Sipat pupuk jaran

Pupuk jaran

El pupuk jaran Iki minangka salah sawijining pupuk paling apik sing bisa ditemokake saiki supaya tanduran bisa sehat lan kuwat. Nduweni akeh properti, lan regane ing pasar pancen apik banget (tas 45 liter regane udakara 7 euro). Dadi, kita ora duwe alesan maneh kanggo pupuk pari utawa kebon karo salah siji pupuk organik sing paling apik.

Ayo ngerti ngopo

Apa sifat pupuk jaran?

Pupuk kandang

Pupuk jaran, kaya sing diandharake, asale saka kotoran kewan kasebut. Asring dicampur karo sisa-sisa jamu; nyatane, iku sing paling isi jerami. Kaya sing wis diandharake, duwe sawetara sifat sing apik banget kanggo panen. Antarane, kita nyorot:

  • Dhuwur sugih ing selulosa
  • Nitrogen mlarat
  • Ngilangake bakteri sing mbebayani
  • Nyegah suket tuwuh
  • Ngapikake struktur lemah, dadi luwih spongy

Apa komposisi pupuk jaran?

Komposisine bisa beda-beda gumantung karo panganan sing ditutake kewan, uga merek dhewe yen kita entuk sing wis dikemas ing karung. Oalah, sampeyan bisa nemokake ide babagan nilai rata-rata sing bakal diwartakake ing ngisor iki:

  • pH: antawisipun 7,8 lan 8,5
  • Nitrogen (N): 10,34g / kg
  • Fosfor (P): 3,07g / kg
  • Kalium (K): 5,4g / kg
  • Cadmium Cd): kurang saka 0,00015g / kg
  • Kromium (Cr): 0,006g / kg
  • Nickel Ni): 0,005g / kg
  • Timbal (Pb): 0,002g / kg
  • Tembaga (Cu): kurang saka 0,004g / kg
  • Seng (Zn): 0,031g / kg

Apa sampeyan duwe kekurangan?

Sejatine ya. Yen digunakake seger, iku bakal duwe loro poin negatif: siji yaiku ambune ora enak iku menehi, lan liyane yaiku, dadi panas banget, bisa ngobong oyot saka tanduran. Amarga alasan kasebut, luwih becik tuku kompos kantong siap, amarga ora mambu lan ing suhu luwih nyenengake kanggo panen.

Sanajan ngono, sampeyan bisa tansah nyampur karo bumiapamaneh yen sampeyan duwe saluran pembuangan utawa ora subur. Kanthi cara iki, yen sampeyan pengin miwiti nandur tanduran, oyot bakal nemokake lemah sing apik banget.

Kepiye cara nggunakake kandhang jaran?

Pupuk jaran minangka kompos alami

Kompos pupuk jaran bisa digunakake kanggo pupuk kabeh jinis tanduran, kajaba karnivora lan asamofilat. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nambah jumlah sing dikarepake, lan dicampur karo lemah utawa landasan. Ora ana bebaya overdosis, uga ora ana risiko sing ora perlu kurang nitrogen, dadi sampeyan ora prelu kuwatir bab iku 🙂. Sanajan mangkono, yen sampeyan pengin aman, aku bakal ngandhani manawa jumlah sing disaranake yaiku:

  • Verduras: antawisipun 20 lan 30 ton saben hektar.
  • Wit wohan: 10-20 liter saben bolongan tandur.
  • Tanduran hias lan suket: rasio 1: 5 kompos lan lemah digunakake; tegese, bagean saka kompos kanggo limang bumi. Contone, kita bakal menehi kompos siji meter persegi kanggo saben lemah limang meter persegi.

Kepiye cara digunakake ing pot?

Bakal gumantung manawa pupuk kandhang seger, utawa garing. Ing panci, iku penting banget kanggo ngetrapake manure sing luwih garing amarga luwih apik, yen ora oyot bakal kobong. Mula, disaranake supaya tuku rangkep (contone saka Kene), utawa supaya garing ing srengenge sajrone siji utawa rong minggu (luwih yen musim salju-musim salju).

Sanalika wis siyap, sampeyan kudu nyampur kanthi apik karo bumi. Amarga iku, ora nyaranake panggunaan ing tanduran sing wis ditandur ing pot, nanging dianjurake nalika transplantasi menyang pot sing luwih gedhe.

