Pancuran emas, wit kembang gantung sing apik banget

Ana rong wit sing diarani pancuran emas

Minangka salah sawijining wit sing katon udan emas saben musim semi. Kembang cilik sing nggantung kuning nutupi kabeh tanduran, nggawe katon biasa. Kajaba iku, katon apik minangka spesimen sing terisolasi, nanging bisa uga digunakake ing antrian utawa klompok.

Ngerti perawatan saka Udan emas, spesies sing cocog kanggo pewarna kebon sampeyan.

Asal lan karakteristik shower emas

Sadurunge diwiwiti, penting yen ana rong tanduran sing misuwur banget yaiku shower emas. Dheweke mirip banget, nanging asale saka macem-macem papan lan tanemane uga ora padha. Mula, aku arep crita babagan kalorone:

Analitis laburnum (padusan emas kanggo iklim sedheng)

Anagyroides Laburnum minangka wit kanggo iklim sedheng

Wit kasebut Analitis laburnum, yaiku tanduran godhong sing tuwuh nganti tekan pitung meter. Dheweke duwe batang sing biasane tuwuh lurus utawa rada miring, saka endi cabang throut dadi makutha sing rada bercabang. Godhonge ijo enom lan sepele.

Kaya sing wis diandharake, nalika musim semi, kembang katon dikelompokake ing klompok gantung sing bisa ukuran 10 nganti 20 sentimeter, lan kanthi warna kuning sing megah. Woh iki minangka legume, mula kalebu kulawarga botani Fabaceae (legume). Isine wiji cemeng lan hard banget, lan beracun.

Cassia fistula (Pancuran emas kanggo iklim tanpa frost)

Cassia fistula minangka wit kanggo iklim tropis

Gambar - Flickr / 玥 視界

La Cassia fistula minangka wit godhong asli Mesir, Timur Tengah, lan bagean Asia sing tekan dhuwure 6 nganti 20 meter. Makutha kasebut bercabang, lan digawe saka godhong gedhe, sulih lan godhong. Kembang kasebut diklumpukake ing gugus gantung ing antarané 30 nganti 80 sentimeter, lan uga ngasilake kacang-kacangan sing ngemot wiji warna peteng.

Iki misuwur minangka fistula tebu utawa pancuran emas, nanging ora kaya Analitis laburnum, babar pisan ora beracun. Nyatane, digunakake minangka obat pencahar, astringen lan minangka obat kanggo benjolan minor.

Apa perawatan sing kudu diwenehake?

Pancuran emas, ing iklim sedheng lan ing iklim sing anget, minangka tanduran sing bisa ngrawat awake dhewe lan gampang yen swasana cocog. Yaiku, ing Analitis laburnum bakal katon apik ing wilayah sing sedheng, ing endi ana salju; kosok baline, ing Cassia fistula bakal tuwuh kanthi endah manawa suhu sithik utawa anget ing taun iki.

Ayo ngerti apa perawatan dhasar sing kudu diwenehake:

Lokasi

Wit loro mau dheweke kudu diselehake ing njaba. Disaranake banget supaya srengenge mlebu srengenge, paling ora sawetara jam saben dina, nanging kanthi cukup uga bisa ditindakake ing papan sing ora ana gunane sebagean.

Yen ngomong babagan oyot kasebut, umume ora tuwuh dibandhingake karo tanduran liyane, nanging kudu ditandur paling ora 5 meter saka pipa lan jubin sing wis diaspal.

Irigasi

Wit-witan kasebut mbutuhake banyu asringMula, dheweke kudu disiram nalika bumi wiwit garing. Iki bakal kedadeyan luwih asring ing musim panas tinimbang ing musim salju, lan luwih akeh yen swasana garing lan anget, mula sampeyan kudu waspada.

Yen sampeyan ora mangu-mangu nalika nyiram banyu, tancepake teken kayu sing lancip: yen nalika dicopot, metu ora ana lemah sing nemplek, mula sampeyan kudu njupuk kaleng banyu lan adhem.

Bumi

Kembang fistula Cassia kuning

Kembang saka Cassia fistula.

  • Taman: kalorone tuwuh ing lemah sing subur, lan kanthi kapasitas saluran banyu sing apik.
  • Pot kembang: iki wadhah sing kudu ana bolongan ing pangkone. Minangka substrat sampeyan bisa nggunakake mulsa, landasan universal, utawa liya-liyane.

Pelanggan

Kajaba banyu, luwih becik sampeyan gawe pupuk siraman emas nalika tuwuh, yaiku nalika musim semi lan musim panas. Ana macem-macem jinis pupuk ing pasar, nanging bisa diklasifikasikake dadi rong klompok gedhe: kimia lan organik. Loro-lorone bisa migunani banget yen digunakake kanthi apik, nanging disaranake nggunakake sing paling pungkasan amarga bisa mbantu ngrawat fauna (lan flora) sing ana ing kebon sampeyan.

Mesthine, yen sampeyan nggunakake bahan kimia, utawa bahan organik sing konsentrasi banget (kayata ekstrak ganggang utawa guano), tututi pandhuan sing bakal ditemokake ing paket kasebut.

Multiplikasi

Loro Laburnum lan Cassia multiply karo winih ing musim gugur utawa musim semi. Kanggo iku, sampeyan mung kudu ngenalake wiji kanggo 1 detik ing banyu sing umob lan 24 jam ing banyu ing suhu kamar (tulung saring). Sawise wektu iki, lebokake maksimal loro ing saben wiji, banyu akeh, lan sajrone sawetara dina sampeyan bakal duwe bibit Hujan Emas.

Wabah lan penyakit

Biasane ora duwe, kajaba oidium yen godhonge disemprot / disemprot, utawa sawetara mealybug nalika musim panas.

Rustitasitas

Gumantung saka spesies kasebut:

  • Analitis laburnum: sampeyan bakal bisa mikir babagan kabeh kamulyan yen suhu ing wilayah sampeyan ora ekstrem, kajaba ing mangsa adhem amarga tahan nganti -18ºC. Sampeyan ora seneng panas sing kuat (30ºC utawa luwih), lan iki bisa nyebabake sampeyan nemoni masalah liyane, kayata, kebon sing dununge sawetara kilometer saka pesisir Laut Mediterania.
  • Cassia fistula: minangka tanduran sing sampurna kanggo taman tropis, ing suhu tetep stabil, utawa tanpa kakehan variasi, sajrone taun. Sanajan mangkono, penting kanggo nyengkuyung kadhemen, lan uga frost jangka cendhak nganti -1ºC.

Apa panggunaan kasebut diwenehake?

Pancuran emas minangka tanduran kanthi kembang kuning

Pancuran emas, kalebu spesies Laburnum lan Cassia, minangka tanduran sing apik banget sing ditandur ing kebon. Opo maneh, sampeyan bisa milih supaya nggawa ing pot lan pruning kanggo ngontrol tuwuhing. Lan amarga duwe godhong cilik, iki uga spesies sing cocog kanggo bonsai.

