Suwene suwene tanduran bisa tuwuh?

Tanduran bisa mbutuhake pirang-pirang wulan kanggo tuwuh siji meter

Nalika ndelok lanskap pirang-pirang dina berturut-turut, kita bakal meh ora weruh bedane. Tanduran urip kanthi skala wektu beda banget karo kita, tegese dheweke butuh wektu kanggo tuwuh. Dadi, yen kita pengin duwe kebon sing apik, kita kudu sabar lan ngajeni siklus saben tanduran sing nyusun.

Oalah, penting kanggo ngerti suwene tanduran bisa tuwuh lan yen kita bisa nindakake prekara supaya bisa tuwuh luwih cepet.

Suwene anggone tanduran tuwuh?

Tanduran bisa mbutuhake wektu suwe kanggo diwasa

Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan sing kudu dingerteni yaiku ora kabeh tanduran duwe tingkat tuwuhing sing padha. Nyatane, sing urip paling cepet tuwuh kanthi cepetAmarga mung duwe sawetara minggu, wulan utawa taun kanggo diwasa, tuwuh lan ninggalake keturunan.

Dadi, iki kalebu dhaptar jinis tanduran lan tuwuhe bisa tuwuh adhedhasar kasunyatan manawa dheweke duwe banyu, cahya lan nutrisi sing dibutuhake supaya sehat:

  • Taunan: yaiku sing urip setaun kurang. Iki tuwuh kanthi cepet banget, kanthi rata-rata udakara 10 sentimeter saben wulan, nganti nalika tuwuh nalika ngembang (musim semi utawa musim panas) wis umure ukuran diwasa. Yaiku, yen ditandur ing pungkasan musim salju, nalika musim panas bakal rampung tuwuh. Tuladhane: jagung, kacang polong, kembang kol, utawa kacang polong. informasi luwih lengkap.
  • Biannual: yaiku sing urip rong taun utawa kurang sithik. Dheweke cenderung tuwuh kanthi cepet sajrone taun kapisan, amarga iku sing dikhususake kanggo nggayuh ukuran pungkasan, nanging sing nomer loro nyedhiyakake kanggo ngembang lan ngasilake woh. Mula, gumantung karo spesies kasebut, bisa tuwuh kanthi laju 5 nganti 15 sentimeter / wulan. Tuladhane: peterseli, bayem, wortel.
  • Sregep utawa perennial: yaiku tanduran taneman (uga bulbous) sing umure luwih saka rong taun, lan yen wiwit mekar, dheweke terus nindakake musim demi musim. Mula, dheweke duwe wektu tuwuh maneh. Rata-rata regane udakara 10 sentimeter saben wulan. Tuladhane: gazania, dimorfoteca, tulip, daffodil. informasi luwih lengkap.
  • PalemWit palem minangka jinis suket raksasa sing diarani megaforbia, nanging iki ora kudu nyasarke kita, amarga sanajan ana akeh spesies sing tuwuh kanthi tarif sing cukup, kayata Washingtonia sing bisa ngukur 1 meter luwih akeh saben taun, ana akeh maneh sing duwe jangkah luwih alon. Contone, dheweke Syagrus romanzoffiana tuwuh udakara 50 sentimeter / taun, genus Butia udakara 20 sentimeter / taun, Rhopalostylis utawa Arenga udakara 5 nganti 10 sentimeter / taun, lsp. informasi luwih lengkap.
  • Wit-witan lan shrubs: gumantung banget karo spesies kasebut. Contone, ing Tipuana tipu utawa Delonix regia Umume bisa tuwuh udakara 40cm / taun, nanging akeh konifer, kayata sequoia, yews, utawa pinus, tuwuh kanthi laju luwih alon (udakara 10-20cm / taun). informasi luwih lengkap.

Apa tingkat pertumbuhan bisa diowahi?

Ya, mesthi wae. Nyatane, iku tumindak sing terus-terusan ditindakake. Apa kita tuwuh tanduran sing asale saka iklim panas utawa adhem, yen kahanan ing kebon beda banget, tingkat tuwuhing bakal saya cepet utawa saya alon. Sanajan iklim ora mung pengaruh sing tuwuh, uga panen.

Mangkene, yen bakal dibuahi kanthi rutin ing musim iki, lan uga ana ing landhesan subur lan lemes kanthi pupuk sing akeh ditandur (nitrogen, fosfor lan kalium) lan ngemot mikronutrien (minangka kalsium, boron, zat besi, mangan, lsp.), kita bisa yakin manawa spesies kasebut bakal tuwuh luwih cepet apa sing bakal ditindakake ing habitat. Mesthi wae, kita ora bisa ngarepake wit bakal tuwuh rong meter sajrone setaun, nanging bisa uga 20-30cm apik.

