Spartium junceum

Kembang junceum spartium kuning

Apa sampeyan manggon ing wilayah sing ngalami masalah kekeringan? Aku ngerti ... Maknane tanduran sing bisa urip apik ing kahanan kaya ngono, dudu tugas sing gampang! Nanging karo Spartium junceum sejatine sampeyan ora bakal kuwatir.

Iki minangka tanduran shrubby sing uga ngasilake kembang kanthi nilai hias sing gedhe, lan amarga ora tuwuh luwih saka 4 meter, umume 2-3m, mula bisa ditandur ing papan sing paling disenengi. Ing kene, dakcritakake babagan cara ngrampungake.

Asal lan ciri

Spartium junceum ngasilake kembang kuning

Gambar - Wikimedia / Peter A. Mansfeld

Iki minangka shrub asli ing Wilayah Mediterania lan Asia Tenggara sing asmane ilmiah Spartium junceum, sanajan umume dikenal minangka sapu ambu, gayomba, ginesta utawa ginestra. Wutah nganti dhuwur antarane 2 lan 5 meter, lan ngembangake batang sing tipis kanthi kandel 5cm. Godhonge cilik, 1-3cm dawane 2-4mm, lan deciduous.

Mekar ing pungkasan musim semi lan nalika musim panas. Kembange kuning, ambane 2cm lan wangi. Woh iki legume ireng ukuran 4-8cm dawane 2-3mm.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, cathet saran sing ditawakake:

Lokasi

El Spartium junceum Iki minangka tanduran sing kudu ana ing njaba ruangan, kanthi srengenge sing kebak, amarga minangka helikofil sing apik, mula kena sinar srengenge supaya bisa tuwuh apik.

Bumi

Spartium junceum tuwuh ing lemah sing ora apik

Gambar - Wikimedia / A. Bar

  • Pot kembang: penting kanggo substrat sing digunakake duwe saluran sing apik, mula disaranake nyampur 60% gambut ireng karo 30% mutiara (utawa liyane sing padha, kaya arlite contone) lan kanthi 10% kompos organik kayata humus cacing tanah.
  • Taman: tuwuh ing lemah calcareous.

Irigasi

Minangka tanduran sing tahan banget kanggo kahanan garing lan kurang sabar nalika mbebayani banyu, penting banget kanggo dipikirake bakal luwih becik mriksa lembab ing lemah sadurunge nyiram. Kanthi cara iki, risiko bosok sistem oyot sampeyan bisa dihindari.

Kanggo nindakake iki, cukup lebokake teken kayu sing lancip ing sisih ngisor (yen wis resik utawa wis resik, bisa disiram), timbang pot sawise disiram lan maneh sawise sawetara dina (lemah garing bobote kurang saka udan, mula bedane iki ing bobot bakal dadi pandhuan kanggo ngerti kapan menehi banyu), utawa digali udakara rong inci ing sacedhake tanduran kanggo ndeleng manawa peteng lan adhem ing jerone kasebut, mula ora perlu disiram.

Pelanggan

El Spartium junceum urip apik ing lemah sing ora apik, nanging Yen ditanam ing pot, luwih becik dibuahi nalika musim semi lan musim panas nganggo pupuk organik cair (kaya wong guano apa sing bisa oleh Kene) sewulan sepisan.

Multiplikasi

Woh Spartium junceum minangka legum

Gambar - Wikimedia / Eugene Zelenko

Multiply dening wiji ing musim semi. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Kaping pisanan, banyu umob, banjur diwutahake menyang gelas.
  2. Sakbanjure, wiji dilebokake ing saringan, lan iki dilebokake ing gelas nganti 1 detik.
  3. Sabanjure, wiji kasebut dilebokake ing gelas liyane kanthi banyu ing suhu ruangan lan ditinggalake ing kana 24 jam.
  4. Sawise wektu kasebut, wiji wiji diisi, luwih becik nampan kaya yaiku, kanthi landasan budaya universal.
  5. Langkah sabanjure yaiku banyu kanthi tliti, lan pasang maksimal rong wiji ing saben soket.
  6. Supaya jamur ora bisa ngrusak, saiki substrat bisa ditaburi kaya uyah nganggo tembaga utawa belerang, yaiku fungisida alami.
  7. Pungkasane, dheweke ditutupi lapisan substrat sing lancip lan wiji kasebut dilebokake ing njaba, kanthi semi-shade nanging ing area sing menehi luwih akeh cahya tinimbang iyub-iyub.

Mula, dheweke bakal germin sajrone 2 utawa 3 minggu.

Wabah lan penyakit

Cukup tahan; Nanging, ing aphids Bisa nyebabake sampeyan yen kahanan sing tuwuh ora cocog. Iki minangka serangga udakara 0,5 cm warna kuning, coklat utawa ijo sing ngonsumsi wiji saka godhong, godhong lan kembang.

Untunge, sampeyan bisa kanthi gampang nglawan kanthi nyelehake jebakan lengket biru ing cedhak pabrik.

Tanduran utawa transplantasi wektu

El Spartium junceum ditandur ing kebon ing spring, nalika risiko frost wis liwati. Yen ana ing pot, sampeyan kudu ngirim menyang liyane lawas saben 2 utawa 3 taun.

Pruning

Ora prelu banget. Bakal cukup kanggo nyopot utawa motong cabang sing rusak, lara, ringkih utawa sing tuwuh saya gedhe ing wiwitan musim semi.

Rustitasitas

Tampilan kembang Spartium junceum

Gambar - Wikimedia / Hans Hillewaert

Tahan es nganti -7ºC.

Apa gunane?

  • Ornamental: minangka tanduran sing apik banget, sing katon apik banget, utamane ing kebon sing ora udan udan. Kajaba iku, kudu diarani nitrofilik, yaiku nyumbang nitrogen ing lemah, saengga bisa ngonversi area sing rusak dadi subur.
  • Panganggone liyane:
    • Kembang: pewarna kuning dijupuk saka dheweke.
    • Batang: sapu lan kranjang digawe.

Apa sampeyan mikir babagan Spartium junceum?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ana Maria Michel E. ngandika

    Sugeng siang Monica, matur nuwun amarga sampeyan nuduhake kabeh informasi sing ana gandhengane karo budidaya lan perawatan macem-macem spesies tanduran; saben dina aku sinau sethithik babagan iki, aku seneng tanduran, utamane sing mekar kayata amaryllis, lili, azaleas, kaktus lan liya-liyane, uga wit-witan, saka germinasi wiji lan kabeh tanduran ing umume , sing kanggo kula, urip lan energi positif.

    Aku duwe masalah nggunakake pupuk, aku mikir nate nambah akeh lan sawetara tanduran, kayata azalea sing asri lan memanjakan banget, saengga kesalahan cilik ing irigasi, pembuahan lan uga ing dununge, cenderung mati tanpa pilihan kanggo pulih lan aku rumangsa ala yen kedadeyan kasebut.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana Maria.
      Kita seneng yen sampeyan seneng blog.
      Babagan azalea, dheweke rada alus. Dheweke kudu disiram banyu tanpa jeruk nipis lan dibuahi kaping-wektu nganggo pupuk kanggo tanduran asam kanthi ngetutake instruksi sing kasebut ing paket kasebut. Kene sampeyan duwe informasi luwih lengkap.
      A Salam.