Kembang randha (Scabiosa atropurpurea)

kembang ungu cantik kanthi kembang putih sithik

Milih tanduran sing paling apik kanggo tuwuh ing kebon utawa ing njero ruangan minangka tugas sing kudu ditliti. Aspek sing beda kudu dipikirake ing antarane wujud lan kaendahan grumbul kasebut menonjol, cara adaptasi karo lingkungan, perawatan dhasar, lan liya-liyane.

Yaiku, kanggo dokumentasi sabisa-bisa babagan jinis flora sing pengin sampeyan urip.

Fitur

kembang kanthi kelopak ungu lan kembang putih cilik

Ing wilayah Mediterania ana macem-macem jinis vegetasi sing gampang adaptasi karo lemah ing wilayah kasebut.

Ana pirang-pirang tanduran iki sing asri asli pancen endah banget becik kanggo tuwuh lan tetep dadi bagian saka lanskap alam. Antarane kalebu luwih saka 100 spesies Scabiosa, sawetara tanduran taunan ing antarane atropurpurea misuwur.

La Scabiosa stropurpurea yaiku tanduran biennialyaiku, butuh rong siklus kanggo ngrampungake kahanan diwasa.

Dheweke mekar lan ngasilake wiji kaping pirang-pirang, mula uga ana macem-macem jinis abadi. Batang saka tanduran iki bisa nganti 20 nganti 60 sentimeter dhuwur lan uga ana sing ukurane nganti 100 sentimeter.

Godhong ngisor tanduran dawa, petiolate, sederhana lan bergerigi lan ditemokake ing pinggir pinggire.

Kembang diameteripun udakara telung sentimeter kanthi tampilan klompok cilik. Werna wungu calyx njaba lan kanthi permukaan sing atos. Tanduran iki apik banget kanggo kupu-kupu, saengga taman katon apik banget.

Asal-usul Scabiosa atropurpurea

La Scabiosa atropurpurea Iki minangka tanduran sing kalebu flora ing wilayah Iberia lan Kepulauan Balearic. Sampeyan dianggep Biasane kalebu habitat ing Eropa lan Asia sanajan akeh sing nganggep asli saka Afrika Lor.

Jeneng kasebut dipercaya diwenehi amarga rong sebab. Sing pertama yaiku tekstur sandhangan tanduran lan sing nomer loro yaiku amarga Wis dingerteni yen digunakake kanggo ngobati kudis ing kulit lan mulane padha menehi jeneng kasebut.

Tembung atropurpurea yaiku nuduhake warna ungu khas spesies iki.

Jeneng liya sing dingerteni tanduran iki ing bidang populer yaiku mahkota pendeta, sikat Moor, topi uskup, semak kembang, scabiosa de india. Kabeh iki jeneng sing ana gandhengane karo tampilan kembang lan tanduran tartamtu.

Jeneng kaya wanita ayu, ibu sing ayu, randha ungu, lan topi randa gegandhengan kembang tanduran dijupuk kanggo model perhiasan nalika jaman Victoria.

Wanita randha nganggo bros kanthi bentuk kembang kanggo ngumumake status perkawinan kanthi sosial.

Budidaya lan perawatan

Kembang ungu ing antarane kembang kuning cilik

El budidaya kembang randha iku misuwur banget ing kebon amarga macem-macem warna.

Amarga ukurane, luwih becik ditanam kanthi klompok saengga lanskap rampung kanthi kaendahan. Sanajan iku tanduran iku alasIsih mbutuhake perawatan dhasar kanggo budidaya. Dheweke kudu ditandur nalika ora ana risiko suhu sithik amarga kedadeyan antara 15 nganti 25 ° C.

Luwih becik ditandur wiji ing njero ruangan ing landasan lembab sing apik, rampung diresiki sawise limalas utawa rong puluh dina lan sawise germin dilebokake ing papan sing cerah, dilakoni ing musim semi.

Bayangan sore cocog banget, amarga biasane ditemokake ing iklim sing panas banget. Penting kanggo banyu kanthi rutin, utamane ing musim panas lan musim salju, ing endi tanduran uga kudu dipotong ing level lemah.

Wabah lan penyakit

Yen nampa sunar lan lemah iku lemes banget, lempung lan subur ora ana risiko hama utawa penyakit.

Tanduran iki gampang dijaga, dianjurake saben rong taun uga kanthi macem-macem jinis abadi dibagi tanduran lan relokasi Lan gegayutan karo pupuk, paling becik sampeyan kudu nindakake saben rong wulan kanthi pupuk alami.

Saben taun kompos lan tambahi jeruk nipis lan kanggo tetanduran kembang kudu dipotong nalika layu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.