Sophora

Pandangan Sophora japonica 'pendula'

Gambar - Wikimedia / Matthieu Sontag

ing Sophora Wit-witan utawa shrubs - gumantung saka spesies- sing apik banget kanggo taman, gedhe utawa cilik. Tingkat pertumbuhane rada alon, lan oyodane ora invasi.

Kajaba iku, gampang tikel kanthi gampang, mula suwe-suwe sampeyan ora bisa duwe, nanging sawetara salinan. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki?

Asal lan ciri

Woh-wohan Sophora secundiflora

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

Genus Sophora kasusun saka udakara 70 jinis wit ijo lan godhong-godhongan lan semak sing asale saka Amerika Serikat, Meksiko, Chili, Jepang, lan China. Dheweke bisa tuwuh antara 2 lan 25 meter, lan godhonge pinnate kasusun saka macem-macem leaflet ijo. Kembangé diklompokaké ing kembang kembang warna kuning utawa putih. Woh iki minangka legum sing apik banget, ing njerone ana wiji ovoid.

Spesies utama

  • Sophora japonica: Asale saka China lan Jepang, lan tuwuh nganti 5 nganti 20 meter. Iki minangka tanduran perennial elegan, digunakake ing dekorasi taman. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan dheweke Kene.
  • Cassioides Sophora: minangka wit ijo sing asale ing sisih kidul Chili sing tuwuh nganti 10 meter.
  • Sophora toromiro: iki shrub evergreen sing (saiki punah ing lingkungan alam) asale saka Pulo Paskah. Tuwuhe nganti 3 meter.

Nggunakake

Iki digunakake kanggo:

  • Dekorasi kebon: tanduran kasebut hiasan banget sing bisa disimpen ing pot utawa ing kebon.
  • Madera: spesies kasebut S. japonica y S. tetraptera Kandhel, padhet lan tahan, mula digunakake kanggo nggawe obyek umum.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang kuning Sophora

Gambar - Flickr / Alan Vernon

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: Sophora kudu ana ing njobo, srengenge kebak utawa semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: tuwuh ing lemah sing subur, kanthi kapasitas saringan banyu sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim paling panas, lan 1-2 kali seminggu maneh.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas karo pupuk kayata guano utawa pupuk pitik. Yen wis ana ing pot, gunakake pupuk cair ing pandhuan sing kasebut ing wadhah.
  • Pruning: Iki ora perlu. Ing pungkasan mangsa yen pengin, sampeyan bisa mbusak cabang sing garing, lara utawa ringkih.
  • Rustitasitas: Bakal gumantung karo spesies kasebut, nanging umume bisa tahan nganti -8ºC.

Apa pendapat sampeyan babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.