Tanduran jaran iku cocog kanggo apa?

Umumé, minangka kompos asal organik bisa migunani lan migunani kanggo macem-macem jinis tanduran: suket, wit kurma, wit, kembang, kebon ...

Nanging ya, amarga nduweni pH sing dhuwur banget, ora kena ditrapake ing tanduran acidophilic, kayata maples, camellia, gardenias utawa azaleas, amarga godhonge bakal kuning amarga kurang zat besi.

Muga-muga kabeh sing wis maca babagan pupuk jaran, salah sawijining pupuk organik sing paling migunani, migunani kanggo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

24 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   andrés valencia ngandika

    ora nuduhake unsur sing ana kanggo mupangat tetanduran, mung mung kurang nitrogen. Katrangan sing diwenehake ora migunani banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Andres.
      Pupuk jaran duwe nutrisi ing ngisor iki:
      Nitrogen: 0,6%
      Fosfor: 0,6%
      Kalium: 0,4%
      Uga nduweni macem-macem elemen tilak.

      Bahan gizi sing kurang banget, mula disaranake dicampur karo wong liya, kayata pitik, kayata 4% nitrogen, fosfor 4% liyane, kalium 1,5%, ditambah kabeh elemen tilak.

      A Salam.

    2.    Karol ngandika

      Halo Monica, aku pengin ngerti apa bedane pupuk jaran lan daging sapi ing kasus vitamin lan liya-liyane, mangga, aku ngenteni pesenmu 😉 matur nuwun.
      Halo

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Karol.

        Aku pitutur marang kowe:

        Sapi:

        -Nitrogen: 1,84%
        -Fosfor: 1,73%
        -Masium: 3,10%
        -Kalsium: 3,74%
        -Magnesium: 1,08%

        Jaran:

        -Nitrogen: 1,52%
        -Fosfor: 2,14%
        -Masium: 2,98%
        -Kalsium: 2,79%
        -Magnesium: 0,97%

        -> Data saka Masyarakat Pertanian Ekologis Spanyol (SEAE) Spanyol.

        Nanging, vitamin lan liya-liyane bisa beda-beda gumantung karo panganan sing ana ing kewan kasebut. Iki dadi menarik yen sampeyan tuku ing karung ing nursery, sampeyan kudu ndeleng 🙂 Nanging hei, persentase kasebut bakal kurang luwih.

        Matur suwun!

    3.    Bernardo casanova ngandika

      Komentar iki saiki wis umure 2 taun, nanging aku ora bisa ngerteni manawa "Pak" Andrés Valencia wis apik nalika menehi komentar negatif, nanging ora matur nuwun sanget matur nuwun nalika menehi informasi sing dijaluk. Sampeyan ora cocog karo sampeyan, "pak" andrés valencia.

      1.    Diego ngandika

        gosok quena memedi

    4.    Baita ngandika

      Pendhudhukku yaiku Argentina, kita isih 30 dina sadurunge wiwitan musim semi, tujuane kanggo ngetrapake / mbayar Manure Kuda kanggo mbayar transplantasi wit-witan, uga digunakake minangka pupuk pertumbuhan lan. Woh-wohan, liyane pitakonku yen aku bisa mbayar Vine? !!
      Aku bakal ngurmati tanggepan sing cepet

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo La Baita.

        Kanggo tujuan sampeyan, sampeyan bakal luwih apik pupuk pitik. Daging jaran kurang gizi. Mesthine, yen sampeyan entuk seger, garing ing srengenge suwene seminggu utawa luwih, amarga konsentrasi banget lan, yen ditrapake tanpa pangatusan, oyot bakal rusak.

        Lan ya, kabeh tanduran bisa dibuahi, kajaba tanduran karnivora.

        Greetings.

  2.   Leidy verdezoto ngandika

    Halo, maaf, nanging sing mbedakake panggunaan kompos kandang jaran saka pupuk spesies liya amarga sampeyan nyebutake minangka salah sawijining pilihan paling apik.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo rapi.
      Kene sampeyan duwe panjelasan 🙂
      Yen sampeyan duwe pitakon maneh, takon.
      A Salam.

