Dracunculus vulgaris: ciri, budidaya lan liya-liyane

Dracunculus vulgaris

Salah sawijining tanduran sing paling penasaran sing narik perhatian kita lan ing wektu sing padha kita pengin duwe jarak sing adoh yaiku Dracunculus vulgaris, tanduran, uga dikenal kanthi jeneng liya kayata Dragoncillo, Dragoneta, lsp.

Tanduran aneh iki duwe ciri tartamtu sing bakal narik perhatian sampeyan. Bisa thukul lan perawatan ora rumit banget. Yen sampeyan pengin ngerti dheweke luwih jero, Ing ngisor iki kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan tanduran kasebut.

Fitur

Karakteristik tanduran Dracunculus vulgaris

Tanduran penasaran lan apik iki tuwuh nganti dhuwur meter, jenenge ilmiah Dracunculus vulgaris, misuwur kanthi jeneng Witch's Grass. Kembang kasebut minangka salah sawijining racun paling gedhe sing saiki ana ing planet iki. Iki minangka tanduran perennial sing tuwuh kanthi cepet sing manggon ing tanah sing ditinggalake, tanah sing diolah utawa kebon Mediterania. Iku banget deso lan gampang tuwuh, nanging amarga keracunan, kudu njupuk langkah yen kita manggon karo pets utawa ana bocah cilik ing omah.

Kanggo liyane, ing Dracunculus vulgaris Iki minangka tanduran sing cocog kanggo digunakake ing pot lan ing kebon, bebarengan karo tanduran liya utawa ing klompok sawetara spesimen saka spesies sing padha.

Tanduran penasaran iki kalebu kulawarga Araceae, y salah sawijining ciri utama yaiku bintik-bintik abstrak ing batang katon ing foto ndhuwur. Cara utama reproduksi yaiku kanthi misahake tubers; yaiku, tubers, kaya bolam, duwe kecenderungan kanggo njupuk suckers, lan sing terakhir bisa dipisahake lan ditanam ing pot individu. Iki minangka tugas sing bisa ditindakake ing saindhenging taun, antarane musim semi lan musim gugur, nanging luwih becik ditindakake mung sawise risiko beku wis liwati.

Kembang kasebut apik banget, nanging sayangé menehi mambu sing ora nyenengake. Iki amarga kudu narik serangga pollinating aneh, kaya laler.

Temtunipun minangka tanduran sing ora bakal ora peduli karo sapa wae, kanthi rega ornamen sing dhuwur uga kanggo aroma khas. Witches 'Grass minangka tanduran sing apik banget sing mesthi bisa narik kawigatene kabeh pengunjung ing kebon kasebut.

Kajaba iku, bakal menehi sentuhan tropis menyang pojok omah sing disenengi.

Ngurus kanggo Dracunculus vulgaris

Ngrawat Dracunculus vulgaris

Saiki sampeyan wis ngerti Dracunculus vulgarisSampeyan uga kudu ngerti perawatan apa sing kudu diwenehake, amarga tanduran kasebut, sanajan ora angel banget kanggo ngrawat, duwe sawetara fitur penting sing kudu digatekake.

Lokasi

Dragoncillo yaiku a tanduran sing kudu ing srengenge lengkap. Iki ora ateges sampeyan ora bisa nyelehake ing semi-bayangan, nanging yen bisa, iki minimal. Tegese, luwih becik duwe jam cahya luwih akeh tinimbang bayangan.

Mulane, ora dianjurake banget kanggo manggon ing njero ruangan amarga, sanajan sampeyan bisa nyelehake ing papan sing padhang, nanging butuh sinar srengenge sing apik.

Temperatura

Babagan suhu, tanduran iki bisa ngidinke Frost, anggere ora banget kuat, utawa kedadeyan kasebut asring banget. Yen kedadeyan kasebut, luwih becik nglindhungi tanduran kasebut supaya ora kena serangan jamur, kelembapan, lsp.

Kanggo bagean kasebut, panas uga ngidinke kanthi becik, nanging kedadeyan sing padha, yen nemen banget bisa nandhang sangsara lan luwih becik ngganti lokasi dadi semi-iyub-iyub. Umumé, dikandhakake yen sawise 30 derajat tanduran ora bisa ngidinke lan ngaruhi kesehatane.

