ora ndhukung Frost, mung sing entheng (nganti -3ºC) lan angger ora suwe. Sacara ideal, suhu kudu luwih saka 3ºC, yen ora bisa ngalami masalah tuwuh kanthi apik.

Kepiye perawatan sing kudu diwenehake?

Kaktus San Pedro minangka tanduran sing ora mbutuhake ati-ati utawa perhatian, nanging supaya ora bosok, penting banget yen dipilih substrat sing cocog lan mung disiram nalika kudu ditindakake. Dadi ayo ndeleng carane sampeyan bisa tuwuh sehat ing taun ngarep:

Irigasi lan lahan

Sampeyan ora kudu disiram kanthi berlebihan. Ing mangsa panas, kita bakal menehi siraman saben minggon, lan kari saben taun saben 20 dina; lan ing mangsa adhem, sampeyan meh ora nyiram (mbanyoni saben wulan cukup). Nanging kadang-kadang ora cukup kanggo nyiram, nanging uga perlu ditandur ing landasan utawa lahan sing duwe saluran pembuangan sing apik banget, kayata gambut ireng dicampur karo perlite (utawa bahan liyane sing padha) ing bagean sing padha.

Lokasi

Kaya kabeh kaktus, penting banget kanggo nyelehake ing wilayah sing kena sinar matahari langsung. Yen ing njero omah, luwih becik dilebokake ing ruangan sing akeh cahya alami mlebu.

Transplan

San Pedro duwe kembang putih

Gambar - Wikimedia / Diaan Mynhardt

Babagan transplantasi, yen digawe pot banjur rampung rong taun sepisan, ing musim semi. Kanthi cara iki sampeyan bisa terus tuwuh lan berkembang kanthi bener.

Langkah-langkah kanggo ngetutake yaiku:

  1. Sing paling dhisik yaiku milih pot kanthi bolongan sing udakara 5-6 sentimeter luwih gedhe tinimbang sing sampeyan duwe. Materi sing digawe ora preduli, nanging sampeyan kudu ngerti manawa digawe saka lempung, tanduran bakal tuwuh luwih apik amarga oyot kasebut bakal duwe papan sing bisa dicekel.
  2. Banjur diisi sethithik kurang saka setengah karo landasan entheng, sing banyune cepet. Contone, gambut kanthi perlite bisa digunakake ing bagean sing padha, utawa pumice (didol Kene) kanthi gambut 30%.
  3. Kaktus banjur dicopot saka pot 'lawas'. Yen perlu, sawetara stroke bakal diwenehake menyang pinggir pot supaya tanduran metu luwih apik.
  4. Banjur dilebokake ing pot anyar, dilebokake ing tengah. Yen dhuwur banget, bumi bakal dibuwang; lan yen kosok baline kurang banget, mula bakal dibuwang.
  5. Pungkasane, pot kasebut diisi substrat, lan kaktus dilebokake ing area kanthi cahya.

Sawise seminggu, mula bakal wayahe nyiram maneh. Disaranake ora enggal ditindakake sawise transplantasi supaya menehi wektu kanggo oyot pulih.

Wabah lan penyakit

Kaktus San Pedro cukup kuat ing umume. Nanging ana hama tartamtu sing bisa gawe piala sampeyan:

  • Mealybugs: bisa dadi pondokan utawa jinis limpet. Sampeyan bakal bisa ndeleng ing antarane iga lan iga utamane, mangan ing endapan tanduran. Dheweke dicopot nganggo bumi diatom (didol Kene), utawa ngresiki kaktus nganggo banyu lan sabun entheng.
  • Keong lan slug: kewan iki ngonsumsi bagean saka kaktus sing ora bisa dipotong, kajaba ana tindakan sing ditindakake kayata nyebarake moluskisida (ati-ati banget nggunakake produk iki yen sampeyan duwe kewan ingon-ingon lan / utawa bocah-bocah), utawa nglindhungi tanduran nganggo kelambu, kayata.

Yen kita fokus penyakit katon nalika tanduran wis disiram akeh banget lan / utawa landasan kompak utawa lemah digabung karo asor dhuwur. Mula, perlu disiram nalika lemah garing, nanging penting uga lemah kasebut entheng lan cepet banyune cepet.

