Semangka (Citrullus lanatus)

Semangka utawa Citrullus lanatus Semangka utawa Citrullus lanatus Minangka jeneng ilmiah sing dituduhake, minangka tanduran saka kelas pendakian utawa creeping. Asale saka Kulawarga Cucurbit, tanduran semangka padha banget karo tanduran waluh.

Semangka wis suwe diarani teka saka Afrika, nanging jebule papane isih durung dingerteni. Tanduran tanduran iki diwiwiti udakara 4 ewu taun lan saiki tuwuh ing endi wae ing jagad iki.

Karakteristik utama

Karakteristik saka semangka Semangka minangka woh-wohan sing daging lan nalika lagi mateng masak, bisa ngemot banyu nganti 90%. Kita bakal weruh ciri utama sing bisa ditemokake ing tanduran lan ing woh-wohan:

  • Semangka duwe oyot cabang sing cethek, oyot sing paling penting bisa dipérang dadi sing diarani oyot utama lan iki uga dipérang manèh. ROOT utama tuwuh luwih akeh tinimbang sing sekunder.
  • Batang kasebut biasane jamu lan sabanjure duwe bentuk silinder, bisa ngukur udakara telung meter.
  • Rambut pirang-pirang rambut miring, alus lan cilik banget lan cemlorot kaya sutra. Amarga iku tanduran sing rodo rapuh, biasane nyusup ing lemah nganti ngrampungake pangembangane.
  • Godhong dipérang dadi bagean lan umume duwe telung lobus. Uga duwe rambut cilik kaya gagange lan dawane 6 nganti 20 sentimeter.
  • Kembange kuning lan umume rada beda. Dheweke bisa dadi wanita lan pria sanajan ana ing lantai sing padha.
  • Dene woh-wohan kasebut, semangka utawa melon banyu kaya sing dingerteni ing sawetara wilayah, bentuke kaya woh wohan beri gedheIng njaba biasane warnane ijo nalika ing njero, pulpane abrit utawa jambon enom kanthi rasa sing cukup legi. Wiji kasebut duwe wiji sing akeh ukurane beda-beda, bentuke ovoid lan ing wektu sing padha remuk lan warnane beda-beda, bisa putih, kuning utawa ireng.

Sipat semangka

Semangka ora mung minangka salah sawijining woh-wohan sing paling seger sing ana, nanging uga nduweni akeh sifat sing migunani banget kanggo awak kita lan amarga iki akeh ahli nutrisi Dheweke ngarani woh sing apik kanggo kabeh wong.

Miturut panliten sing beda-beda sing wis ditindakake, woh iki sampurna kanggo golek energi maneh, kanggo kesehatan jantung, nyuda bobot, sesanti, kulit lan kanggo ginjel, iku uga cocog kanggo atlit. Amarga iku, disaranake semangka supaya tetep ana ing panganan saben dina.

Pin, minangka jeneng liya sing ngerti semangka, ngemot banyu 90%, mula akeh sing nggunakake suplemen kanggo ngilangi bobot, nanging iki ora kabeh, iki uga sugih karo vitamin, mineral, lan serat, penting banget kanggo fungsi awak sing pas.

Kajaba iku, melon banyu ngemot antioksidan kayata beta carotene, lycopene lan uga sitrulline, komponen kasebut bakal ditambah yen semangka wis mateng.

Keuntungan utama semangka

mupangat sing ditawakake semangka ing awak

Rejuvenates kulit

Antioksidan penting banget yen pengin njaga kesehatan kulit kita lan utamane luwih enom.
Semangka bisa mbantu kita ngatasi masalah kaya ngono sugih antioksidan. Woh iki cocog kanggo njaga jaringan kulit ing kahanan sing optimal lan uga kanggo nyegah efek tuwa.

Jumlah semangka sing kudu dikonsumsi saben dina kanggo njaga kulit sing luwih enom lan luwih cerah udakara 100 gram.

Alesan kenapa semangka sampurna kanggo kulit kita amarga saka iku isi lycopene dhuwur sing nyuda 40% bebaya ciloko kulit amarga kena sinar srengenge sing kuwat.

Ngalangi penyakit jantung

Semangka duwe zat sing dikenal minangka sitrulline, sing migunani banget kanggo njaga a keluwesan sing cukup ing pembuluh getih. Kanthi cara sing padha, nyegah plak supaya ora akumulasi ing kaloro arteri lan vena, saengga bisa nyegah serangan jantung. Saliyane citrulline, uga ngemot arginin, sing dikombinasikake karo mantan fungsi aliran getih lan aktivitas kardiovaskular sing tepat.

Ngiyatake kegiatan seksual

Kayane rada aneh, nanging woh iki meh efek sing padha karo pil viagra.

Citrulline nduweni peranan penting banget amarga iki komponen saya gedhe lan ing wektu sing padha nggawe pembuluh getih tetep santai kayata Viagra. Akeh wong nggunakake semangka kanggo ngilangi masalah kayata disfungsi ereksi. 