Nanging ya, dakwelingake yen Analitis laburnum duwe woh-wohan beracun, mula yen sampeyan duwe anak cilik utawa ingon-ingon, ora luwih becik ditandur ing kebon.

Babagan Cassia fistula, minangka tanduran sing menarik kanthi sifat obat.

Apa sampeyan mikir 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

178 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   carolina ngandika

    Dina sing apik suwene wektu germinasi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.
      Umume, ing wektu maksimal rong wulan kudu mulai germin.
      Salam 🙂.

    2.    Luz Maria De Fatima ngandika

      Halo Carolina, aku wis duwe Pancuran Emas suwene 5 taun lan isih durung menehi kembang. Apa sebabé?

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Luz María.
        Pancuran Emas kadhang kala mbutuhake wektu kanggo ngasilake kembang. Fertilisasi kanthi rutin ing musim semi lan musim panas, lan mesthine bakal kembang ing rong taun suwene.
        A Salam.

    3.    Adelaida Abeledo ngandika

      Endi bisa entuk winih udan emas ing ARGENTINA. Umurku 73 taun lan impenku yaiku nanem wit iki. Matur nuwun

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Helo Adelaide.

        Matur suwun menehi komentar, nanging ora bisa dakkandhani babagan ngendi adol bibit ing negara sampeyan, amarga kita ana ing Spanyol. Nanging, aku nyaranake sampeyan hubungi nursery ing wilayah sampeyan kanggo ndeleng manawa bisa mbantu sampeyan.

        Greetings.

        1.    olga ngandika

          Holaaaa ... kepiye mbedakake spesies sing beracun lan sing ora?

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Halo Olga.

            Cassia fistula iku tropis, lan ora nolak es. Yaiku yaiku.
            Sing beracun yaiku sing ana ing artikel iki, jenenge ilmiah yaiku Laburnum anagyroides, lan mung bisa urip ing iklim sedheng / adhem.

            Greetings.


  2.   Maria ngandika

    Apa maksud sampeyan yen sampeyan ujar beracun? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Tegese minangka tanduran beracun, mula mung disaranake ditandur ing kebon sing ora ana bocah utawa ingon-ingon. 🙂

  3.   Nancy martinez ngandika

    Sugeng dalu, aku duwe masalah ing kebonku, 6 wulan kepungkur wit, udan emas, nanging nganti saiki durung kembang. Suwene suwene tataran iki, kanthi ngelingi k, kita duwe aprik suhu sing dhuwur. Antarane 28 nganti 32 derajat ... aku seneng karo komentar sing terkenal.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nancy.
      Kadhangkala alon-alon mekar. Pancuran emas minangka wit sing mekar kanthi 7-10 taun. Yen katon sehat, aja padha sumelang. Tetep diati-ati kaya sadurunge lan sampeyan bakal bisa ndeleng kepenak diisi kembang 🙂.

  4.   beatriz ngandika

    Aku duwe anak, lan tanpa ngerti aku nandur wit iki. apa sampeyan kudu ngurus yen nangani godhong sampeyan? Utawa dheweke nempatno ing cangkeme? Utawa ora beracun amarga kasunyatane duwe?

  5.   Monica Sanchez ngandika

    Hoila Beatriz.
    Aja kuwatir: mung beracun yen godhong lan / utawa woh-wohan ditelan.

  6.   daniel ngandika

    Halo, aku seneng yen sampeyan njaluk aku ragu. Aku ngirimi wiji sing ora empuk menyang lemah lan tunas metu kanthi swara panas, apa bakal bisa kobong tanpa asile?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Intine, ora ana sing kelakon. Obat fungisida kanggo nyegah jamur, lan tandur ing landasan keropos (kayata vermikulit), supaya oyot diawasi lan mula bisa nyedhot banyu.
      Muga-muga sukses.

  7.   khain ngandika

    Monica, aku seneng banget wit iki kanggo ngurus, nanging aku pengin menehi shade, pitakonku yaiku manawa wit iki ilang godhong sawetara taun?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Khain.
      Ya godhonge tiba, nanging ing musim gugur, sampeyan bisa ngrasakake iyub-iyub tanpa masalah nalika musim panas 🙂.
      A Salam.

  8.   vinamiel ngandika

    Aku wis ndeleng L. anagyroides ing internet minangka pergola sing apik. Kanggo nindakake kaya iki, apa aku kudu menehi dhukungan lan mundhak dadi pergola? Yen aku pengin dadi wit, apa aku kudu tuwuh, ora utawa loro tunas?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vinamiel.
      Kayane aku ngerti foto sing sampeyan deleng, lan ya pancen apik banget 🙂. Nanging yen sampeyan ngerti, dheweke nandur wit-witan ing loro-lorone struktur, kanthi cara nalika mekar, kembang katon nggantung ing antarane pergola.
      Pancuran Emas minangka wit, dudu pendaki, mula sampeyan kudu tuwuh kanthi normal.
      A Salam.

  9.   Daniel puga ngandika

    Halo Monica, sugeng siang, kula nduwe pancuran emas 1 taun wiwit nandur, matur nuwun kanggo informasi ing artikel sampeyan, mbiyantu banget, nanging amarga ora nggatekke, mula aku menehi banyu ing godhong , lan kayane entuk jamur sing sampeyan sebut, godhonge ijo nanging bintik-bintik coklat, aku motret foto kasebut, aku bakal seneng yen sampeyan menehi katrangan babagan carane aku bisa ngilangi, uga yen sampeyan bisa menehi email kanggo ngirim sampeyan foto-foto sing bakal dibuktekake yen wis ana, matur nuwun sadurunge Moni

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Godhong sing kena pengaruh ora bakal pulih maneh. Nanging sampeyan bisa nggunakake fungisida spektrum sing wiyar kanggo nyegah penyakit iki saya maju. Kanthi cara iki, kabeh jamur bakal dicopot, lan wit kasebut bisa urip maneh.
      A Salam.

  10.   Daniel puga ngandika

    Matur nuwun sanget Moni, sawetara jeneng antibiotik khusus kanggo sing.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Salah siji kanggo godhong (godhong) lan sistemik.
      A Salam.

      1.    Daniel puga ngandika

        Matur suwun sanget Moni

  11.   Alejandra ngandika

    Hai Monica! Matur suwun saran sing apik! Aku pengin ngerti kapan waktune pruning, amarga aku pengin njupuk kauntungan kanggo mbentuk?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan 🙂.
      Kanggo prune, sampeyan kudu ngenteni musim gugur utawa pungkasan musim salju / awal musim semi.
      A Salam.

  12.   Javier ngandika

    Rekomendasi apa sing sampeyan wenehake kanggo tuwuh wit iki ing Córdoba? Sampeyan ngerti utamane musim panas. Apa aku duwe kesempatan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Javier.
      Aku nuwun sewu banget yen ngandhani manawa dheweke ora seneng banget karo panase. Ing pot lan kanthi landasan sing apik (aku nyaranake 70% akadama dicampur karo 30% kiryuzuna) sampeyan bisa nyoba. Aku duwe maples Jepang (aku manggon ing sisih kidul Mallorca) kanthi campuran substrat lan tuwuh saya apik banget.
      Ing taman, dheweke ora bisa tuwuh. Nanging ... sampeyan bisa nandur fistula Cassia, sing katon kaya biasane nanging tahan suhu luwih apik. Ing artikel iki, kita bakal ngomong sethithik babagan dheweke, klik Kene.
      A Salam.