Bumi

Tanduran iki bisa ditandur ing lemah utawa ing pot. Saiki, ing loro kasus sampeyan kudu menehi ambane, amarga seneng duwe papan kanggo werna kanggo berkembang.

Iku penting kanggo kurban a substrat apik, bisa dadi sugih ing humus lan saluran uga wiwit, kita bakal weruh ing wayahe, iku ora tanduran sing seneng banyu kakehan.

Lulus

Kaya tanduran liyane, iki uga Sampeyan butuh kompos, nanging mung yen kita ora nyedhiyakake substrat sing apik. Yen wis cukup humus, mula ora perlu dibuahi, amarga wis nduweni nutrisi sing dibutuhake kanggo berkembang lan nduweni vitalitas sing dibutuhake.

Yen ora, sampeyan kudu mbayar, utamane ing musim semi (nalika wiwit aktif) lan / utawa ing musim gugur (kanggo mbantu ngatasi suhu sing kurang lan mangsa).

Irigasi

Mbanyoni minangka salah sawijining bagean paling penting saka tanduran iki. Lan iku, sanajan mbutuhake mbanyoni sing akeh banget, supaya banyu bisa mlebu ing endi-endi, iku ora ateges sing kudu banyu asring.

Nyatane, penting yen nalika nyirami, sampeyan kudu ngenteni paling ora rong dina kanggo lemah garing. Ing mangsa iki bisa njupuk maneh, supaya sampeyan kudu ngenteni kanggo ndeleng sing lemah garing kanggo banyu maneh.

Ing mangsa panas, gumantung ing ngendi sampeyan lagi, bisa uga perlu kanggo mbanyoni saben dina utawa saben dina liyane.

Kembang

La Dracunculus vulgaris iku tanduran sing mekar meh saben taun. Nanging, kembang iki ora "nyenengke" ing ambune. Lan iku dina pisanan bakal mambu kaya iwak bosok.

Mulane ora dianjurake kanggo manggon ing njero ruangan amarga tanduran iki rada mambu, nanging ora apik.

Wabah lan penyakit

Yen sampeyan duwe tanduran capung ing omah, sampeyan kudu duwe ati-ati banget karo jamur. Utamane nyerang rhizome, sing bisa nyebabake bosok lan ora ana cara kanggo ngatasi kanthi gampang (kudu pamit karo tanduran sampeyan).

Masalah liyane sing bisa sampeyan temoni yaiku wilting godhong. Iki uga disebabake dening jamur lan meh tansah dadi salah sawijining gejala masalah rimpang.

Multiplikasi

Apa sampeyan pengin luwih akeh tetanduran saka spesies iki? Inggih, liwat sampeyan sampeyan bisa entuk luwih akeh. Contone, sampeyan bisa nindakake liwat rhizome, yaiku, batang lemah sing ana ing tanduran lan saka ngendi sawetara tunas biasane metu. Yen sampeyan mbagi rimpang kasebut, sampeyan bakal entuk luwih akeh tanduran.

Bakal padha karo "ibu" lan ngurus awake dhewe kanthi cara sing padha. Kajaba iku, ora ana kasangsaran ing bagean tanduran, amarga bakal terus nggawe rimpang luwih akeh ing batang lan sampeyan bisa terus nambah tanpa wates.

Migunakake saka Dracunculus vulgaris

Panganggone Dracunculus vulgaris

Sanajan saiki dudu tanduran saben dina utawa umum ing kebon utawa malah minangka pot, ing jaman biyen luwih akeh digunakake. Nyatane, jarene duwe khasiat obat-obatan tartamtu.

Ing jaman biyen, dokter, dukun lan uga wong, utamane saka desa, digunakake kanggo masalah medis tartamtu, kayata gangrene, kanker utawa malah mripat.

Kajaba iku, iku dikenal sing, ing dosis tartamtu, dadi abortif, mula akeh wanita sing nggunakake nalika ngandhut lan ora pengin negara kasebut dikenal (utawa supaya bisa ngasilake).

