Skimmia japonica

Skimmia japonica shrub

Gambar - Wikimedia / Acabashi

La Skimmia japonica Tanduran semak hias banget sing bisa ditandur ing pot lan ing kebon. Sanajan duwe kembang cilik, mula akeh sing narik kawigaten, ora mung kanggo kaendahane nanging uga kanggo aroma manis sing dipancarkan. Kajaba iku, gampang banget dirawat ... lan iki dakcritakake saka pengalaman 😉.

Yen sampeyan pengin lan / utawa butuh tanduran sedheng sing bisa nikmati, mesthine sampeyan bakal entuk. S. japonica. Sawise maca artikel iki, sampeyan bakal ngerti kepiye supaya sampurna. 

Asal lan ciri

Protagonis kita minangka semak cemara, yaiku tetep ijo, asli saka Jepang sing jenenge ilmiah Skimmia japonica. Tuwuh ing dhuwur antara 1 nganti 1,5 meter, lan minangka tanduran sing ngepang banget. Godhonge elips kanggo oblong-obovate, dawane nganti 12cm, kanthi kabeh wates utawa meh ora nganggo untu, lan ketumbar.

Kembang sing thukul ing musim semi, putih semu kuning, kadhang kala ditanduri jambon utawa abang, lan wangi banget. Woh iki minangka woh wohan beri abang sing isih ana ing tanduran sajrone musim salju. Iki dioecious (ana sikil wadon lan sikil lanang).

Apa sing dadi perhatiane?

Skimmia japonica

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan kanggo tanduran asem (sampeyan bisa entuk Kene).
    • Taman: lemah asam, kanthi pH antara 4 lan 6, subur.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun. Gunakake banyu udan utawa tanpa jeruk nipis.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas karo pupuk kanggo tanduran asam ing ngisor indikasi sing kasebut ing kemasan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim gugur utawa stek ing mangsa panas.
  • Rustitasitas: nolak kadhemen lan beku nganti -15ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Skimmia japonica? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.