  13.   Ricardo ngandika

    Halo Monica, ngelingi yen tambang mekar ing pungkasan Desember, wit kasebut minangka wit enom lan aku pengin nggawe pruning formasi kaping pisanan, ing wayah apa aku kudu nindakake supaya bisa ngembang seka bisa? - Matur suwun .-

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ricardo.
      Sampeyan bisa nindakake pruning latihan ing musim gugur, nanging yen sampeyan seneng ing pungkasan mangsa salju, yen risiko es wis kliwat. Kanthi mekar wit sampeyan ora bakal kena pengaruh 🙂.
      A Salam.

  14.   Federico De La Hoz Luna ngandika

    Halo, sugeng siang! Pancuran emasku nandhang godhong, ora bisa dingerteni, bunderan kuning cilik, cahya sing katon luwih tipis tinimbang godhong liyane lan ana ing kabeh godhong. Apa bisa dadi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Federico.
      Saka sing diitung, kayane karat kasebut nyebabake dheweke.
      Nambani nganggo fungisida sing ngemot Oxycarboxin, lan wit sampeyan bakal sehat maneh 😉.
      A Salam.

  15.   Ricardo ngandika

    Halo, sugeng siang, tahan apa adhem wit kasebut, tandur ing papan sing nalika awan duwe suhu panas, nanging nalika esuk suhune mudhun banget. Godhonge katon ireng lan kisut. apa sing sampeyan saranake

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ricardo.
      Laburnum ndhukung nganti -18ºC. Gejala kasebut bisa uga amarga ilang mineral, yaiku yen disiram akeh banget, yen dina transplantasi sawetara oyot rusak, utawa wis thrips.
      Saran kula supaya sampeyan pupuk karo kompos organik, kayata pupuk jaran utawa cacing, nambahake siji utawa rong genggeman (gumantung saka ukuran tanduran), lan rawat kanthi insektisida sing ngemot 5% Lufenuron.
      A Salam.

  16.   Tania ngandika

    Halo, kamar mandhi emasku saiki wis akeh godhong nalika musim semi, nanging ora ana kembang, umure wis 4 taun lan durung nate kembang, apa aku kudu mbayar kanthi spesial lan kapan? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Tania.
      Kadhangkala, dheweke butuh suwe kanggo kembang. Aku menehi saran supaya sampeyan mbayar nganggo pupuk organik, sewulan contone nganggo guano, lan wulan candhake karo humus, tindakake pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.
      Salam 🙂

  17.   osvaldo ambriz ngandika

    Sugeng enjing, satunggaling pitakon, aku duwe 2 wit udan emas, udakara 10 wulan kepungkur aku wiwit ngetokake kembang sithik, nanging dudu wujud udan, nanging, kanthi jumlah sithik lan mbayar batang, lan aku uga nggawe akeh bainitas, dawane 10 sentimeter lan wis kaping pindho nalika mbuwang polong lan kembang ,,,, dheweke ujar manawa dudu pancuran emas ...
    Bisa uga wit cilik sing padha….
    Muga-muga sawetara komentar saka sampeyan, matur nuwun banget lan salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Osvaldo.
      Tanpa foto, sampeyan angel ngerti fotone, nanging apa bisa dadi fistula Cassia? Dheweke uga ngarani shower emas.
      A Salam.

  18.   Adalberto ngandika

    Gejala apa utawa apa sing nyebabake keracunan wit iki

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adalberto.
      Wiji saka wit iki ngemot sitisin, sing bisa nyebabake mual yen ditelan.
      A Salam.

  19.   Daniel Lopez ngandika

    Halo, aku duwe masalah; Kita duwe wit udakara umur 1 taun, dawane udakara 2.6 meter, werni ireng metu ing batang lan sawetara godhong, yen dakencet, dheweke bakal mbukak lan katon njero sing garing. Iki minangka wabah utawa normal 6 wulan kepungkur aku prunen amarga kahanan iki lan saiki wis diwasa lagi katon maneh. Apa sampeyan bisa nulungi aku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Iki minangka wabah saka sing sampeyan etung. Nambani nganggo insektisida triple action, lan yen ora nambah, tulis maneh menyang kita lan kita bakal nemokake solusi liyane.
      A Salam.

  20.   Fernando ngandika

    Halo, ing iklim kaya ing sisih lor negara, apa sampeyan angel adaptasi? Suhu musim panas ing ndhuwur 35 derajat lan mongso adhem antara 5 lan 15 derajat. Matur nuwun-

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Sayang ora. Perlu iklim sing entheng, kanthi salju (lan salju) ing mangsa salju supaya bisa tuwuh lan berkembang kanthi apik.
      Nanging, ing iklim kasebut, sampeyan bisa duwe fistula Cassia, yaiku wit sing padha banget. Aku menehi link yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan dheweke: klik.
      A Salam.

  21.   Alejandra ngandika

    Halo sugeng enjing, pitakon, apa wit pancuran emas bisa thukul saka potongan utawa sikut?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Pancen Bisa direproduksi kanthi stek utawa lapisan udara nalika musim semi.
      Ing kasus pemotongan kasebut, mesthine kudu cabang semi-kayu utawa kayu, dawane udakara 40cm. Basis kasebut diresiki karo hormon rooting bubuk, lan ditandur ing pot kanthi landasan budidaya universal, utawa kanthi gambut ireng dicampur karo perlite. Lemah kudu dijaga tetep lembab, supaya oyot dadi rong utawa telung wulan.

      Ing kasus lapisan udara, kanthi tangan sampeyan kudu "ngiris" cabang, dawane udakara 20cm, nyopot kulit kayu. Sawise iku, lembab nganggo banyu lan lebokake karo hormon rooting. Saiki, njupuk sepotong plastik ireng lan tutup sisih sing wis dipasang ing hormon, lebokake landasan (karo banyu) sing wis lembab ing antarane cabang lan tas kasebut. Kanthi jarum suntik, sampeyan kudu nyiram lemah 2 utawa 3 kali seminggu. Sampeyan bakal bisa nglereni lapisan sawise 2 wulan utawa luwih.
      A Salam.

  22.   Maria rivera ngandika

    Halo Moni, sugeng enjang, nyebar wiji udan emas lan dheweke wis germin, nanging aku ora ragu babagan cara aku kudu ngombe lan aku uga kudu ati-ati supaya ora ngombe godhonge, mung bayi lan kapan aku bisa nyebar. ing kebon. Aku ngapresiasi wangsulan saka pitakonku Salam Magda

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Sugeng germinasi kasebut.
      Dheweke kudu disiram kanthi ngencerake landasan, supaya direndhem. Aja nyiram godhong, amarga bisa ngobong.
      Banyu saben-saben substrat wiwit garing, saben 3 nganti 4 dina.
      Sampeyan bisa ngliwati kebon nalika udakara udakara 20cm.
      A Salam.

