Apa sing diarani stolon lan kanggo apa?

Stolon kaya nyedhot tanduran

Stolon stroberi.

Ing jagading kebon lan botani ana macem-macem jinis konsep sing ora dingerteni dening akeh lan liyane uga wis dingerteni dening wong liya. Asring kita bisa ngerti apa sing nyopir, nanging ora ngerti jenenge utawa fungsi sing bisa ditindakake kanggo tanduran utawa lingkungan sekitare.

Kanggo sing durung nate krungu kanggo stolon utawa kanggo apa, terus wae maca.

Apa sing diarani stolon?

Marsilea mollis minangka tanduran stoloniferous

Marsilea mollis // Gambar - Flickr / Patricio Novoa Quezada

Stolons minangka jinis batang sing ditandur tanduran sing biasane lair ing dhasar batang utama. Iki minangka batang creeping sing tuwuh ing lumahing lemah utawa malah ing sangisore. Ana akeh tanduran sing duwe stolon. Iki minangka batang sing ringkih sing lagi nyusup ing lemah lan ing wektu sing padha tuwuh oyot anyar kanggo ngasilake tanduran anyar.

Tuladha tanduran sing misuwur sing duwe balapan mlayu yaiku stroberi lan mint. Stroberi duwe gagang cilik sing bisa ngrambah ing lemah, lan bisa ngasilake oyot liyane kanggo tuwuh tanduran anyar.

Apa sing digunakake kanggo stolon?

Kaya bagean tanduran apa wae, stolon nindakake fungsine dhewe-dhewe. Stolon duwe sawetara bagean lan dipérang dadi bagean. Ing saben bagean stolon ana ing endi pangembangan tanduran anyar. Stolon yaiku sing ngasilake reproduksi vegetatif. Iki minangka jinis reproduksi sing wiji ora melu-melu.

Mula, fungsi stolon kasebut yaiku supaya tanduran bisa ngasilake sethithik sethithik lan nyebar ing saindenging tanah. Saya suwe stolon, luwih akeh bagean sing bakal duwe lan akibate, luwih bisa ngasilake.

Apa tanduran sing ngasilake reproduksi stolon?

Ana akeh tanduran sing bisa diasilake kanthi stolon, luwih apik tinimbang wiji. Sawetara kalebu:

  • Headband: Yaiku tanduran taneman sing tekan dhuwure nganti 30 sentimeter. Godhonge ijo utawa macem-macem, tapered. Kembang sing mekar nalika musim panas mung sithik. Deleng file.
  • Tarragon: minangka tanduran taneman sing tuwuh ing antarane 60 nganti 120 sentimeter. Godhonge ijo, lan mekar nalika musim semi. Iki digunakake umume kanggo masak minangka bumbu. Deleng file.
  • Stroberi: Yaiku tanduran herba perennial sing dhuwuré 20 sentimeter. Godhonge dadi rosette basal, lan trifoliate, warnane ijo. Ing musim semi mekar, ngasilake floret putih kanthi diameter sekitar 1 sentimeter. Woh-wohan, yaiku stroberi, mateng ing mangsa panas lan bisa dipangan. Deleng file.
  • Peppermint: minangka ramuan abadi kanthi godhong ijo lan arum banget. Wutah nganti dhuwur udakara 30-35 sentimeter. Mekar nalika musim panas, ngasilake kembang cilik lan cahya cilik. Deleng file.
  • Semanggi: minangka ramuan taunan utawa perennial gumantung saka spesies lan iklim sing ditandai kanthi nduwe godhong tri utawa kuadrifoliat (kanthi 3 utawa 4 leaflet) kanthi warna ijo utawa ungu. Kembang mekar nalika musim semi, lan spiky utawa umbellate. Deleng file.
  • Violet: minangka ramuan cilik 10 nganti 15 sentimeter ing dhuwur, abadi, kanthi godhong bentuke ati utawa reniform kanthi warna ijo. Kembang kasebut dhewekan, ungu tuwa, lan gondho. Deleng file.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem tanduran stoloniferous sing kemungkinan sampeyan wis nate krungu. Kasunyatane rada cilik, mula cocog kanggo ditanam ing pot, mula luwih becik yen sampeyan pengin dekorasi teras, balkon, teras utawa uga pojok kebon.

Apa sing diarani rhizome lan stolon?

Loro-lorone minangka batang sing tuwuh kanthi horisontal. Ing kasus rimpang, kita bakal nemokake ing ngisor permukaan lemah, nalika stolon ana ing ndhuwur.. Kajaba iku, rimpang bisa ngasilake tanduran anyar, sanajan rusak; Nanging stolon minangka tanduran siap, kanthi sistem oyot dhewe sing bakal tuwuh luwih akeh yen dipisahake karo tanduran ibu.

Kanthi informasi iki, sampeyan bakal bisa sinau luwih akeh babagan sawetara tanduran lan cara kerja stolon, uga kepiye bedane karo rimpang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gc Cina ngandika

    Matur nuwun sanget, aku mbantu aku akeh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng banget 🙂