Stephanotis floribunda utawa Madagascar Jasmine, pendhaki ing njero ruangan

Melati saka Madagaskar

Kasedhiya sawetara tanduran tanjakan njero ruangan sing duwe kembang. Lan kasunyatane, sejatine, ing alam ora ana akeh semak pendakian sing tuwuh ing sangisore cabang-cabang wit liyane lan uga menehi kembang sing nggumunake kaya sing dikarepake. Ana sawetara, mesthine kaya dipladenia, ing jugangan utawa melati, nanging angel golekane.

Saiki, saiki kita duwe liyane: Madagascar Jasmine, sing jenenge ilmiah Stephanotis floribunda. Iki minangka tanduran hiasan sing cocog banget kanggo urip ing njero omah. Uga kembang-kembangane apik banget. Ngerteni.

Stephanotis floribunda

Protagonis kita minangka tanduran pendakian sing asli ing Madagaskar. Iki kalebu spesies sing kalebu kulawarga Asclepiadaceae, lan ditandai kanthi godhong ijo, kulit, mengkilat lan ngelawan. Kembang sing wiwit mekar ing musim semi lan mandheg ing musim gugur, putih, wangi, lan disusun ing tandan. Lan woh kasebut minangka kapsul ing njero wiji pondok (deleng gambar ing ndhuwur).

Dadi tanduran tropis, ora bisa adhem utawa adhem, dadi kudu dijaga ing njero omah, ing endi bakal tuwuh tanpa ana masalah 😉.

Stephanotis floribunda

Supaya sampurna, perhatian ing ngisor iki kudu diwenehake:

  • Lokasi: ing jero ruangan, ing ruangan sing akeh cahya alami, nanging ora ana srengenge langsung. Penting, ora ana rancangan (ora adhem utawa anget) amarga godhonge bakal rusak.
  • Irigasi: Kerep ing musim semi lan musim panas, rada langka ing musim gugur lan, utamane, ing musim salju.
  • Substratum: mesthine kudu saluran pembuangan sing apik banget. Campuran sing apik yaiku 60% gambut ireng + 40% perlite utawa serat klapa + 10% lempung vulkanik (sing sijine ing njero pot, minangka lapisan pertama).
  • Transplan: saben rong taun, ing musim semi.
  • Pelanggan: disaranake mbayar sewulan sepisan sajrone wulan anget, nggunakake pupuk mineral utawa organik (cair).
  • PruningBatang sing akeh banget bisa dipotong, utawa tips kasebut dipotong supaya luwih kompak, ing pungkasan mangsa salju.
  • Reproduksi: dening stek batang ing musim semi. Dheweke butuh wektu kanggo oyot, nanging sing paling pungkasan ngasilake oyot.
  • Hama: Biasane kena aphids, mealybugs lan tungau. Kanggo ngindhari, nyemprotake kadang-kadang nganggo Neem Oil, utawa tempur yen katon nganggo minyak parafin lan / utawa ngresiki godhong nganggo swab kapas sing dicelupake ing banyu.

Hiasi omah sampeyan nganggo flanibunda Stephanotis, lan pamer omahmu 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Anderson Andrew ngandika

    Dina sing apik

    Ing endi bisa tuku wiji saka tanduran iki?

    Best regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Anderson.
      Wiji bisa ditemokake ing nursery online, utawa ing eBay.
      Salam 🙂

  2.   Naomi Bielsa ngandika

    Good afternoon
    Tanduran saya thukul lan thukul nanging ora bisa gawe kembang. Nalika metu cilik, dheweke bakal garing lan tiba.
    Apa bisa amarga?
    Kepiye cara nambani?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Noemi.
      Bisa uga kurang cahya, utawa suhu nalika ngembang kurang utawa dhuwur banget.
      Saran kula supaya sampeyan nyelehake ing wilayah sing nampa akeh cahya alami, adoh saka draf (adhem lan anget), lan sampeyan pupuk wiwit musim semi nganti musim panas kanthi pupuk organik cair kayata guano (ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing wadhah).
      A Salam.