Sapu Moor (Retama raetam)

Cabang semak diarani Retama raetam kebak kembang putih

Iki minangka semak belukar saka kulawarga papillionaceae, fabaceae utawa legum lan kaping pisanan diandharake ing taun 1775 dening naturalis Finlandia Peter Forsskål. Sapu Moor kaya sing diarani uga, hermaphrodite, deciduous lan dhuwuré antara 2,5 utawa 3,5 meter.

Cabang lan batang sing wujude lancip, fleksibel, dhisik jejeg banjur pungkasane dadi pendulum.

Fitur

Sapu raetam ing macem-macem titik gunung

Nalika umure retak, nduweni warna ijo lan godhonge udakara telung nganti pitung milimeter, iki minangka lanceolate, silky lan ijo ing loro-lorone.

Kembang putih utawa jambon sing aromatik banget, kanthi sifat purgatif lan diuretik, katon ing klompok, wiwit wulan Februari nganti wulan Juni.  Woh iki mateng saka wulan Juni nganti SeptemberOvoid, biasane ijo lan mengko coklat semu abang utawa coklat.

Ing njero interior umume ngemot wiji sing alus, uga ovoid, ijo semu kuning nganti ireng. Akar kasebut duwe rasa pait lan nolak.

Umume tuwuh ing lemah sing wedhi, wedhi lan wedhi ara-ara samun pesisir lan oyod kasebut nembus ing njero bumi kanggo ngekstrak kelembapan. Iki ditemokake ing Sisilia, Afrika Lor lan Asia Kulon lan Kepulauan Canary.

Ana akeh ing Gurun Yudea, Semenanjung Sinai lan ing Arab lan sadurunge digunakake dadi bahan bakar, entuk areng banget saka kayu.

Bibit sapu digunakake kanggo mbalekake lemah sing rusak amarga bisa ndandani nitrogen saka swasana. Uga kanggo nyetabilake bukit pasir lan lereng, normal yen ditemokake ing wates dalan gedhe lan dalan gedhe.

Biasane kondhang minangka tanduran hias, elemen dekorasi sing apik ing kebon perawatan murah lan warnane kalebu putih, kuning, abu-abu lan ireng.

Nggunakake

Kajaba iku cabang-cabange digunakake kanggo macem-macem panggunaan, kayata nggawe kranjang, sapu utawa batang, kanggo kasur ingon-ingon, pemanasan oven roti, minangka obat alami lan bubar ing industri farmasi.

Ing obat digunakake minangka diuretik, ing kondisi akut sistem pernapasan lan demam erupsi.

Ana macem-macem sapu sing ngemot akeh alkaloid, khusus sparteine, sing beracun. Dadi sampeyan kudu nganggo kanthi wicaksana amarga bisa nyebabake keracunan.

Sampeyan uga kudu ati-ati karo dosis, amarga dosis sing dhuwur bakal nyebabake deg-degan, muntah, gangguan pernapasan lan diare.

Wis dingerteni manawa ing obat-obatan umum ing wilayah Mediterania sisih wétan lan lor nambani infeksi mikroba karo godhongUga ing bubuk, iki kanggo ngobati luka sunat lan minangka antiseptik ing jeblugan kulit.

Perlu dielingake yen sadurunge ana riset ditindakake kanggo ngvalidasi properti iki, ngevaluasi komposisi kimia lan tumindak antimikroba minyak dhasar kembang raetam Retama sing diencerake ing pasta, sing tumindak nglawan enem jinis bakteri. Minyak kasebut dipikolehi amarga proses hidrististilasi lan pungkasane dianalisis kanthi spektrometri massa lan kromatografi gas.

Retama raetam shrub gedhe kembang cilik putih

Panganggone liyane

Lan sabenere ana ing lapangan obat sing kembang asring digunakake, kanthi cara sing padha, godhong, lan oyot tanduran dituduhake kaya sing wis kasebut sadurunge. Dianjurake kanggo infeksi urin lan sabar karo keluhan rematik.

  • Keletihan, Diabetes lan Watu Ginjel: Jupuk ekstrak kembang sing garing dadi banyu mangsan.
  • Sciatica: Tumbuk lan perap kembang pungkasane suwene nem dina, tuang nganti sak liter anggur garing. Ngombe loro sedina.
  • Diuretik lan Konstipasi: Masak kembang ing liter banyu lan ngombe esuk lan wengi pirang-pirang dina.
  • Jamur: decoction saka godhong sapu lan kembang. Wisuh wilayah sing kena banyu iki.
  • Epilepsi lan Saraf: Woh-wohan lan kembang sing seger ing banyu sing diawetake bisa nambah.
  • Parasit lan Paras usus: Sampeyan kudu nggawe rebusan godhong, oyot lan kembang 5 menit. Ngombe 3 gelas dina sajrone seminggu.
  • Kejang jantung: Infus 20 kembang ing liter banyu.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.