Saiki tanduran iki mung digunakake ing tingkat ornamental. Nyatane, dielingake yen ora apik kanggo dikonsumsi amarga beracun.

Apa sampeyan mikir saiki babagan Dracunculus vulgaris?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

12 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Liset ngandika

    Kanggo sing duwe masalah, aku duwe dracunculus ing kebonku, mung kembang sing metu, iku apik banget, lan kasunyatane beracun, aku kudu nyopot wiwit duwe anak. Racun ditularake kanthi nutul? Ing kasusku, aku ndemek kanggo njupuk gambar banjur ora sengaja ndemek lambeku lan menehi sensasi tingling lan bengkak, aku wisuh lan liwati. Aku seneng ngerti kepiye racun bisa nyebabake wong.

    Atte Liset

  2.   Monica Sanchez ngandika

    Hai Liset.
    Racun kasebut ora ditularake kanthi nutul, mung kanthi ngombe. Yen sampeyan duwe anak, sampeyan bisa milih nandur ing pot lan priksa manawa ora bisa njupuk, utawa nyopot.
    A Salam.

  3.   Liset ngandika

    Dhumateng Monica, kula nampi wangsulanipun.
    Ing wektu iki, godhong sing beda karo sing ana ing foto bakal metu lan nyebar, gagange padha. Tanduran iki umure wis 10 taun lan dadi taun pertama menehi kembang, endah lan endah banget sing tak tresnani. Aku seneng banget tetanduran lan cocog karo kebon utawa alas sing dijaga kanthi apik (kaya sing diandharake) nggawe mikrosistem lan swarga khusus amarga manuk-manuk beda nggawe susuh lan ing wulan Desember aku seneng nemokake sarang hummingbird / hummingbird ing godhong pompom katun kanthi bolongan cilik, nyenengake ... !!!!
    Sampeyan wiwit unfeiz 2016…!

    !! Ayo ngrawat lingkungan supaya alam bisa nyenengake kita kanthi endah ... !!!!

    A ngrangkul
    Liset

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng amarga taun iki pungkasane menehi kembang. 🙂 Sugeng taun anyar, Liset!

  4.   Liset ngandika

    Matur nuwun Monica, pitakon, awu kayu bakar minangka kompos, tanduran sing dikuatake utawa ora ???
    regards
    Liset

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Ya, bisa digunakake minangka kompos amarga akeh fosfor lan kalium. Iki luwih milih kabeh tanduran, kajaba karnivora sing oyot ora bisa langsung nyerep kompos. 🙂

  5.   Temboke jambon ngandika

    Sayange aku kudu njupuk, aku duwe anak. Pitakon: tanduran iki bisa metu dhewe ing sawah utawa kudu ditandur amarga aku ora nandur tambang, katon ing kebonku. Napa dheweke diarani rumput penyihir?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo rosa.
      Tanduran iki bisa tuwuh kanthi spontan ing kebon.
      Minangka kanggo pitakon sampeyan, aku ora ngerti kasunyatane. Nanging aku bakal weruh apa aku golek informasi lan dakkandhani.
      A Salam.

  6.   kuwi moral ngandika

    Halo, aku takon sampeyan, bapakku duwe tanduran sing padha karo edracunculus vulgaris, kembang lan aroma setuju nanging godhonge luwih bunder, apa bisa dadi jinis liyane?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yanina.
      Morfologi tetanduran bisa owah sithik gumantung saka dununge. Aku curiga padha wae, nanging yen sampeyan pengin ngunggah gambar menyang tinypic utawa photoshack, salin link ing kene lan aku konfirmasi.
      A Salam.

  7.   Pedro Mejia Urbina ngandika

    Halo, minat kula ing tanduran iki amarga aku krungu saka sawetara guru yen duweni potensi minyak wangi, jelas dudu amarga ambune, nanging amarga senyawa sing ngidini nembus ambu ora enak. Aku minangka mahasiswa agronomi lan aku pengin ngerti utawa ngerti babagan iki. Aku seneng karo tanggepan sampeyan, aku pengin ngubungi sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Pedro.
      Nuwun sewu, aku ora ngerti yen bisa uga digunakake ing minyak wangi. : s
      A Salam.