Apa fungsi stamen kembang?

Stamen minangka bagean penting saka kembang

Kabeh tanduran nggunakake energi sing gedhe banget sajrone ngasilake kembang. Nopo nopo Amarga bakal gumantung, ora mung ana generasi liya, nanging uga kaslametan saben spesies sing manggoni planet iki. Sawetara luwih sederhana tinimbang liyane, nanging umume duwe struktur sing dikenal stamen.

Iki minangka bagean saka organ kembang lanang, lan sing dadi tanggung jawab utama (bebarengan karo angin) sing ing lingkungan, utamane nalika musim semi, akeh konsentrasi serbuk sari.

Apa benang kasebut lan bagean apa?

A stamen Yaiku jinis benang dawa sing metu saka tengah kembang sing nggawa kantung serbuk sari kanggo ngasilake biji-bijian.. Setel benang sari diarani androecium, lan minangka bagean saka sistem reproduksi lanang kanggo tetanduran, kalorone senam (Yaiku sing ora nglindhungi wiji, kayata konifer utawa pakis) kayata angiosperma (Yaiku sing nglindhungi wiji, lan uga cenderung duwe kembang sing apik banget, kayata bulbous utawa akeh wit-witan).

Perangane kaya ing ngisor iki:

  • Filamen: yaiku batang cilik sing nyengkuyung anter. Bisa dadi laminar utawa dibagi, gumantung karo kulawarga tanduran.
  • Jati: jati yaiku rong perangan sing dibagi anter. Saben biasane ngemot rong kanthong sing diasilake serbuk sari.
  • Nyambung: yaiku bagean saka jaringan steril sing nahan jati lan mbentuk awak.
  • Kantong sari: uga diarani sporangium, iku struktur sing ngasilake serbuk sari.

Kepiye stamen angiosperma beda karo gymnosperma?

Morfologine rada beda, gumantung karo jinis tanduran yaiku:

Angiosperma

Gambar bagean kembang

Stamen minangka anter sing dipasang ing lembaran, utawa bisa dipasang ing wadhah liwat filamen. Ing kasus pungkasan, bagean saka jaringan sing mbenakake loro jati, sing dikepengini, dikenal minangka konektif, sing kurang dikembangake ing sawetara tanduran primitif, yaiku jati katon banget.

Senam

Ilustrasi kembang senam

Gambar - kelas2005

Tanduran iki duwe stamen kaya skala, ing dhasar sing ditemokake kantung polen.

Apa jinis benang sing ana?

Ana rong jinis:

Nyambungake stamen

Yaiku wong-wong sing nyawiji ing spiral sing padha:

  • Diadephs: dheweke digabung dadi rong struktur androic, nanging ora rampung.
  • Mondelphs: dheweke digabung dadi siji struktur komposit.
  • Polyadelfos: dheweke dipasang ing macem-macem struktur androic.
  • Sinantéréos: dheweke sing mung duwe anther sing nyawiji.

Stamens adnate

Stamens iki minangka gabungan ing luwih saka siji spiral:

  • Didynamos: ana rong pasang stamen sing dawane beda.
  • Epipetals: tangi saka corolla.
  • Exerts: yaiku sing ngluwihi corolla.
  • Sisipan: beda karo sing sadurunge, iki ora ngluwihi corolla.
  • Bulging: yaiku sing dawa banget, dawa ngluwihi corolla.
  • Tetradynamos: njedhul minangka klompok enem, ing endi loro luwih cendhek tinimbang liyane.

Apa fungsi benang kasebut?

Stamen penting kanggo tanduran

Tanpa stamen, mung tanduran sing bisa ditambah karo stek, ngisep utawa stolon. Kanthi tembung liyane, jagad iki bakal beda banget karo sing wis dingerteni. Nanging fungsi utawa fungsi apa sing ditindakake kanthi tepat?

Narik kawigaten penyerbuk

Kadang, stamen dadi struktur sing bisa narik kawigaten para penyerbuk potensial, kaya kelopak. Nanging angel diidentifikasi, amarga ora dingerteni; kita malah bisa nemokake yen duwe karung polen ing pangkalane.

Ngasilake serbuk sari

Serbuk sari minangka gandum sing diprodhuksi ing stamen sing ngemot informasi genetik tanduran diwasa sing subur. Sawise tekan kembang wanita, dheweke bakal ngasilake pupuk ovary lan winih wiwit diwasa, bakal tuwuh ora direksa nalika gymnosperma, utawa kanthi 'cangkang' sing kurang lancip lan tahan nalika angiosperma.

Ngasilake nektar

Nalika kedadeyan kasebut, tinimbang diarani stamen, diarani stectal nectaries. Nanging apa nektar? Iki minangka solusi cair sing sugih karo gula, asam amino, ion mineral lan zat sing menehi aroma tartamtu.. Akeh kewan sing seneng, yaiku tanduran sing njupuk kauntungan supaya bisa ngunjungi kembang lan polinasi.

Sanajan ya, kita ora kudu bingung: sadurunge kewan katon, dheweke wis ngasilake nektar. Kasunyatane, dingerteni yen nalika godhonge tuwuh saya gedhe, mbutuhake getah luwih akeh tinimbang nalika diwasa. Amarga alasan iki, ana akeh sing duwe kelenjar sing ngasilake nektar ing bagean sing ora reproduksi, kayata godhong.

Kaya sing wis dingerteni, stamen minangka struktur sing gampang, nanging tanpa polinasi ora bisa kedadeyan. Mula iku penting banget.

Muga-muga apa sing sampeyan wis sinau babagan dheweke migunani kanggo sampeyan 🙂. Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh, iki bisa uga sampeyan minat:

Artikel sing gegandhengan:
Apa bagean, ciri lan fungsi kembang?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.