  23.   NITZINE ALVAREZ ngandika

    Halo: Aku nandur siraman emas setahun kepungkur. Wiwit saiki dheweke tuwuh saya gedhe lan ceking. Ranting tunas ing tengah wis tiba lan tetep saka tengah munggah. Leo sing butuh pirang-pirang taun kanggo mekar, bener? lan cabangé? Kapan dheweke tambah amba? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nitzine.
      Ya, butuh sawetara taun mekar, 5-7, kadang luwih suwe. Kabeh bakal gumantung saka pira sing mbayar (luwih becik mbayar saben wulan kanthi pupuk organik, kayata guano cair).
      Cabang sing kandel uga bakal gumantung karo pupuk. Nalika tuwuh lan nambah kekuwatan, mula bakal saya gedhe.
      A Salam.

  24.   Mafe ngandika

    Aku pengin ngerti apa sing ditandur ing cedhak pager utawa trotoar bisa ngilangi beton

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mafe.
      Ya bisa.
      A Salam.

  25.   JORGE ngandika

    Halo, apa bisa menehi aku wayahe kanggo transplan? Aku duwe ing pot 2 taun kepungkur. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Sampeyan pengin dipindhah menyang pot sing luwih gedhe utawa pengin ditandur ing kebon, sampeyan kudu ngenteni musim semi.
      Yen ana ing pot, wektu sing cocog kanggo nggawe yaiku nalika oyot wiwit katon kanthi mripat liwat bolongan got.
      A Salam.

  26.   Carlos yannick ngandika

    Wah, kepiye carane
    Aku pengin nyelehake wit kaya iki ing kebonku nanging cilik. Aku kuwatir babagan oyot, yen bisa ngunggahake jubin utawa mindhah pager?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Laburnum ora duwe oyot sing invasi, nanging yen kurang saka 1m ing sadhuwure lemah, bisa uga diangkat nganti suwe.
      A Salam.

  27.   Suzette ngandika

    Udan emasku duwe cacing lan tali sing ana gandhengane coklat lan cacing lan mripate lan kembange cacing nenun sing bisa ditindakake bisa uga udan, .. witku umure 25 taun lan aku manggon ing Hermosillo Sonora. ayu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Suzette.
      Aku nyaranake ngobati nganggo insektisida sing ngemot Permethrin utawa Cypermethrin, nyiram sumur lan nyemprotake nganti sampeyan bisa (nganggo sarung tangan).
      A Salam.

  28.   Johanna ngandika

    Aku manggon ing Villahermosa lan wingi dheweke menehi salah sijine kanggo anakku wadon

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Ayo seneng. Cantik kebon kanthi cara sing luar biasa.

  29.   carlos ngandika

    halo, maaf, apa sampeyan bisa nulungi aku karo pitakon iki ... suwene perawatan wit tetep?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Gumantung saka jinise wit 🙂. Contone, yen asli, ditandur ing kebon lan dirawat setaun, nanging yen eksotik, mula kudu ana perawatan liya.
      A Salam.

  30.   Alejandro Lopez ngandika

    Halo, aku mung nandur wit pancuran emas, umure durung seminggu lan godhonge wis garing, kepiye aku bisa?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Alejandro
      Lumrahe yen sawetara godhong tiba nalika dina pisanan.
      Oalah, yen Laburnum, yen sampeyan musim gugur saiki sampeyan bakal ilang kabeh.
      Banyu 2 utawa 3 kali seminggu, lan sithik mbaka sethithik bakal digunakake kanggo papan sing anyar.
      A Salam.

  31.   Juan Nasar Albamonte ngandika

    HELLO MÓNICA… .KAK KENE KENEH KANGGO IKI, ING KANG Wujud Wijine WIS HUJAN EMAS KANGEN.
    HALAMAN ING INSTRUKTIF SANGAT, SAKA GRASIA, SALAM

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Juan.
      Amarga gambar regane sewu tembung, iki 🙂:
      Wiji laburnum
      Aku seneng sampeyan seneng blog.
      A Salam.

  32.   olga ngandika

    Halo Sugeng enjing, pitakon sepira oyot sing tuwuh kenapa aku pengin dilebokake ing omahku, nanging kuatir yen oyot bisa mlebu pipa?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Olga.
      ROOT bisa nganti 6 meter, mula luwih becik ditandur saka pipa.
      A Salam.

      1.    olga ngandika

        Matur nuwun sanget Monica ... wit sing menehi saran kanggo nandur ing sanjabane omah sing ora akeh ngrusak trotoar lan pipa?
        Matur nuwun sanget .. salam saka Mexico.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Olga.
          Sampeyan bisa nyelehake:

          vulgaris -Syringa
          -Callistemon viminalis
          -Lagerstroemia indica
          -Ligustrum lucidum

          A Salam.

        2.    Claudia ngandika

          Aku manggon ing Ekuador. Ing gusyaquil kanthi panase banget lan wit kasebut gedhe lan godhonge. Aku wiwit tuwuh wit bayi udakara 4 meter. Aku bakal nyoba metu supaya ditandur ing papan liya! Kita ngerti manawa asale saka oyot wit.

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Hi, Claudia.
            Yen sampeyan nggawe selokan ing saubenging wit, udakara udakara 40cm, sampeyan bakal bisa nyopot kanthi becik, sanajan sampeyan kudu ngethok oyot sing asale »wit ibu».
            A Salam.


  33.   ANGELICA GomeZ ngandika

    HELLO PITAKONKU APIK APIK ING NGANGGO TANPA BENCH BANYU, ORA KITU KANG ROOT ORA BESAR NGRusak !! Matur Nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Angelica.
      ROOT bisa ngrusak. Luwih becik ditanam kanthi jarak minimal 6m saka konstruksi utawa pipa.
      A Salam.

  34.   martin ngandika

    Ing endi bisa entuk tanduran wit utawa wiji iki?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Martin.
      Ing eBay sampeyan bakal nemokake wiji sing digoleki.
      A Salam.

  35.   Araceli ngandika

    Halo! Kepiye cara kanggo nandur cassia ing wilayah kutha? Sawise germinasi, kepiye proses sampeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Araceli.
      Ninggalake ing pot paling ora setaun, lan ing taun ngarep sampeyan bisa pindhah menyang pot utawa taman.
      A Salam.

  36.   Yanina Bravo ngandika

    Halo, kaca lan komentar sampeyan migunani banget, matur nuwun sadurunge! Aku duwe sawetara tanduran wit iki sing nembe dak pasang ing pot, nanging aku ora ngerti bisa tuwuh ing endi wae. Apa aku butuh pot sing jembar? utawa luwih dawa lan jero? Aku pengin nyimpen ing pot amarga aku ora duwe teras ... Matur suwun 😀

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yanina.
      Panci sing luwih gedhe (jembar lan dhuwur), luwih becik. Yen sampeyan bisa entuk ukuran gedhe, dhiameter 60cm (utawa luwih), mesthine bakal tuwuh akeh lan bakal katon ayu banget.
      A Salam.

