Sipat pupuk pitik

Ayam minangka kewan jembar bebas sing ngasilake pupuk mutu

Pupuk pitik utawa luwih dikenal minangka pupuk pitik yaiku salah sawijining komponen sing duwe asal alami lan duwe gizi paling akeh. Pupuk kanthi isi bahan organik sing akeh migunani banget kanggo pupuk tanduran lan pupuk pitik minangka salah sawijining pupuk sing paling misuwur.

Pupuk pitik bisa digunakake ing hortikultura lan ing panen sing akeh. Nanging, ora kabeh apik, uga ana kekurangan. Apa sampeyan pengin ngerti babagan pupuk pitik?

Pupuk kandhang pitik apa?

Pupuk pitik utawa pupuk pitik

Gambar - Compostandociencia.com

Pupuk pitik minangka salah sawijining produk sing paling disaranake saka asal organik kanggo pupuk lemah. Nilai nutrisi kasebut dhuwur banget, nyatane Jumlah nutrisi penting kayata nitrogen, fosfor lan kalium, seneng banget ngurus kebon utawa kebon sing, tanpa mangu, bakal saya sehat.

Kanggo menehi ide, iki dhaptar nutrisi ing kg / ton sing isine:

  • Nitrogen (N): 34.7
  • Fosfor (P2 O5): 30.8
  • Kalium (K2O): 20.9
  • Kalsium (Ca): 61.2
  • Magnesium (Mg): 8.3
  • Natrium (Na): 5.6
  • Garam larut: 56
  • Bahan organik garing: 700%

Sifat pupuk pitik

Pupuk pitik duwe akeh karbon sing digunakake ing proses konversi dadi humus sing dadi kompos. Masalahe yaiku nalika nggunakake ing panen sing akeh, akeh sing dibutuhake supaya efisien lan mundhak regane.

Iki minangka salah sawijining pupuk paling konsentrasi, malah luwih gedhe tinimbang sapi. Iki amarga panganan sing ditampa pitik. Diet iki adhedhasar konsentrasi sing duwe nutrisi luwih akeh tinimbang sing dikonsumsi sapi sing nggabungake panganan karo suket.

Pupuk pupuk pitik ora garing ing srengenge, yen ora, mikroorganisme ora bisa ngowahi komponen dadi bahan baku.

Ana produk kimia sing mikroorganisme sing ditrapake kanggo pupuk pitik, kanggo nyepetake proses transformasi ngindhari ambu ora enak lan nyepetake perawatan, uga nggawe properti sing ngemot luwih efisien.

Kepiye carane nggawe kompos pupuk pitik langkah demi langkah?

Kanggo produksi pupuk kandhang sampeyan kudu ati-ati karo mabur, amarga proses dekomposisi lan isi lembab digunakake kanggo endhog. Mula saka iku hortikulturis dianjurake nggunakake pupuk pitik yen wis diwasa utawa bisa diatasi.

Yen sampeyan pengin nggawe ing kebon utawa kebon, iki langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake:

  1. Temokake papan sing garing sing dilindhungi srengenge lan udan ing lemah sampeyan, sing adoh saka omah kasebut.
  2. Sabanjure, sampeyan kudu nyampur telung bagean pupuk pitik seger karo siji bagean serbuk gergaji lan rong bagean banyu.
  3. Pungkasan, sampeyan kudu nyopot saben 2 utawa 3 dina nganti ilang kabeh lembab lan entuk warna coklat peteng.

Kepiye cara nggunakake pupuk kandang?

Pupuk pitik, kaya sing dingerteni, digunakake kanthi cara sing sederhana. Nyatane, sampeyan mung kudu nyebar ing lemah kanthi pitulung saka, contone, a pacul. Sampeyan uga bisa nambah sethithik kanggo tanduran sing ana ing pot, nanging penting sekitar 10, 20 utawa paling ora 30 gram, sanajan sampeyan bisa nambah dosis nganti 100 gram yen tanduran sing bakal dibuahi yaiku ing pot udakara udakara 50 sentimeter, diameter utawa luwih.

Oalah, Yen ora mangu-mangu, sing becik yaiku njupuk luwih sithik tinimbang sing dipikirake ing wiwitan; lan yen sampeyan wis tuku ing nursery, tututi indikasi sing bakal kasebut ing bungkus kasebut.

Kompos sing akeh, yaiku kimia utawa alami, bakal nyebabake masalah oyot nganti tanduran bisa garing.

Apa pitik sing diasilake kanggo pitik?

Pitik pitik ngasilake pupuk kandang sing berkualitas tinggi

Ayam pitik ngasilake antara 100 lan 150 gram saben dina, nanging iki ora ateges kabeh bisa digunakake, amarga bakal gumantung ing endi kewan kasebut. Tegese, ora padha tuwuh ing kamardikan utawa papan sing wiyar nanging wiyar ing kebon, tinimbang ing papan liyane sing asphalted. Ing pungkasan, jumlah sing bisa digunakake luwih gedhe, amarga luwih gampang dikoleksi.

Tuku ngendi?

Yen sampeyan ora duwe pitik lan ora bisa / pengin duwe, sampeyan mesthi duwe pilihan kanggo tuku pupuk kandang pitik. Kanggo iku, sampeyan mung klik Kene.

Kanthi pupuk pitik iki, kita bakal duwe pupuk sing sampurna kanggo tanduran lan sing paling apik yaiku alami.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)