Suplemen sing apik banget kanggo nyuda bobot awak

Woh iki ora ngemot lemak, lan saben 100 gram sing dikonsumsi nyumbang minimal 30 kalori ing awak. semangka ngemot vitamin, mineral, uga antioksidan perlu banget kanggo kesehatan organisme sing apik.

Uga tumindak minangka diuretik alamiMula, kita bakal ngilangi racun-racun gedhe ing awak lan ing wektu sing padha kita bakal nyuda inflasi sing kedadeyan kanthi penylametan cairan.

Ngurangi lemes

Sawise dina kerja utawa sawise ninggalake gym, otot asring nglumpukake asam laktat lan amonia. Semangka mbantu otot ngasilake energi maneh lan ing wektu sing padha bisa santai lan amarga isi kalium nguatake sistem saraf lan otot kita.

Saliyane kabeh mupangat kasebut, semangka uga apik banget kanggo nyegah sawetara jinis kanker, nambah organ sing katon, ngilangake racun saka kandung kemih lan ginjel, sampurna kanggo kasus konstipasi, nambah energi nganti 25% lan uga nyuda pembengkakan kronis.

Tanduran semangka

budidaya semangka Amarga semangka minangka salah sawijining woh-wohan tropis sing ana, mula luwih becik tuwuh ing suhu antara 23 lan 28 derajatSanajan ndhukung suhu sing luwih murah tinimbang suhu kasebut, suhu kasebut ora kudu ngluwihi 11 derajat, amarga yen kedadeyan, proses pertumbuhane bakal mandheg.

Amarga iki, yaiku musim sing optimal kanggo budidaya melon banyu Sawise pirang-pirang wulan paling adhem taun iki, ngerti yen musim sing sampurna kanggo nandur semangka yaiku nalika musim semi.

Ngandur woh iki ora mbutuhake panjaluk sing akeh, luwih seneng lemah sing lemes banget lan sing uga ngemot akeh bahan organik. Sadurunge miwiti proses budidaya, kita kudu mikir jarak sing bakal ditandur saben tanduran mbesuk, amarga cara sing paling cocog yaiku nggawe larik udakara limang kaki saben meter lan setengah pamisahan ing antarane saben lantai.

Yen kita arep nandur ing njero pot, penting dielingi Dheweke butuh cukup ruang kanggo oyot bisa berkembang kanthi bener. Rekomendasi liyane yaiku sadurunge sadurunge miwiti panen, lemah sing arep ditandur winih semangka bakal dibuwang kanggo ngilangi gulma lan ditambahake pupuk.

Kanggo nyelehake wiji, kita mung kudu nggali 3 utawa 4 bolongan ing lemah sing udakara 1 inci lan mengko kita bakal menehi wiji ing saben bolongan kasebut.

Mbanyoni semangka

Sawise nandur semangka, kita kudu tliti banget nalika tanduran wiwit mekar, amarga sawise proses iki, kita kudu wiwit siraman saben telung dina mung yen diamati yen kembang wis garing. Proses kembang iki bakal nuduhake manawa wiwit semangka tanduran semangka ora mbutuhake banyu akeh.

Penyakit lan hama

Penyakit semangka lan hama Kanthi cara sing padha karo spesies liya sing kalebu ing Kulawarga Cucurbit, mungsuh sing paling penting nalika nandur semangka yaiku:

Kandhung gummy ing batang: penyakit iki bisa dihargai amarga katon ana lesi krem ​​ing batang, iki nyebabake sekresi permen karet sing cedhak karo area lesi.

Penyakit ing prau: iki katon ing rong jinis lan nyebabake godhong tanduran dadi kuning lan sabanjure luwih cepet layu.

Ash utawa bubuk saka cucurbits: penyakit iki nyebabake munculé bintik putih ing godhong.

Thrips: hama iki nyebabake nekrosis foliar ing tanduran.

Aphid: Hama iki biasane nyebar nalika musim semi lan musim gugur.

Whitefly: spesies lalat iki sing nyuda tanduran sawise ngilangi kabeh nutrisi.

Spider abang: iku kalebu jinis tungau sing tuwuh ing godhong tanduran nyebabake kelangan warnane lan uga ngasilake bintik-bintik kuning.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   FERNANDO FLORES ngandika

    TANPA NGERTI, AKU NANGGO TANAMAN AIR ING POT LAN Boten 30 CM ING DIAMETER LAN PUNING AKU AIR PELAJAR LANGA AKU NGANGGO KOMPILASI AIR LAN NANGGO ORGANIK KANGGO NGGABUNG NGALAMI EGG SHELLS KIMIA Wiwit aku seneng banget karo "pandhuan sing ora dikarepake". Matur nuwun saking kula guyuquil ECUADOR.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Kanthi apa sing sampeyan lakoni, cukup yen aku menehi semangka anyar 🙂
      A Salam.