  37.   Lucy ngandika

    Hai Mony! informasi sing migunani apa sing diwenehake…. Aku nulis kanggo sampeyan amarga nandur pancuran emas ing trotoar ... nanging aku ngerti yen lara ... nandur udakara 6 wulan kepungkur, wis suwe yen batang lan godhonge katon garing ing umume. , godhonge katon garing lan kayadene diobong lan bintik-bintik ireng uga kayadene diobong, aku mriksa lan ndeleng ing sisih ngisor godhonge duwe sawetara kewan cilik sing katon kaya bintik putih ... bisa pulih ???? Penting, yen ing cedhak kono ana wit gedhe banget sing rusak dening mistletoe.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lucia.
      Anggere gedhe ijo, ana kemungkinan bakal pulih.
      Sampeyan bisa ngobati nganggo insektisida sing bahane aktif yaiku Dimethoate utawa Chlorpyrifos, ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      A Salam.

  38.   Yanina ngandika

    Halo, iki pitakon nomer loro. Aku duwe wit iki udakara 10 cm, lan titik-titik putih katon ing godhonge, ora ana bledug. Apa godhong wis udan lan nyebabake titik kasebut? Yen ana penyakit, apa sing bisa diselehake?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yanina.
      Ora, banyu ora mbebayani tumrap tanduran; kosok baline anggone nampa jumlah sing dibutuhake.
      Whiteheads bisa amarga serangan jamur kanthi kelembapan asor, utawa serangan laba-laba abang. Ing kasus kaping pisanan, kudu nyuda risiko lan ngobati fungisida sistemik; lan ing kaloro, kanthi acaricide.
      A Salam.

      1.    Yanina ngandika

        Matur nuwun! kanggo wangsulanmu

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Salam kanggo sampeyan 🙂

  39.   Cynthia Kuhn ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa aku kudu mbusak wiji saka polong kanggo nindakake prosedur banyu sing umob. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cynthia.
      Ya, sampeyan kudu mbusak supaya luwih efektif.
      A Salam.

  40.   Miriam ngandika

    Halo Monica, aku duwe wit udan emas, kuatir amarga aku ndeleng wis garing, aku duwe ing trotoar lan dheweke ndandani pipa banyu lan dheweke motong bagean saka oyot, witku bakal garing?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Miriam.
      Yen bagean saka oyot dipotong, sampeyan bisa uga bakal kesulitan amarga bisa. Sampeyan bisa ngombe sajrone rong minggu kanthi hormon rooting cair. Iki bakal mbantu ngasilake oyot anyar.
      A Salam.

  41.   liliana ngandika

    Halo, aku pengin ngerti yen digunakake kanggo papan kembang karo tanduran liya utawa yen oyot kasebut invasi

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Liliana.
      ROOT Laburnum invasi. Kowe saka ngendi? Yen iklim sampeyan anget utawa tanpa es, sampeyan bisa nyelehake Cassia corymbosa, sing meh padha karo Laburnum, nanging oyot kasebut ora mbebayani.
      A Salam.

  42.   Mike anaya ngandika

    Hai Aku duwe spesimen shower emas ing pot cilik, pitakonku babagan oyot, aku pengin ditandur cedhak karo tembok njaba omah, nanging aku ora pengin oyot mengaruhi dhasar omah. wektu. omah, ora ana masalah kanggo nindakake iki utawa luwih becik aku nandur ing papan sing ana pengaruh struktur apa wae?
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mike.
      ROOT wit iki invasi. Nanging, sampeyan bisa nggawe bolongan 1m x 1m lan lebokake bolong anti-rhizome (sampeyan bakal nemokake ing nursery). Kanthi cara iki dheweke bakal berkembang mudhun lan ora miring.
      A Salam.

  43.   Javier ngandika

    Apa jinis pupuk sing sampeyan saranake? Witku wiwit pucuk godhong ireng banjur ana sing tiba, aku ditinggal tanpa godhong. Aku pengin bali amarga gagange isih ijo. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Javier.
      Nalika tanduran lara, mula ora kudu dibuahi utawa ora dibuahi, amarga ora bakal saya parah.
      Apa iklim ing wilayah sampeyan? Aku takon amarga Laburnum ora bisa urip subur ing iklim sing panas, sanajan ing njero ruangan Mediterania asring duwe masalah.
      Saiki, aku nyaranake mbanyoni nganggo hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk). Iki bakal ngrangsang tuwuhing oyot.
      A Salam.

      1.    Javier ngandika

        Matur nuwun kanggo nanggepi cepet, amarga iklim dianggep subhumid sedheng, ing dina sing cerah tekan 28 derajat terus-terusan lan ing wayah wengi mudhun dadi 6 derajat.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hi Javier.
          Iki dadi masalah, masalahe dudu suhu.
          Apa sampeyan wis mbayar? Wit kasebut bisa ditinggalake tanpa godhong yen ora dibuahi utawa yen lemah sing tuwuh kurang gizi.
          A Salam.

  44.   Moisés ngandika

    Halo, aku bakal transplan, nanging aku ora ngerti papane
    Ing endi papan liyane srengenge menehi shade? ... utawa ing endi shade menehi sampeyan luwih akeh? … Lan sepira kerepe kudu avonar? Ing babagan tambang, udakara udakara setengah meter. Aku ngenteni tanggepan sampeyan sadurunge, matur nuwun kanthi sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Musa.
      Kowe saka ngendi? Yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sedheng, sampeyan bisa nyelehake srengenge luwih akeh tinimbang srengenge; yen ora, luwih becik diwenehi iyub-iyub luwih cilik tinimbang srengenge (nanging ora kudu ana ing papan sing padhang).
      A Salam.

  45.   lourdes ngandika

    Halo, aku duwe wit cilik sing mekar sithik, bakal dadi panas ing ndhuwur 27 derajat, aku bakal ganti dadi pot ... lemah, kompos, lsp. Apa sampeyan menehi saran supaya kasedhiya supaya pangowahan kasebut bisa ditrapake? amarga, ing tangan liyane ... duwe semut abang sing nggawe omah ing oyot lan aku kuwatir yen ngusir dheweke bakal ngrusak ... lan nalika mekar ana orogas kuning lan kuning sing padhang katon pungkasan karo sawetara godhong lan kembang? ???
    Matur nuwun kanggo tuntunan ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lourdes.
      Yen sampeyan wis ana ing lemah lan lara, luwih becik ditinggalake ing kana, amarga yen sampeyan ngganti pot nalika lemah, mula ora bisa ditrapake.
      Saran kula kanggo nambani nganggo serangga sing diarani Chlorpyrifos 48%, sing bakal mateni ulat lan semut.
      A Salam.

  46.   lourdes ngandika

    mmm Aku duwe ing sacedhake wit jambu lan mangga, apa bakal ana masalah yen aku tinggalake ing kana ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lourdes.
      Ora, sampeyan ora duwe masalah 🙂.
      A Salam.