5 tanduran sing tuwuh cepet kanggo kebon

Ana akeh tanduran sing tuwuh kanthi cepet, nanging yen sampeyan pengin ngerti jenenge lan asile, saiki wayahe ngomong babagan:

Pring ireng

Pring ireng, sing jenenge ilmiah yaiku Phyllostachys nigraIki kalebu spesies sing dhuwuré nganti 8 meter, cocog karo kebon sing amba. Batang kasebut ireng, lan diametere nganti 20 sentimeter. Dawane godhong ijo memanjang kanthi dawane 5-10 sentimeter. Yen sampeyan duwe banyu kanggo sampeyan, bisa tuwuh nganti setengah meter saben taun. Nolak nganti -18ºC.

Rotan

Canna indica minangka spesies umum

Gambar - Wikimedia / Alejandro Bayer Tamayo

Tebu saka India, sing jenenge ilmiah yaiku Canna indica, minangka tanduran rhizomatous perennial sing ukurane nganti 1 meter, lan bisa nyebar kurang luwih padha ing kebon. Tanduran iki biasane ditanam kanggo kembang, sing kuning, oranye utawa kemerahan; sanajan kudu diarani ana sawetara kultivar kanthi godhong ungu sing megah. Tingkat pertumbuhane cepet, udakara 20cm / wulan. Nolak nganti -4ºC, nanging yen mudhun ing ngisor 0 derajat godhonge ngalami kerusakan, lan ing -2ºC bisa garing kabeh.

Dimorfoteca

Dimorfoteca minangka tanduran kanthi kembang bentuk daisy

Dimorfoteca (genus Dimorphoteca), minangka ramuan abadi sing ditandai kanthi godhong ijo udakara sak sentimeter, lan ngasilake kembang bentuk kembang daisy kanthi warna-warna, sanajan warna putih lan lilac paling umum. Dheweke angel banget ngluwihi 50 sentimeter, nanging bisa uga sampeyan kudu ninggalake papan nalika udakara meh sak meter ... ing setaun! Tahan frosts nganti -4ºC.

Wisteria

Wisteria minangka tanduran sing mekar nalika musim semi

Wisteria (Wisteria) yaiku pendaki gugur kanthi dhuwure nganti 30 meter. Godhonge ana senyawa, pinnate lan nganggo pinnae utawa leaflet ijo. Sajrone musim semi, ngasilake pirang-pirang klompok lilac utawa kembang putih sing nggantungake supaya papan kasebut katon apik banget. Mesthi wae, butuh dhukungan; nanging yen ora, sampeyan kudu ngerti bisa tuwuh kanthi rega 40cm / taun, utawa luwih. Pancen ora adhem: udakara nganti -20ºC.

Washingtonia

Robusta Washingtonia yaiku palem kanthi bagasi ramping

Gambar - Wikimedia / Spikebrennan

Yen ana genus wit palem sing tuwuh cepet, mesthine yaiku Washingtonia. Dhuwuré bisa nganti 20 meter mung 20 nganti 25 taun, saengga meh bisa dikandhakake yen dheweke minangka ferraris wit kurma. Godhongé ijo lan bentuke kipas, lan batangé kenthel nganti diameter maksimal sak meter (lan mung ing Washingtonia filifilia; ing W. mantep wis luwih tipis). Dhukungan nganti -7ºC, nanging luwih seneng iklim sing anget.

Apa sampeyan mikir babagan topik iki? Apa sampeyan ngerti manawa ana sawetara tanduran sing tuwuh cepet banget?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mario ngandika

    Aku kepengin banget, sebabe aku kepengin ngerti yen wiji bakal tuwuh amarga aku nggoleki Alkitab ing Markus 4: 1-20. Lan sing dakwaca bisa dibandhingake karo urip spiritual
    tuwuhe saben wong beda-beda, nanging yen pangandikane Gusti Allah, pandonga, pasa, lan kumpul karo sedulur ing Iman, tuwuh bisa luwih cepet. Video apa sing bisa menehi rekomendasi babagan tuwuh wiji?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mario.
      Ing youtube sampeyan bakal nemokake video babagan cara tuwuh tanduran, kayata:
      https://youtu.be/ZK4LjURtaDw
      A Salam.

  2.   claudia ngandika

    Hai, kepiye aku nemokake informasi sing menarik?
    Aku duwe pitakon sing pengin digawe proyek wit, apa sampeyan bisa menehi pitutur marang aku jinis wit apa sing bisa digunakake? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.
      Iku gumantung banget karo iklim ing wilayah sampeyan, amarga umpamane maples mung urip ing iklim sedheng (kanthi frosts), nanging mangga asale saka iklim tropis.

      Ngerti iki, aku bakal bisa ngrewangi sampeyan kanthi luwih becik.

      A Salam.