Taman Jepang Madrid

ciri khas kebon jepang madrid

Nalika ngomong babagan kebon Jepang, kita bakal ngrujuk babagan ruang sing didedikake kanggo spiritualitas lan estetika. Ing jinis papan kasebut, wujud lan warna bisa digawe kanggo nggawe saldo arsitektur sing sampurna sing dianggep minangka ikon budaya kanggo manungsa. Kita duwe Taman Jepang Madrid sing kaendahane ora bisa dietung lan saya misuwur sajrone tradhisi Jepang. Umume ndeleng kebon kanthi gaya iki ing omah-omah pribadi kelas ndhuwur uga ing kuil, kapel lan istana ing wilayah Asia Wétan.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, rasa penasaran lan unsur kebon Jepang ing Madrid.

Karakteristik utama taman Jepang ing Madrid

zona spiritual ing madrid

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing terus stres amarga kerja lan sampeyan bisa nindakake perkara sing beda sing menehi katenangan, sing paling apik yaiku lunga menyang kebon Jepang ing Madrid. Iki minangka papan sing bisa nemokake terapi de-stres sing apik bakal mbantu sampeyan lali babagan kewajiban lan rutinitas saben dina. Ana kunjungan menyang kebon Jepang ing Madrid sing duwe rute sing dikirim supaya ngajari sampeyan babagan kabeh sing kudu dingerteni babagan tanduran lan gaya Jepang ing kebon kasebut.

Keuntungan gedhe sing diwenehake taman jinis iki yaiku sampeyan bisa nemokake macem-macem spesies wit sing dibudidayakake kanthi ati-ati lan sampeyan bisa mandheg ngujo kaendahane. Biksu Taois ing Tiongkok wis atusan taun nandur jinis wit-witan kasebut kanthi tujuan utama bisa nggayuh umur maksimal kanthi lengkap lan seimbang antarane awak lan jiwa. Saiki tingkat stres luwih umum ing populasi. Mula, jinis taman iki bisa mbantu nyuda stres.

Para biksu iki kepengin banget urip selawase. Dheweke duwe kapercayan sing adhedhasar yen wong urip selaras karo alam, mula bisa urip abadi. Tes litmus yaiku supaya bisa njaga wit pot lan sapa sing bakal sukses bakal mbukak lawang kanggo salawas-lawase.

Museum Jepang ing Madrid dihiasi kebon mawar sing apik, kebon Arab, kebon Jepang, wit buah, wit zaitun, kebon palem, lan akeh kebon sing apik banget. Kajaba iku, ing saindenging taman, pengunjung bisa santai mlaku ing dalan sing apik sing dihiasi kanopi lan tanduran pendakian liyane. Kaendahan minangka senjata utama Taman Eden iki. Uga duwe laguna cilik lan banyu mancur sing dihiasi banyu mancur, ing endi aliran banyu ngasilake swara meh hipnosis.

Bandha lan peninggalan kebon Jepang ing Madrid

Tanduran endah

Salah sawijining harta karun sing paling apik yaiku pagoda, sing ngemot replika Peace Bell ing Gedung Perserikatan Bangsa-Bangsa ing New York. Ing tengah-tengah papan sing sepi iki ana Museum Bonsai, sing dadi kuil sing khusus kanggo teknik kuno iki kanthi nggunakake wit, ing endi kabeh peserta Dheweke bakal bisa ngetik lan nemokake luwih saka 300 jinis bonsai larang regane sing ditandur.

Taman Jepang diwiwiti saka tradhisi omah pribadi Jepang. Watu, banyu, pring, pinus ireng minangka elemen umum ing jinis ruangan iki. Taman Jepang ing Madrid digawe saka panelitian rinci babagan tradhisi tanah kasebut lan upaya sing apik kanggo pindhah menyang lingkungan kutha kanthi cara sing hormat lan maha.

Apa sing duwe taman Jepang?

taman jepang madrid

Taman Jepang minangka salah sawijining tradhisi paling tuwa ing Jepang lan wis didol ing saindenging jagad. Layanan perlindungan kebun wis diadaptasi karo kebon tradisional kayata kuil Buddha utawa kapel Shinto, nanging amarga popularitas kebon zen, uga wis sukses mlebu negara kita.

Sampeyan kudu eling yen kebon Jepang nyoba nggawa bagean alam menyang lingkungan omah, mula iku dadi taman tertutup, kaya-kaya nggawe mikrokosmos alam ing njero, kanthi tujuan supaya tentrem lan tentrem omah. Taman jinis iki biasane ditutup karo unsur alami (kayata pring rotan, heather, rotan utawa pager). Ing keanggunan lan kamulyan dheweke minangka rong elemen sing ana gandhengane karo spiritualitas lan ketenangan ing lanskap iki. Kanggo iki, perawatan lan perawatan iku penting banget, yen ora intine bakal ilang.

Luwih saka apa, taman Jepang makili budaya, ide religius lan filosofis. Amarga iku, sanajan kita bisa nemtokake gaya tartamtu, mula ora ana model siji kanggo desaine iku nggambarake jiwa pangripta, minangka karya seni apa wae.

Prinsip filosofis

Kaya sing wis diandharake, kebon Jepang dirancang kanggo makili alam utawa alam semesta supaya bisa urip selaras karo lingkungan kulawarga, mula komposisine diatur karo prinsip filosofis sing asale saka alam.

  • Desain minimalis: Ing kebon Jepang, kekosongan nduweni peran penting. Game ing antarane kekosongan lan unsur kasebut minangka simbol yin lan yang, awan lan wengi, ireng lan putih, apik lan ala. Wilayah sing mbukak minangka simbol banyu, lan tanduran minangka "kebak."
  • Kaseimbangan sing ora stabil: Sakutei-ki minangka teks abad kaping XNUMX sing netepake prinsip dhasar kanggo nggawe kebon kanthi ciri khas kasebut, sing nemtokake manawa kabeh taman kudu tuwuh prinsip keseimbangan antara manungsa lan swarga lan bumi. Gagasane yaiku nggoleki kaendahan ing kekurangan penyakit ing kahanan alam. Taman jinis iki uga mbutuhake layanan pruning khusus.

Gumantung saka desaine, taman Jepang bisa diterangake saka rong perspektif topografi utawa geografi sing beda. Kanthi cara iki, lanskap bisa dianggep minangka makili klompok pulau sing ngubengi bagean segara. ero uga bisa ditafsirake minangka alam semesta sing padha, yaiku, alam semesta, diwakili minangka celah gedhe, sing ing interpretasi sadurunge yaiku segara. Kekosongan iki diubengi benda langit sing sadurunge dadi pulau.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan kebon Jepang ing Madrid lan apa ciri khas taman jinis iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.