Redwood (Sequoia sempervirens)

Tampilan sempervirus Sequoia ing papan dununge

Gambar - Wikimedia / Everson José de Freitas Pereira

La Sequoia sempervirens bisa bangga dadi salah sawijining tanduran sing paling dhuwur ing saindenging jagad; nyatane, spesimen ditemokake sing ukurane ora luwih utawa kurang saka 115,55 meter, mula iku mesthine dudu konifer ideal kanggo kebon cilik, ora. Nanging ngujo iku apik banget.

Ngerti ciri khas, lan uga perawatane, bakal mbantu ngerti spesies iki sing gedhe banget nganti bisa ngenggoni volume 1203,5 meter.

Asal lan ciri

Batang sempervirens Sequoia kandel banget

Gambar - Wikimedia / Allie_Caulfield

Apa wae manungsa ing jejere dheweke, sanajan sing ukurane nganti rong meter, katon cilik banget ing sandhinge. Lan iku yen sampeyan pengin ngrangkul gedhe, sampeyan kudu paling telung puluh wong... lan durung aku ngomong sing ana bakal sawetara liyane ilang. Konifer iki, sing jenenge ilmiah yaiku Sequoia sempervirens, minangka siji-sijine jinis genus (Sequoia), lan dikenal kanthi jeneng redwood utawa California sequoia.

Nduweni tingkat pertumbuhan sing alon, nanging bisa ditrapake kanthi jangka panjang umur: paling ora 600 taun, sanajan kondhisi kasebut bisa nganti 3200. Godhonge ijo ijo; tegese, disimpen ing tanduran nganti pirang-pirang wulan (bisa uga pirang-pirang taun) sadurunge gawe anyar, lan warnane ijo, kanthi ukuran antara 15 lan 25mm.

Woh kasebut minangka kerucut ovoid, dawane 15 nganti 32mm, kanthi sisik 15-25 sing disusun kanthi spiral. Perlu wolung wulan kanggo diwasa sawise polinasi, sing ditindakake ing pungkasan mangsa salju, lan ngemot 3-7 wiji udakara 3-4mm dawane kanthi 0,5mm wiyar.

Supaya bisa tuwuh ing kahanan alam, kita kudu pindhah menyang Amerika Serikat sisih kulon, khusus urip saka Oregon menyang California tengah. Nanging uga ing Eropa (ing Spanyol kita duwe Cortijo de la Losa, ing Puebla de Don Fadrique (Granada), lan ing Cantabria sing diumumake minangka Monumen Alam Secuoyas saka Monte Cabezón, sing ngenggoni wilayah 2.467 hektar). Kajaba iku, ing Meksiko duwe Taman Las Sequoias, ing kotamadya Jilotepec.

Apa sing dadi perhatiane?

The Sequoia sempervirens ing habitat

Gambar - Wikimedia / Goldblattster

Yen sampeyan pengin ngerti apa tanduran sing penting iki tuwuh ing kahanan sing apik, mula kita bakal menehi sawetara tips 🙂:

iklim

Nalika sampeyan arep tuku tanduran, penting banget kanggo ngerti manawa bakal urip apik ing wilayah kita utawa ora. Ing kasus redwood, kudu dipikirake yen bisa dihargai iklim sedheng kanthi frosts ringkih, lembab lan kanthi angin sithik. Mulane, iku spesies sampurna kanggo Kebon gunung utawa sing ing kelangan nanging wilayah sing dilindhungi.

Lokasi

Mesthi, mesthine kudu ing luar negeri. Endi persis? Supaya duwe pangembangan sing apik, sing ideal yaiku ing semi-shade nalika enom, lan nalika tuwuh lan saya dhuwur, mula saya akeh srengenge.

Bumi

Sampeyan gumantung saka ngendi sampeyan bakal nemokake:

  • Pot kembang: gunakake medium kanggo tetanduran asam (didol Kene) nanging nambah lapisan saka pumice (didol Kene), utawa arlite (didol Kene).
  • Taman: tuwuh ing lemah sing rada asam, adhem, entheng lan jero.

