Tanduran gondho

Tanduran gondho ing kebon

Kabeh wong ing sawetara wektu saiki wis nemokake tanduran sing godhonge utawa kembang duwe properti sing kuat ngelus-ngelus rasa mambu kita. Mung kasunyatane sensasi aroma kanggo nggawe sensasi kanggo ngeterake sampeyan menyang jagad liyane.

Ing artikel iki, kita bakal fokus ing aroma sing wangi faktor penting ing gesang kita Lan saupama uga, yen ora ana dheweke bakal muspra ing akeh kegiatan saben dinane.

Apa tanduran aromatik?

Tanduran gondho

Penting kanggo njlentrehake manawa kasunyatan ndeleng lan nggunakake saben dina ora ateges manawa kita ngerti apa sifat kasebut utawa kenapa sifat-sifat kasebut. Pramila kita ngajak sampeyan maca liyane supaya sampeyan ngerti persis apa tanduran arum.

Tanduran aromatik minangka alat sing apik banget ing pawon, entuk pasugatan sing apik banget ing gastronomi lan mesthi luwih nyenengake. Kaya sing wis diandharake sadurunge, tanduran sing dianggep aromatik yaiku sifat sing ngasilake sensasi sing nuwuhake rasa bau.

Kita bisa nemokake conto kayata mulai saka wit nganti semak, lan sing pasinaon penting kanggo njupuk khasiat obat, kuliner lan uga bahan parfum.

Iki bisa diklasifikasikake dadi telung klompok utama:

  • Alias, sing dianggep umume digunakake.
  • Apiaceae, sing duwe gagang siji.
  • Laminaceae, sing gagang saka udara kaya marjoram lan balsem lemon.

Sabanjure, iki bisa diklasifikasikake dadi subspesies sing sifat fisik lan aromatik bisa beda-beda miturut intensitas amarga geografis lan malah iku mengaruhi prosedur utawa cara budidaya kanthi intervensi manungsa.

Tanduran gondho Alliaceous

Iki minangka tanduran sing saben dinane digunakake, perennial lan biasane bulbous, sing kedadeyan ing wilayah sing sedheng, anget lan subtropis ing saindenging jagad.

Iki wis dadi penting banget, wiwit tanpa wong-wong mau, urip kita praktis bakal ilang makna sing bakal dakwenehake saiki. Ing antarane tetanduran iki ditemokake bawang, bawang putih lan bawang, uga diarani chives.

Tanduran aromatik sing apik

Ing kisaran iki, kita bisa nemokake adas, peterseli, anise lan ketumbar. Tanduran iki uga ana gandhengane karo pakaryan saben dinane, amarga akeh spesiese uga digunakake kanggo ngrasakake macem-macem panganan lan omben-omben.

Ditetepake minangka pirang-pirang jinis tanduran lan sawetara semak, sing diarani tradisional «umbellate"Amarga bentuk sing diduweni, padha karo payung.

Tanduran Aromatik Laminaceous

Kanggo bagean kasebut, jinis-jinis tanduran iki biasane ditepungi kanthi jeneng 'Jilat'. Wakil sing paling misuwur yaiku mint, oregano, thyme lan rosemary.

Yen sampeyan wis ngati-ati tanduran iki, sampeyan uga bakal ngerti manawa ana gandhengane karo anané kita lan anané ora bakal dirasa amarga ing abad XXI, ora duwe tanduran bakal ngilangi kita wangi akeh pasugatan gedhe ing pawon.

Nggunakake

Aroma ngrangsang awak, ngendhokke, nambani, nggawe kita tresna lan nggawe napsu, mula panggunaan tanduran aromatik katon akeh area kesehatan, gastronomi lan kosmetikuga farmakologi lan aromaterapi.

Tanduran aromatik sing beda

Basil

Kemangi ijo

Basil

Iki tanduran aromatik diarani "ramuan kraton" ing Yunani kuno Iki pancen serbaguna, amarga nambah rasa lan rasa kanggo saos, utamane sing biasa ngombe pasta.

Uga nambah rasa sing apik banget kanggo sup lan panganan laut.. Kemangi seger bisa disimpen ing kulkas, ngumbah lan ngeringake godhong lan disimpen ing kanthong plastik, utawa ing butter, dicampur karo tanduran liyane.

Chamomile

Chamomile utawa chamomile

Kanggo bagean, duwe macem-macem panggunaan minangka obat ing omah, ngrangsang napsu lan dianjurake supaya santai lan ngatasi stres.

Oregano

pot karo oregano

Amarga roso sing kuat, ngasilake rasa sing beda-beda sajrone nyiyapake.

Ana gedhe macem-macem tanduran aromatik sing durung diwenehi jeneng, nanging uga kudu dingerteni. Sampeyan mung kudu wani nyoba.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.