  47.   Fernando ngandika

    Monica Aku arep takon 2 pitakonan
    1.- Aku seneng banget karo wit-witan iki, nanging kok jarene beracun?
    2.- Lan kapan utawa ing musim apa aku ngethok polong, kanggo mbusak wiji?
    Matur suwun komentar.
    Fernando Diaz

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Kabeh bagean wit, utamane wiji, ngemot racun sing diarani cytisine, sing nyebabake mutah, diare lan rasa ora nyaman yen ditelan.
      Polong dipotong ing musim gugur, yaiku nalika wis garing lan bakal dibukak.
      A Salam.

  48.   Ricardo ngandika

    Halo Monica, aku sedih nate nggoleki wit iki suwe banget. Aku nemokake lan tuku ing nursery ukuran udakara sak meter. Pak del Vivero marang aku nandur luwih saka 20 sentimeter saka batang kasebut. Wis telung dina iki dakkira wis garing. Kayane dudu iklim sing dakenggoni amarga ing kutha saya akeh. tulung tulung aku kepiye? Salam saka Guadalajara Jalisco Meksiko

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ricardo.
      Nuwun sewu, aku durung ngerti sampeyan kanthi apik. Apa dhawuhe sampeyan nandur supaya batang 20cm dikubur? Yen mangkono, mula bakal saya parah. Sampeyan ora kudu ngubur gedhe banget, mung siji utawa loro sentimeter.
      Yen ora ngono, umume sampeyan krasa sedhih sawise transplantasi kasebut. Sampeyan bisa ngombe nganggo hormon rooting supaya bisa ngetokake oyot anyar.
      A Salam.

  49.   Vazquez Jerman ngandika

    Halo Monica, ing kutha aku wis ndeleng wit-witan iki lan aku seneng banget. Ing wektu iki, dheweke duwe polong sing kebak wiji lan aku pengin nandur ing taman cedhak omahku, ing endi masarakat main bal-balan ing pengadilan tengah lan ana trek sing ngubengi.

    Sampeyan ujar manawa tanduran iki beracun, lan aku takon, apa ana risiko yen nandur jinis wit iki ing taman?

    Dheweke katon ayu, nanging aku ora pengin kecelakaan cepet utawa mengko, salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jerman.
      Kowe saka ngendi? Aku takon sampeyan amarga Laburnum anagyroides beracun, nanging Cassia fistula (uga dikenal minangka Pancuran Emas). Tilas tuwuh kanthi apik ing iklim sedheng, dene sing pungkasan luwih milih suhu panas tinimbang iklim tropis.
      Yen Laburnum ditandur ing taman, ana risiko masalah sing bakal ana.
      A Salam.

  50.   Ricardo ngandika

    Matur nuwun sanget Moni, kaya ngono saiki aku lunga menyang nursery lan njupuk foto wit sing meh tanpa godhong, dheweke mbaleni bab sing padha kaya nalika aku ngubur batang 20 cm lan matur ya. yen aku nyelehake vitamin ing bal ing werni biru lan aku uga mangsuli ya, wong saka nursery nuli ngandhani aku kikis sethithik paku lan telpon supaya ngerti yen ijo (urip) mula ana lan dheweke kandha Menehi minggu liyane, ora ana kedadeyan sanajan godhonge entek, nesu lan sawetara dina bakal apik.
    Apa sing menehi saran marang aku, Moni? Aku pengin nylametake dheweke

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ricardo.
      Aku menehi saran supaya sampeyan digali 20cm kasebut. Bisa uga dheweke sesak.
      A Salam.

  51.   oscar ngandika

    Halo, apa sampeyan bisa nulungi aku, aku isih umur 2 minggu nalika ndeleng wit udan emas 2.5 meter dibuwang lan aku weruh isih ijo lan kuwat, aku mutusake nggawa transplan ing kebonku, nanging aku weruh kanthi cilik oyot utuh, mung oyot gedhe sing pecah meh copot, aku mung ngethok koneksi cilik sing ana ing bumi, nanging nalika nggawa lan ditandur ing omah, aku weruh godhonge dadi sedhih banget, aku wedi yen arep kanggo garing nanging aku bisa nindakake apa-apa kanggo nylametake, aku bakal luwih menghargai yen sampeyan bisa nulungi aku kanthi cepet!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Oscar.
      Sampeyan bisa menehi banyu kanthi rooting hormon supaya bisa ngasilake oyot anyar, sing bakal menehi kekuatan.
      A Salam.

  52.   Smyrna Moya ngandika

    Halo Dheweke menehi sawetara wiji saka wit iki ing pot cilik, loro thukul bebarengan. Umure lagi sewulan lan udakara 8 cm. Panci cilik 5 cm, kapan aku bisa pindhah menyang pot liyane? Lan apa apike dipisahake?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Smyrna.
      Amarga ukurane lan ngelingi manawa tuwuh ing pot sing cilik banget, dianjurake supaya dipisahake sanalika bisa.
      Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngekstrak saka wadhah lan mbusak substrat kanthi ati-ati supaya bisa mbukak oyot mengko.
      Sawise dipisahake, kudu ditandur ing pot paling sethithik diameteripun 10,5cm.
      A Salam.

  53.   Rosario ngandika

    Hai Monica, ing sanjabane omahku ing kamerane ana wit udan orome, aku nyedhak kanggo motong polong kanggo ditandur kaya sing disaranake lan aku sadhar yen akeh resin. Apa kalebu jinis penyakit? Apa sing bisa daklakoni kanggo dheweke? Apa polong isih cocog kanggo tunas wiji utawa apa wis kena infeksi? Apa sampeyan bisa ngindhari aku saka sangsi, matur nuwun sadurunge.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rosario.
      Sampeyan bisa ngobati kanthi insektisida spektrum sing jembar supaya luwih apik.
      Wiji bisa germin tanpa masalah. Sampeyan mung kudu ngresiki kanthi apik 🙂
      A Salam.

  54.   Rommel ngandika

    Halo Monica, kabeh komentar sampeyan ing forum iki menarik banget,
    Hei, miturut sampeyan, endi sing godhonge lan luwih kuning ?? ... wit Hujan Emas utawa wit Spring ?? ... Aku pengin ditandur ing njaba omah ing bangku nalika cuaca panas garing. Salam saka Meksiko lan matur nuwun kanthi matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rónmel.
      Yen sampeyan manggon ing Meksiko, kemungkinan sampeyan bakal ngerti Cassia fistula minangka pancuran emas, lan dudu anagyroides Laburnum, sing asale saka iklim adhem 🙂.
      Babagan pitakon sampeyan, kalorone kuning banget, nanging meh dakkandhani, yen Cassia luwih sithik, nanging ora akeh.
      A Salam.

  55.   Hector Gomez ngandika

    Sugeng enjing, aku duwe wit pancuran emas, apik banget nanging dumadakan kayane duwe kewan cilik ing kabeh kembang, uga nggawe cairan lengket, aku ora ngerti kepiye carane bisa mbantu. Panas banget, ndhuwur 30'C, mula aku ora ngerti apa iki nindakake. Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hector Hector.
      Sampeyan bisa uga wis aphids. Sampeyan bisa ngilangi minyak neem, utawa nganggo insektisida kayata Chlorpyrifos.
      A Salam.