Irigasi

La Sequoia sempervirens perlu mbanyoni asring, nanging ngindhari banyu toya sawayah-wayah. Mula, supaya ora nemoni masalah, luwih becik dipriksa kelembapan lemah sadurunge disiram, nganggo tongkat kayu sing lancip utawa karo meter asor digital.

Yen wis ana ing pot, sampeyan bakal bisa ngerti kapan wayahe sampeyan timbang yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina, amarga lemah lembab sing bobote luwih akeh tinimbang lemah garing 🙂

Pelanggan

Sempervirens Sequoya minangka tanduran sing gedhe banget

Gambar - Flickr / brewbooks

Pupuk iku penting banget kaya mbanyoni. Ora ana tanduran sing bisa urip mung ing banyu. Amarga iki, wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kudu dibayar con Pupuk organik, nggunakake cairan yen disimpen ing wadhah ing ngisor indikasi sing kasebut ing kontainer.

Pruning

Sampeyan ora butuh. Mung cabang sing garing, lara, ringkih utawa rusak sing bakal dicopot.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Apa sampeyan pengin nandur ing kebon utawa pindhah menyang pot sing luwih gedhe -satu cara sampeyan kudu nindakake saben 2 utawa 3 taun, gumantung saka tingkat pertumbuhan sing sampeyan lakoni - sampeyan kudu nindakake ing spring, nalika risiko frost wis liwati.

Multiplikasi

La Sequoia sempervirens multiplies dening wiji ing mangsa, amarga kudu adhem kanggo germin. Langkah-langkah kanggo tindakake yaiku:

Tahap 1 - Stratifikasi

  1. Kaping pisanan, tupperware kanthi tutup diisi karo vermikulit sing wis lembab sadurunge.
  2. Banjur, belerang ditaburi supaya jamur ora akeh.
  3. Sawise, wiji ditambahake lan ditutupi vermikulit.
  4. Pungkasane, tupperware ditutup lan dilebokake ing kulkas telung wulan.

Seminggu maneh sampeyan kudu nyopot lan nyopot tutupe supaya hawa dadi anyar.

Tahap 2 - Wiji

Sawise musim salju, kudu disebar ing nampan alas utawa ing pot individu, sijine saben rong wiji maksimal saben wiji, kanthi substrat kanggo tanduran asem.

Penting kanggo nutupi lapisan substrat sing lancip banget amarga ora bisa ditampilake, lan yen dikubur kakehan utawa ora bakal germin utawa bakal germin banget.

Dheweke isih bakal germin ing musim semi.

Rustitasitas

Nolak frosts nganti -10ºC.

Apa sequoia paling gedhe ing donya?

Wit abang paling dhuwur kalebu spesies kasebut Sequoia sempervirens, lan dununge ing Taman Nasional Redwood, sisih lor San Francisco (California). Jenenge yaiku Hyperion, lan ngukur ora luwih utawa kurang saka 115,55 meter. Nanging dudu siji-sijine.

Ing taman padha dheweke ana loro liyane spesimen sing tindakake banget rapet. Siji yaiku Helios, dhuwure 114,58 meter, lan liyane yaiku Icarus, 113,14m.

Apa gunane diwenehi?

The Sequoya sempervirens punika alon-akeh conifer

Gambar - Wikimedia / Allie_Caulfield

Ornamental

Redwood minangka konifer sing regane hias banget, sampurna kanggo tuwuh ing kebon sing wiyar salah siji ing antrian utawa ing klompok. Kajaba iku, bisa uga digunakake minangka bonsai.

Madera

Kayu, kanthi warna semu lan tahan banget, dihargai banget kanggo konstruksi mebel.

Apa sampeyan mikir babagan Sequoia sempervirens?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.