  3.   Ana Teresa ngandika

    Monica sing apik awan, aku pengin takon apa ana bedane sifat utawa ciri pupuk jaran tani, sing biasane digedhekake ing pakan lan pupuk kandhang jaran sing panganan kalebu pakan garing, pari-parian kayata jagung, gandum, gandum utawa bran lan suplemen liyane ...
    Aku ngarep-arep wangsulan sampeyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana Teresa.
      Panganan sing luwih alami lan beda-beda sing diwenehake kanggo kewan, bakal dadi pupuk kandhungan sing luwih apik, amarga bakal akeh gizi.
      Salam 🙂

  4.   miguel gomez ngandika

    Apa sing kedadeyan nalika nandur wit oiti lan ditanduri jaran garing lan sawise 5 dina godhonge malih kaya coklat

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai miguel.
      Kamungkinan, pupuk kandhang isih seger. Sampeyan kudu garing paling ora seminggu, utawa luwih yen musim udan.
      A Salam.

  5.   aina ngandika

    Halo Monica, sawetara dina kepungkur aku nandur winih kembang liar ing pot kanthi mung kandhang jaran, amarga ora duwe lemah. Wiji bakal tuwuh, utawa ora becik ditandur mung karo kompos lan tanpa lemah? Aku pengin ngerti apa iki bakal menehi masalah nalika perkecambahan. Matur nuwun kanthi sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Aina.
      Ora ing wiwitan. Wiji akasia sing ditemokake ing Afrika bercambah ing kotoran gajah ... lan asri kasebut apik, mula dakkira sampeyan ora duwe masalah wiji.
      A Salam.

  6.   aina ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, muga-muga bisa tuwuh kanthi sehat lan ayu kaya Acacia!
    Salam kanggo sampeyan uga.

  7.   EDUATE ngandika

    AKU NGGUNAKAKE MANTI JUDUH KERING KANGGO NYAPAKake EARTH LAN KANGGO BARU-BARU KAYA NGARAMAKAKE TANPA KABEH APA KANGGO KANGGO KANGGO KANG LAIN-LAIN, AKU NYAMPURI KANG BANYAK BUAH-BUAH lan VEGETABLI KANGGO NILIKI LEBIH LANJUT …….

  8.   pompilio avila ngandika

    monica Aku pompilio avila, aku nyiyapake landasan adhedhasar pupuk jaran kanthi organisme mikro kayata awu. Cerro bumi. Asap d lonbri. Cacat karo formaldehida, jeruk nipis terhidrasi lan mycorrhosis lan aku duwe kinerja dhuwur ing kontrol penyakit jeruk kayata Jeruk ing Venezuela sing bisa menehi saran supaya kuat pupuk kasebut

  9.   angel rodrigo gonzales elescano ngandika

    Apa bedane kompos jaran lan kompos wedhus?
    Iki minangka intrik sing paling apik…. kaloro ing nutrisi lan sifat! lan panggunaan….

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Malaikat.
      Pupuk jaran kurang nutrisi; nyatane, digunakake luwih kanggo nambah "kembang" ing lemah.
      Wedhus, suwalike, sugih ing level nutrisi, lan digunakake luwih akeh kanggo pupuk lahan lan kanggo ngasilake tanduran.
      A Salam.

  10.   Adriana ngandika

    Halo dheweke duwe wadhah pupuk jaran lan isi banyu saka udan. sing menehi ide babagan nggunakake banyu kanggo tetanduran lan pupuk. Apa bakal bisa?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adriana.
      Ya, mesthine 🙂 Coba gunakake, nanging luwih becik yen digunakake ing tanduran sing ana ing lemah, amarga yen ana ing pot, sampeyan bakal angel mbuwang banyu.
      A Salam.

  11.   Werner hahn ngandika

    Halo! Kaca sampeyan menarik lan informatif. Nanging? Napa sampeyan nggawe rekomendasi kanggo panggunaan dadi rumit. Sampeyan ngomong babagan ton, hektar, liter, campuran 1-5, M2, lan M3. Rekomendasi X. kg per meter persegi. Lan kanthi bibit lan umume pamaca ngerti informasi (sampeyan ora bisa nyampur karo m2). Salam.