Apa Skala Skoville?

Mrica cabai ing supermarket

Mrica sing diarani cabai, lombok utawa lombok duwe siji karakteristik sing umum: Ing cokotan pisanan, sampeyan langsung weruh gatel tartamtu sing bisa luwih utawa kurang kuat gumantung saka macem-macem panganan sing kita mangan.

Dadi, kanggo ngerteni sepele panase saben mrico, Ujian Organoleptik Scoville digawe ing taun 1912 dening Wilbur Scoville. Dina iki minangka alat sing paling populer sing ngidini kita ngerti kepiye panganan sayuran iki.

Kaya sing wis dingerteni, nalika nggawe cabe ing cangkem, gumantung saka kepekaane awake dhewe, kita bakal kepeksa ngombe banyu utawa susu kanggo nentremake sensasi sing ora nyenengake. Nanging kenapa? Wangsulane ana ing capsaicin, yaiku komponen kimia sing akeh tanduran genus Capsicum duwe. Nalika kita ngunyah, capsaicin stimulasi reseptor termal ing kulit, utamane membran lendhut, nganti pungkasane kringet lan ngalami wektu sing ala banget.

Kepiye Skala Skoville dikembangake? Ing taun 1912 Pak Wilbur Scoville menehi solusi kanggo panitia penguji kanthi ekstrak cabai sing diencerke ing banyu gula nganti ora bisa dideteksi maneh.. Tingkat pembubaran ekstrak menehi ukuran ing skala. Contone, cabe manis, amarga ora ngemot capsaicin, duwe skala nol; Nanging, ing habanero chile, wis biji 300.000. Iki nuduhake yen ekstrak diencerke 300.000 kaping sadurunge capsaicin ora bisa dideteksi.

Skala Skoville

Sanajan ngono, isih ana skala sing ora akurat, amarga tes kasebut tundhuk marang subyektif manungsa. Nanging langkah sing menarik banget kanggo duwe paling ora idea babagan lombok pedhes, apa ora?

Apa sampeyan ngerti babagan Skala Skoville? Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap, disaranake sampeyan maca artikel iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Yakub ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut, jelas banget nanging tanpa edan karo panjelasan sing mbingungake. Siji-sijine sing dakkarepake, yaiku kanggo njlentrehake manawa saiki tes liyane (lan obyektif) sing luwih akurat digunakake tinimbang ngicipi nalika menehi nilai panas cayenne (sanajan jeneng kasebut dijaga kanggo ngurmati Scoville).

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jacobo.

      Matur nuwun sanget We seneng sampeyan seneng.

      Babagan sing sampeyan ucapake, kita bakal njupuk akun, kanggo ndeleng manawa njupuk artikel anyar utawa nambah informasi kasebut.

      Matur suwun!

bool (bener)