Yen sampeyan ndeleng manawa tanduran dadi alus, utawa yen wis ana bintik-bintik putih utawa abu-abu, sampeyan kudu nyopot saka pot, garingake oyod nganggo kertas sing nyerep, banjur tanduran ing pot anyar kanthi landasan sing luwih apik.

Multiplikasi

Echinopsis pachanoi multiply kanthi wiji lan stok

Gambar - Wikimedia / alexik

El Echinopsis pachanoi multiplies dening wiji lan stek gagang ing spring lan panas.

  • Bibit: sampeyan kudu nyebar ing nampan, utawa yen sampeyan seneng ing pot, kanthi lemah kaktus sing berkualitas (didol Kene), utawa kanthi campuran gambut lan perlite ing bagean sing padha. Lemesake lemah kanthi apik, banjur nyebarake wiji ing permukaan. Sampeyan bisa nutupi yen pengin kanthi landasan sithik, nanging banjur tinggalake kamar panas ing wilayah sing padhang. Yen kabeh bisa mlaku, bisa germinal udakara 10-15 dina.
  • Motong: kanggo nambah kanthi potongan, sampeyan kudu motong potongan lan ninggalake ing papan sing adhem lan garing udakara 7 dina. Iki bakal garing tatu. Sawise wektu kasebut, sampeyan kudu nandur ing pot ing srengenge utawa ing iyub-iyub kanthi substrat kayata apung, lan banyu. Sawise udakara rong minggu, mula bakal ngasilake oyot.

Apa gunane?

Panganggone sing saiki diidini kanggo individu yaiku hiasan. Iki minangka tanduran sing tuwuh alon-alon, nanging katon apik banget ing pot, apa maneh taman kaktus utawa rockery, sing bisa ngasilake optimal.

Nanging ing papan asale, Native American nggunakake kanggo sifat psychedelic, amarga ngemot konsentrasi mescaline, alkaloid hallucinogenik.

Entuk tuku Kaktus San Pedro?

Yen sampeyan pengin duwe, sampeyan bisa tuku tanduran kanthi ngeklik ing kene:

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa duwe San Pedro Cactus nganti pirang-pirang taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

13 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Florencia ngandika

    Halo Monica. Nggolek informasi babagan penyakit San Pedro, aku teka ing blog sampeyan, sing duwe informasi konkrit, migunani lan uga foto sing apik. Aku pengin takon karo sampeyan babagan Santo Petrus sing wis dakalami udakara 5 taun, putra Saint Peter liyane, uga duwekku; Wis saya sehat, saiki umure udakara 50 cm lan nganti sawetara dina kepungkur umume ijo, asri banget. Ternyata udakara 10 dina kepungkur dheweke duwe bintik-bintik abu-abu kanthi sawetara titik ireng ing tengah, lan nyebar nyebar ing kaktus. Aku ora ngerti apa sing bakal terjadi, utawa apa sing bisa daklakoni. Sajrone 5 taun, srengenge akeh banget srengenge, lan ana ing platoan biasa, irigane padha karo biasane, lan ing negara saya musim panas, panas banget. Aku ngerti apa sing bisa menehi saran babagan apa sing bisa dakbantu kanggo mbantu dheweke. Rangkulan. Florence

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Florence.
      Aku nyaranake sampeyan pindhah menyang pot sing luwih gedhe. Cacti butuh transplantasi saben 1-2 taun supaya terus sehat.
      Sampeyan uga kudu mbayar nganggo pupuk kaktus cair ing pandhuan sing kasebut ing paket wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas.
      A Salam.

  2.   Juan Farah ngandika

    Tanduran San Pedro apik banget, aku duwe kebon cilik ing pot, ing 17 taun tuwuh kanthi ukuran 2.60 meter. Bobote udakara 90 kilo, duwe pitung tangan, sing paling kepenak yaiku lengen paling gedhe rusak amarga tumindake angin, amarga aku nemokake ana ing lantai, aku nuwun sewu amarga kedadeyan kasebut lan aku pasang ing ember karo banyu, asile: tuwuh oyot lan sing paling aneh yaiku saka bagean San Pedro iki, ana loro kembang sing asri thukul, putih lan menehi aroma sing enak, sing ala yaiku aku kudu ngenteni pirang-pirang taun kanggo ndeleng mekar lan kembang mung suwene 12 jam.