  56.   Norberto ngandika

    Halo Monica
    Nuwun sewu pitakon

    Wit udan emas

    Ditulis manawa banyu ora bisa nyentuh godhonge

    Pitakonku
    Kepiye carane aku bisa nggawe banyu tanpa kena?

    Conto:
    nalika aku adoh saka omah lan dumadakan udan lan aku duwe wit ing njaba

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Norberto.
      Banyu udan ora bakal gawe piala; apa maneh, iki minangka jinis banyu sing paling migunani kanggo tanduran.
      A Salam.

  57.   Ana ngandika

    Halo Monica,
    Luwih saka setahun kepungkur, aku nyelehake wit udan emas ing dhingklik, yaiku tongkat lan saiki wis akeh cabang, nanging akeh godhong sing dadi garing ing pinggir lan liyane dadi kuning. Aku saben dina utawa saben dina ngombe wit kasebut. Dheweke wis fumigasi lan aku uga kompos.
    Thanks in advance.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Umume godhong tuwa katon kuning lan pungkasane tiba, nanging yen iki kedadeyan sampeyan umume, masalahe yaiku ing irigasi. Saran kula supaya ngombe sithik, saben rong dina telung dina ing musim panas lan saben minggu suwene setaun.
      A Salam.

  58.   Rosario Garcia ngandika

    Hai Monica, apa sampeyan bisa nuntun aku babagan karakteristik wit sing diarani spring spring? Dhiameter batang saka kembang warna apa lan suwene aku arep dilebokake ing pinggir trotoar. Uga kayu abang, aku matur nuwun amarga wis tuntunan, salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rosario.
      Apa maksud sampeyan Tabebuia? Wit iki wit sing dhuwuré 15-20 meter, lan batangé bisa kandel nganti 40-50cm.
      Yen iklim iki entheng lan udan (utawa mbanyoni) udan deres, lan yen uga dibayar kanthi rutin, bisa cepet tuwuh kembang, patang taun sawise nyebar.

      Babagan palo tinto, sing jenenge ilmiah Campur haematoxylum, yaiku wit sing tuwuh nganti 6m. Batange kenthel nganti ukuran 50cm luwih utawa kurang. Semono uga, yen kondisine pas, bisa cepet berkembang, ing 6-7 taun.

      A Salam.

  59.   Rafael Nuño Vega ngandika

    Sugeng dalu Monica, aku manggon ing Guadalajara Meksiko suwene setaun, aku nandur ing njaba omah, adus emas udakara rong wulan kepungkur, mung ana akeh kembang sing metu lan ora ana kembang maneh lan kabeh kebak godhong ijo godhong pitakonku kenapa aku ora kembang maneh lan kapan lagi mangsa motong

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rafael.
      Bisa uga dheweke isih enom banget lan / utawa, amarga alasan lingkungan, dheweke ora duwe kekuwatan sing cukup kanggo ngrampungake ngembangake kembang kasebut.
      Aku nyaranake sampeyan pupuk nalika musim semi lan musim panas nganggo pupuk organik, kayata pupuk wedhus utawa pitik (yen sampeyan milih sing terakhir lan dadi seger, garing nganti paling ora seminggu ing srengenge). Sampeyan nyelehake lapisan kira-kira 3cm saben wulan, ing bolongan, lan bakal tuwuh kanthi apik.
      Mangsa pruning pungkasan mangsa salju.
      A Salam.

  60.   ANA ngandika

    Sampeyan ujar manawa beracun banget ing rincian wit, mula apa saran kanggo nangani, uga ing tanduran lan pruning lan liya-liyane? Aku bakal menehi panjaluk cepet, amarga pitakon umume ora wangsulan. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Wiji wit Analitis laburnum lagi beracun yen dicerna. Sisa tanduran bisa dimanipulasi tanpa masalah.
      A Salam.

  61.   Marco Antonio Varela Ruiz ngandika

    Halo, disaranake kanggo ngontrol Diabetes yen godhog lan ngombe teh, ora bakal nemoni masalah?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Marco Antonio.
      Wit kasebut Analitis laburnum (sing diterangake ing artikel kasebut) beracun, nanging Cassia fistula digunakake obat. Loro-lorone wit kasebut dikenal minangka pancuran emas.
      A Salam.

  62.   Maria ngandika

    Halo ... matur nuwun kanggo rekomendasi, pitakonku yaiku ... Aku tuku grumbulan sing jarene diarani udan emas, aku njaluk ing njero jendhela sing bisa tetep ana ... apa sing dadi perhatian… matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Sampeyan bisa uga Cassia fistula.
      Luwih becik ana ing njaba, amarga umume tanduran ora tuwuh ing njero omah kanthi apik, kajaba sawetara (kayata anggrek lan pakis).
      A Salam.

  63.   Gloria ines orozco ngandika

    padusan emas bisa ditandur ing pot kanggo disimpen ing omah

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Gloria.
      Yen sampeyan ngrujuk menyang anagyroides Laburnum (wit sing diandharake ing artikel kasebut) amarga ukurane, mula luwih becik disaranake ing pot. Nanging Cassia fistula, uga dikenal minangka shower Golden, bisa digawe pot nanging ing njaba.
      A Salam.

  64.   Gabriela galicia ngandika

    Halo, komentar sampeyan wis migunani kanggo aku, apa sampeyan menehi katrangan manawa oyot kasebut ngrusak trotoar, aku nandur 2 ing njaba omahku, cedhak banget karo tembok.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.
      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan.
      Laburnum angyroides duwe oyot sing invasi lan bisa ngilangi pipa. Ing Cassia fistula nanging ora.
      A Salam.

  65.   Lizbeth glez ngandika

    Halo plate barias wiji saka wit sing apik iki kanggo surat, wiji kasebut kalebu wiji lan kaya sing kudune, nanging aku diwenehi 3 grumbulan cilik sing asri, mung sawetara tombol cilik sing thukul nanging katon wungu lan ora kuning
    Aku yakin manawa ora bisa dadi grumbulan liya amarga aku motong langsung wit wit emas lan aku ngetutake kabeh pandhuan kanthi kualitas pertama lan lemah prawan tanpa wiji liyane ... sampeyan ngerti kenapa? Aku kaget banget yen wong loro sing paling diwasa duwe tunas ungu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lizbeth.
      Apa sampeyan duwe sunar langsung? Bisa uga kobong sithik.
      Yen sampeyan bisa, upload gambar menyang tinypic utawa photoshack, utawa ing klompok telegram, lan dakkandhani.
      A Salam.

  66.   ale ngandika

    HI! Aku kuwatir banget witku iki bakal sekarat, aku nggawa saka San Luis Potosí menyang negara Meksiko, kabeh berjalan lancar nanging sawetara titik ireng cilik wiwit metu godhong-godhongan, nenekku ujar yen wabah aku cair sabun ing. nanging… .. godhonge garing: ´ (meh kabeh. Aku kudu piye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ale.
      Aku nyaranake ngeruk batang iki. Yen isih ijo, ana pangarep-arep.
      Banyu nganggo hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk), udakara kaping telu seminggu.
      A Salam.

