Sepira kerepe kanggo menehi tomat pot

tanduran ing pot

Ing negara kita, tomat minangka salah sawijining woh-wohan sing paling akeh dikonsumsi ing kabeh omah. Ana wong sing duwe kebon cilik ing omah utawa papan kanggo nandur tomat pot. Elinga yen ngurus tomat pot beda karo sing ditandur ing kebon. Mula, akeh wong sing ora ngerti sepira kerepe kanggo nyiram tomat pot.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani sepira kerepe kanggo menehi tomat pot, sawetara perawatan sing dibutuhake lan tips paling apik.

Tips kanggo nandur tomat pot

nyiram tomat pot

Sadurunge tanduran tomat ing pot, sampeyan kudu ngerti yen ana rong jinis. Ing tangan siji, kita duwe sing ditemtokake yaiku jinis tanduran sing luwih kompak sing ora butuh jinis pemangkasan lan thukul winates. Iki minangka macem-macem jinis sing cocog kanggo ditandur ing pot amarga dheweke sampurna yen sampeyan ora duwe akeh ruang. Saliyane, kita ora bisa nemtokake. Dheweke kalebu jinis tomat sing luwih tradisional lan ukurane padha karo bola tenis cilik. Wutah iki luwih gedhe lan butuh papan lan perawatan.

Sawise varietas wis dingerteni, kita bakal terus ndeleng pot sing cocog kanggo nyepetake winih. Kudu duwe diameteripun paling sithik 30 sentimeter lan udakara 45 sentimeter, Sanajan ukuran pot gumantung karo papan sing kasedhiya. Kita kudu eling yen panci luwih gedhe, luwih becik. Sing paling apik yaiku supaya sing nandur minangka bahan sing abot supaya ora entuk biaya yen sampeyan pindhah saka sak papan menyang papan liya yen sampeyan kudu ngowahi.

Salah sawijining tips kanggo nyiram tomat pot yaiku piring kasebut dilebokake ing sangisore tandur. Penting kanggo nyelehake piring sing bisa nglumpukake banyu sing dikuras sawise irigasi. Penting, pot kasebut duwe bolongan ing sisih ngisor kanggo nggampangake pembuangan. Yen ora, tanduran bisa uga duwe banyu akeh banget lan pungkasane bosok. Iki minangka tanduran sing butuh substrat kanthi saluran sing apik sing ora cocog karo banyu irigasi.

Mbok menawa salah sawijining tips sing paling cocog kanggo tanduran tomat ing pot yaiku ing wiwitan sampeyan bakal nyebar kabeh wiji ing pot sing padha. Nanging, nalika tunas lan tanduran cilik, kudu ditanam ing pot sing beda individu. Thanks kanggo iki, sampeyan bakal njamin manawa bisa nandur tomat pot.

Pentinge tinimbang mbanyoni tomat pot

nyiram tomat sing dipotong lan dirawat

Potong tomat asring sensitif banget marang banyu. Sithik banget utawa akeh banget panyiraman asring ngrusak faktor kanggo panen. Sajrone siklus tomat, anane banyu dadi kritis, utamane ing tataran bibit. Mula, kudu ana jinis irigasi sing nyediakake banyu kanthi rutin sing dibutuhake tanduran ing tahap pangembangan sing beda.

Sampeyan kudu ngerti manawa banyu irigasi iku akeh uyah sing duwe ciri nemplek ing lemah. Gumantung saka jinis uyah lan konsentrasi, bisa uga ora nyebabake masalah tuwuh lan kesehatan panen. Pramila penting nggawe keseimbangan ing irigasi tanduran tomat. Mangkono, lemah ora bakal ngalami alkalisasi amarga kepadatan uyah sing akehamarga iki bakal nyebabake ilang produktivitas sing ora bisa diatasi. Nglirwakake kanggo nyiram tomat ing pot bakal nyebabake lemah dadi garing banget lan tanduran bisa uga nandhang stres banyu.

Kosok baline, yen frekuensi mbanyoni kakehan, ing bisa ngasilake lopak sing matesi oksigen saka panen lan pungkasane saya nggegirisi oyot. Kanthi oyot sing cocog, konsumsi nutrisi lan mineral kena pengaruh, kanthi cepet bisa mbukak macem-macem penyakit lan nyebarake jamur.

Sepira kerepe kanggo menehi tomat pot

potong tomat

Faktor sing paling penting kanggo mutusake nalika nyiram tomat yaiku cuaca. Saliyane kondhisi iklim, kualitas wiji lan jinis lemah uga akeh pengaruh. Yen landasan kanggo pot sing sampeyan pilih yaiku pasir sing apik, sampeyan kudu nyiram kanthi rutin lan sedhela, udakara 3 nganti 4 kali dina. Kosok baline, yen landasan ditemokake luwih abot, sanajan ora asring disiram, yen cocog, mbanyoni bisa ditambah.

Amarga alasan sing jelas, tomat musim panas kudu disiram nganggo standar sing beda kanggo musim liyane taun iki, utamane ngelingi kabutuhane tanduran lan prilaku suhu lan penguapan lemah. Sanajan mbanyoni tetep dikelola ing kahanan kasebut, iki beda karo tanduran kebon. Pilihan sing paling apik yaiku nindakake iki, yen sampeyan lagi panas: Kaping 3 saben minggu. Yen ora panas banget utawa ing musim adhem, cukup 8 kali saben wulan.

Coba aja udan godhong, kembang lan woh-wohan saka tomat, udan udan udan udan utawa banyu tanpa jeruk nipis sabisa. Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing nyelehake piring ing ngisor tanduran, nalika sampeyan ngombe, copot banyu sing nglumpukake ing sajian kasebut supaya ora kena infeksi jamur.

Tips kanggo mbanyoni

Ayo goleki apa tips kanggo nyiram tomat pot:

  • Ruang banyu lan asring: Sing penting nalika nyiram ora cepet, nanging konsistensi. Tujuane supaya banyu bisa mlebu paling ora 20 sentimeter ing sangisore level lemah. Nganti sampeyan ndeleng yen piring ing ngisor iki wiwit ngeculake banyu, aja mandheg nyiram.
  • Aja banyu ing wayah wengi: ing wayah wengi ana asor luwih akeh lan kurang penguapan, mula sampeyan bisa nggawe lingkungan sing nyenengake kanggo tuwuh jamur. Dheweke cenderung tuwuh asor ing suhu sing adhem, mula luwih becik ngenteni nganti awan nalika panas.
  • Gunakake mulsa: yaiku seni utawa sing kalebu nggawe padding kanthi bahan organik sing mbantu nyuda frekuensi penguapan banyu. Iki uga mbantu nggunakake banyu udan kanthi luwih apik, sing kurang uyah jeruk lan uyah sing larut.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan cara asring nyiram tomat pot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.