  3.   Claudio ngandika

    Halo Monica,

    Aku nemokake blog sampeyan nggoleki instruksi cara transplantasi moto San Pedro. Aku duwe tanduran ibu (umume batang kira-kira 10-12 cm) mula thukul metu rong taun kepungkur. Pucuk enom umure wis meh 40 cm, lan aku disaranake dicopot saka ibu lan tandur ing pot dhewe, lan aku duwe loro pitakon babagan:

    1) Tembak enom wis wiwit tuwuh maneh (musim semi ing sisih kidul bumi), sampeyan bisa ndeleng ing pucuk sing duwe warna ijo sing luwih cerah. Apa aku bisa nyopot saka ibu sanajan dheweke wis gedhe?
    2) Yen iki wayahe nyabut lan ditandur, pira sentimeter kudu ditinggalake ing ngisor lemah? (Aku ngerti sadurunge aku kudu menehi pilah udakara 7-10 dina, katon garing lan teduh).

    Muga-muga sampeyan bisa nuntun aku. Salam sejahtera.
    Claudio

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Claudio.
      Ya, tunas kasebut bisa dipisahake karo tanduran ibu ing musim semi-musim panas, supaya tatu garing lan tandur ing pot liyane, tanpa ana masalah 🙂
      A Salam.

  4.   Cora ngandika

    Sugeng enjang, artikel sing apik banget. Aku pengin pindhah San Pedro saka pot menyang tanduran gedhe sing wis dakgawe lan pitakonku yaiku jinis tanduran sing kompatibel sing bisa digunakake. logika ngandhani yen Kalanchoe lan jade ... nanging apa sing dicritakake dening pakar kasebut? Keraguan sing padha karo wit anggur sing prawan, manawa pot kasebut katon kosong (bisa uga ana aster?) Nanging mesthine, aku wis nglalekake topik artikel kasebut menyang bullfighter. Thanks in advance! Urip kaktus.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cora.
      Babagan kaktus, aku ora nyaranake nyelehake karo tanduran apa wae, kajaba contone bulbous. Alesané yaiku, sanajan tuwuh alon-alon, mula sabenere nyerep gizi sithik. Tanduran liyane (utawa meh kabeh) tuwuh luwih cepet, mula bisa cepet nyuda nutrisi lemah.

      Mangkene uga tumrap wit anggur prawan, nanging kosok baline. Ayo dakjlentrehake: tuwuh kanthi cepet, butuh akeh gizi, lan yen ditandur karo sawetara tanduran bisa nyegah tuwuh kanthi normal.

      A Salam.

  5.   Wacan ngandika

    Halo, aku nemokake blog sampeyan lan rasane menarik banget. Aku duwe San Pedro sing dituku udakara 22 taun kepungkur, aku duwe pot ing teras kidul ing sisih lor Spanyol. Saiki aku pindhah menyang flat tanpa teras lan aku pengin nggawa. Apartemen kasebut duwe sisih sing madhep ing sisih lor, kanthi akeh cahya alami, nanging tanpa srengenge langsung lan sisih liyane ing sisih kidul, kanthi akeh cahya alami lan sawetara jam saben dina kanthi srengenge langsung. Apa sampeyan mikir manawa San Pedro bisa adaptasi karo pangowahan? Apa saran supaya luwih pas?
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Leire.

      Yen jubin kaya sing sampeyan ujar kanthi akeh cahya alami, bisa dicocogake. Nanging pikirake babagan muter pot kanthi asring banget (sapisan dina utawa saben dina liyane) saengga bisa nampa jumlah cahya sing padha ing kabeh sisi.

      Greetings.

  6.   Ana Gimeno ngandika

    Halo Monica,
    Aku duwe pirang-pirang kaktus San Pedro ing kebon lan wingi anakku nyelehake sikile loro ing sikil, wis lara lan lara. Apa sampeyan bisa menehi saran babagan iki? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.

      Sampeyan bisa nyoba nyopot nganggo pinset, yen eri kasebut metu.
      Oalah, sing ideal yaiku golek dhokter, yen isih lara lan / utawa sikile isih isih lara.

      Greetings.

  7.   Ana ngandika

    Halo Monica, aku duwe kaktus lan aku pengin ngerti yen San Pedro utawa sing liya saka kulawarga sing padha, kepiye aku bisa ngirim foto sampeyan?
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.

      Sampeyan bisa ngirim liwat facebook, utawa email menyang contacto@jardineriaon.com

      Matur suwun!