  67.   Deyanira ngandika

    Hai Aku pengin ngerti kepiye mbedakake rong jinis sing sampeyan jelasake babagan wit pancuran emas? Amarga aku ora ngerti apa duweke duwe oyot invasi utawa ora; utawa yen aku bisa entuk ing pot
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Deyanira.
      Minangka Udan Emas, wit Laburnum anagyroides dikenal, sing bakal diterangake ing artikel iki, yaiku wit kanggo iklim sing sedheng, lan Cassia fistula, sing mung bisa urip ing iklim tanpa frost.
      A Salam.

    2.    ale ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, aku bakal nyoba nyritakake kepiye kahananku 🙂

  68.   Sarah ortiz ngandika

    Halo! Transplantasi udan emas kanthi lemah asli saka pot sampeyan, sanajan sampeyan ngisi lemah apa sing isih diisi kanggo pot anyar lan 1 minggu limalas dina godhong dadi kuning, apa sing kedadeyan? Apa sing bisa sampeyan lakoni?

  69.   Marcos Montes Garay ngandika

    Witku menehi polong udakara patang puluh cm babak siji setengah cm, apa macem-macem shower emas

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai marcos.
      Bakal gumantung karo jinis sheet. Amarga ana rong wit sing dikenal kanthi jeneng shower emas, anagyroides Laburnum, sing ana ing artikel iki, lan fistula Cassia, aku nyaranake sampeyan maca tulisan kasebut kanthi klik ing kene.
      A Salam.

  70.   Adrian ngandika

    Halo Monica,
    Apa sampeyan bisa ngucapake suwene wektu kanggo kembang, wit udan emas?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adriana.
      Yen sampeyan tegese analitis Laburnum, bisa njupuk 4-7 taun.
      Yen Cassia fistula, ing 2-3 taun.
      A Salam.

  71.   Andrea ngandika

    Halo, aku duwe pancuran emas ing panci, taun iki aku ganti landasan lan sawetara oyot diwiwiti. Dadi, aku nandur oyot kasebut supaya pungkasane njaba, rong wulan kepungkur lan kabeh thukul. Seneng seneng!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kelangan Sugeng 🙂

  72.   Luis Carlos ngandika

    Apa wit iki bisa ngrembaka ing Kolombia? Cuaca entheng?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Luis Carlos.
      Anagyroid Laburnum pancen mbutuhake iklim sedheng, kanthi fros nalika musim gugur-musim salju, mula bisa kembang.
      A Salam.

  73.   samuel ngandika

    Halo, nenekku nandur wit sing uga ngetokake "udan emas" ing trotoar suwene wis pirang-pirang taun, nanging bentuke aneh, kayane godhong-godhongan dipérang dadi 2 dhuwur, sing paling ngisor kaya wit-witan lan sisih ndhuwur cabang sing tuwuh dadi tanda asterisk kanthi diagonal munggah, jinis kerucut, sampeyan ngerti manawa ana wit sing dibahas ing artikel iki? Yen kembang lan aku ora ngerti apa wis nyebabake wabah amarga ing kene negara biasane liwat karo truk nyemprot wit ing saindenging kutha

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai samuel.
      Bisa uga fistula Cassia. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.
      Oalah, yen sampeyan pengin, kirim foto menyang foto facebook lan kita pitutur marang kowe.
      A Salam.

  74.   Joel ngandika

    Pancuran emasku wis ngrusak godhong (kayane dibakar), aku ora yakin manawa kena jamur utawa kerusakan srengenge, utawa masalah liyane.

    Apa sampeyan bisa nyengkuyung, utawa kepiye bisa nuduhake foto karo sampeyan?

    *** Aku pengin nyelehake ing kene, nanging ora menehi pilihan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Joel.
      Kaping pisanan, kudu ngerti wit sing ngomong babagan, amarga ana loro sing diarani umum kaya mangkene: siji yaiku anagyroides Laburnum, sing butuh iklim sedheng; lan liyane yaiku Cassia fistula, sing mung tuwuh ing iklim panas. Artikel kasebut ngandhani babagan sing pertama, nanging ing iki liyane padha ngomong babagan kaloro.

      Godhong utawa godhong kobong sing katon diobong minangka gejala macem-macem prekara kayata cahya utawa jamur sing berlebihan. Sepira kerepe sampeyan nyiram? Lan ing endi sampeyan duwe? Penting, aja nganti ngombe luwih akeh tinimbang sing dibutuhake, lan aja dilebokake ing srengenge langsung yen tingkat insolasi kuwat.

      Yen sampeyan duwe keraguan, hubungi kami.

      Greetings.

      1.    Joel ngandika

        Matur nuwun kanggo tanggepan sampeyan.
        Sajujure, aku ora yakin manawa wit kasebut, amarga durung tau kembang.
        - Biasane aku ngombe saben dina, kanthi banyu sithik.
        - Aku duwe ing pot gedhe,

        Aku wis mindhahake menyang papan sing esuk mung surup srengenge, ngethok godhong sing rusak lan katon saya apik, amarga godhong anyar tuwuh.

        Apa sampeyan bisa nuduhake foto?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Joel.
          Sampeyan bisa uga Cassia fistula, sampeyan uga bisa ngirim sawetara foto tanduran menyang mail contacto@jardineriaon.com

          Warta sing apik yen sampeyan ngetokake godhong anyar. Iki amarga yakin bakal metu ndhisik 🙂

          Matur suwun!

  75.   Juan ngandika

    Halo, aku manggon ing Argentina ing sisih kidul Santa Fe. Cloma temperate tuwuh apik ing kene?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Juan.

      El Analitis laburnum urip apik ing iklim sedheng kanthi frost.
      Nanging Cassia fistula luwih akeh kanggo iklim panas, tropis utawa subtropis.

      Aku pitutur marang kowe amarga wit loro kasebut dikenal minangka pancuran emas. Gumantung saka suhu sithik ing wilayah sampeyan, siji utawa sijine bakal luwih apik.

      Greetings.

  76.   Antonio Sanchez ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut. Menarik banget. Ing endi bisa entuk wiji utawa bibit Cassia?

  77.   Pelukis Arturo ngandika

    Laporan sing apik banget, gampang lan ilustrasi.
    Greetings.
    Pelukis Arturo

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Arturo

  78.   Cuauhtémoc Renteria Montero ngandika

    Artikel sing lengkap banget, aku nemokake kabeh informasi sing dibutuhake, deskripsi sing apik banget, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun sanget 🙂

  79.   Angel ngandika

    Informasi apik matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Angel!

  80.   Efraín Angulo Navarrete ngandika

    Matur nuwun kanggo saran sing wicaksana

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun komentar, Efraín.

  81.   Geremias Nuñez Martinez ngandika

    Matur suwun apa sing dibutuhake supaya tanduran saya apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget amarga wis menehi komentar, Geremias. Salam!

  82.   francy elena ngandika

    precioso

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Ya pancen. Ayu banget.