Kapan lan kepiye carane prune bushes mawar?

Pruning mawar semak

Pruning minangka tugas kebon sing kudu kita lakoni yen duwe grumbul mawar, amarga yen ora, kita bakal duwe semak ijo sing apik banget sing bisa menehi kembang cilik. Nanging, penting uga pruning yaiku nindakake kanthi apik: yen kita nggarap alat sing paling ora cocog utawa bisa luwih saka prelu, tanduran bisa lemes.

Kanggo supaya ora kedadeyan, sampeyan bakal ngandhani kapan lan carane prune grumbul kembang mawar supaya saben taun sampeyan bisa seneng pirang-pirang wulan kembang sing endah lan warna-warni.

Kapan bushes mawar kudu dipotong?

Tanduran mawar jambon

Tanduran kembang mawar minangka semak sing tuwuh kanthi cepet ing endi wae. pojok: Apa ing pot sing nghias teras utawa ing kebon, kembang sing apik banget bisa menehi padhang kanggo sapa wae sing ndeleng. Dheweke ayu banget mula tuwuh ing kabeh wilayah sing sedheng ing donya, ing suhu nganti maksimal 40ºC lan minimal -8ºC.

Dheweke ora nuntut babar pisan. Kasunyatane, cukup kanggo dheweke duwe srengenge, lemah sing mbuwang sumur lan banyune akeh (nanging ngindhari banyu), saliyane kontribusi pupuk saben wulan nalika musim semi lan musim panas. Nanging, saengga bisa uga tuwuh kaya sing dikarepake, prekara liya sing kudu dilakoni yaiku prune. Pitakonane yaiku kapan?

Iku gumantung 🙂. Peremajaan lan / utawa pruning latihan ditindakake ing pungkasan mangsa (sajrone wulan Februari ing Hemisfer Lor), nalika suhu wiwit munggah. Dadi, nalika cuaca apik mboko sithik bali, tanduran bisa nggunakake energi sing dikumpulake sajrone musim gugur lan musim salju kanggo ngasilake tunas anyar, sing bisa menehi kembang ing taun kasebut.

Ing sisih liyane, pruning cilik sing kudu ditindakake yaiku nyingkirake kembang sing wis garing, lan iki ditindakake sajrone musim kembang saengga rosebush duwe mawar luwih akeh lan ora ilang ukuran saiki. Penting banget kanggo elinga nyopot mawar nalika garing, ora mung amarga siji-sijine cara sing anyar metu ukurane padha, nanging uga amarga bisa dadi sumber bakteri lan mikroorganisme liyane sing bisa mengaruhi grumbulan.

Kepiye carane kembang mawar dipotong?

Gunting pruning

Saiki wis ngerti rong jinis pruning lan kapan prune, ayo pindhah menyang bagean sing praktis. Yen pengin, kita bakal nganggo sarung tangan kanggo ngolah kebon supaya ora katutupan, lan kita bakal njupuk gunting gunting. Nanging ati-ati, sampeyan kudu eling yen sanajan kabeh katon padha, sejatine ora.

Gunting potong landasan kudu digunakake kanggo latihan pruning., amarga cabang ora ketebalan 2,5cm; tinimbang, kanggo ngethok kembang, kita bisa nggunakake gunting kebon konvensional Yen kita mung bakal nyopot, sing duwe potongan landasan yen uga pengin ngethok cabang sethithik.

Kanthi alat sing cocog, kita bisa nyukur grumbul mawar semak uga grumbul mawar sing bisa digunakake kanthi cara sing padha karo sing sadurunge.

Materi sing aku prune prune

Sadurunge mangkat kerja, luwih becik siyap-siyap apa sing bakal dibutuhake. Ing kasus iki, yaiku sabanjure:

  • Gunting Anvil Cut
  • Gunting kebon normal
  • Sarung tangan (opsional)
  • Tambel penyembuhan (opsional, nanging disaranake banget)

Sampeyan entuk? Ayo prune.

Langkah demi langkah

Pruning formasi / rejuvenasi

  1. Pisanan sing kudu ditindakake yaiku disinfeksi gunting karo alkohol apotek lan priksa manawa landhep supaya potongane resik.
  2. Banjur kudu ngilangi pangisep lan cabang sing katon ringkih, lara lan uga ora ngasilake kembang. Mangkono, kita bakal bisa menehi tampilan sing luwih sehat lan luwih enom.
  3. Sawise cabang sing sehat kudu dipotong ndhuwur pucuk papat utawa kaping lima. Sing paling enom kudu ditinggal paling ora 2 utawa 3 tunas.
  4. Saiki, tambal penyembuhan luka bisa ditrapake kanggo nyegah panyebaran jamur lan mikroorganisme sing ora dikarepake.
  5. Pungkasan, gunting kasebut kudu diresiki maneh lan dikeringake kanthi gombal mengko disimpen ing kasus utawa ing papan sing ora kena sunar langsung.

Pruning kembang

Kanggo nyopot kembang kanthi gampang sampeyan kudu njupuk gunting lan ngethok batang sing nyambung kembang karo tanduran liyane. Bisa digunakake kanggo motong cabang nganggo gunting irisan, disinfeksi sadurunge lan sawise digunakake.

Apa bisa rampung karo batang sing dipotong?

Mawar abang

Yo bener. Puing-puing pruning bisa diganti jeneng dadi potongan, yaiku sampeyan mung kudu ngregepake basa nganggo hormon rooting bubuk lan tanduran ing pot kanthi substrat lan banyu sing saya akeh. Dheweke bakal cepet rauh, ing 2-3 minggu, nanging luwih becik dheweke wis ana ing wadhah sing padha suwene setaun, nganti oyot apik.

Apa sampeyan wis kepincut?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   GABRIELA ngandika

    HELLO, APA NAIKI ROSALKU TUMBUH KANGGO LINGKUNG LAYAK SING PISAN METER LAN SAKING SAKA BANYAK BRANCHES.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.

      Yen wis kedadeyan, wenehake potongan sing apik 🙂
      Sampeyan bisa ngethok apa wae sing dikarepake, yen paling ora ninggalake 20cm batang. Saka potongan sing wis longgar, sampeyan bisa nggawe sawetara lan nandur ing pot supaya luwih akeh grumbul mawar. Nindakake ing pungkasan mangsa.

      Greetings.

  2.   Jose Alberto Sanz Rodriguez ngandika

    Cukup tandhane manawa nglereni kudu rampung ing 1/2 - 1 cm. ing ndhuwur kuning sing madhep njaba.

  3.   Nedha bengi Risco ngandika

    Piwulang kembang mawar sing tuwuh apik, nanging ora diandharake nalika bisa dipotong ing Amerika Selatan, aku saka Ekuador lan aku kepengin ngerti

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Dinner.

      Ora preduli saka ngendi tuwuhe, kembang mawar dipotong ing pungkasan mangsa salju.
      Yen iklim tropis, amarga musim ora beda-beda (kayata ing Eropa, mula) pruned ing pungkasan mangsa "paling garing" taun iki. Kajaba iku, nalika kembang dadi garing, kudu uga dipotong.

      Oalah, bushes mawar apa sing sampeyan duwe? Aku takon amarga sing deciduous kudu adhem ing musim salju supaya bisa subur.

      Greetings.