Tanduran banyu

tanduran banyu

Yen sampeyan seneng tetanduran, sing paling aman yaiku sampeyan duwe sawetara ing omah. Nanging, apa sampeyan wis seneng tetanduran banyu? Apa sampeyan ngerti manawa ana sawetara sing bisa ditanam tanpa butuh lahan? Kita ora bisa ujar manawa kabeh mau, amarga akeh sing mbutuhake nutrisi bumi, nanging sampeyan bakal nemokake sawetara sing ora butuh luwih saka wadhah sing ana banyu.

Apa sampeyan pengin ngerti tanduran banyu endi sing paling apik? Lan perawatan sing dibutuhake? Ing kene, kita bakal ngrembug babagan sawetara lan kepiye cara supaya sampeyan bisa menehi ing omah supaya ora mati.

Apa tanduran sing tuwuh ing banyu?

Apa tanduran sing tuwuh ing banyu?

Sumber: kesehatan180

Sadurunge ngomong babagan macem-macem tanduran banyu sing ditemokake, sampeyan kudu ngerti ora kabeh jinis tahan ing bentuk pangembangan iki. Kajaba iku, para ahli nyaranake yen sawise setaun ditandur ing dharatan, amarga yen ora angel banget urip (sawise wektu kasebut mula kekurangan sing ora diwenehake banyu).

Umumé, tanduran banyu cocog kanggo sing ora duwe wektu kanggo ngaturake perawatan dheweke butuh tanduran, lelungan akeh utawa ora pengin nemoni masalah (hama, penyakit, rereget, lsp). Lan sing bisa menehi rekomendasi? Ing ngisor iki:

Pring begja

Pring begja

Mangkene carane adol menyang sampeyan ing supermarket lan toko kembang, bener? Dheweke minangka tongkat, kadang bengkong utawa digandhengake karo ranting lan godhong. Dheweke murah banget lan selaras karo gaya feng shui.

Dheweke ora butuh ati-ati banget amarga sampeyan mung kudu lebokake ing area sing padhang, ora kanthi sinar srengenge langsung. Iki adaptasi kanthi sampurna ing suhu sing ana, uga kalebu asor, dadi sampeyan uga bisa nyelehake ing jedhing kaya ing lorong.

Wutah tanduran nolak banyu kanthi apik, nanging suwe-suwe cenderung tuwuh akeh, lan sawise sawetara taun (luwih taun) luwih becik ditandur ing lemah.

Ubi jalar

Ya, ya, kita ngrujuk babagan panganan sing sampeyan mangan. Ing Ubi jalar Ipomea minangka salah sawijining tanduran sing paling gampang tuwuh lan tuwuh nganggo banyu. Cukup karo njupuk kentang lan wenehake udakara separo ing banyu. Ing sawetara minggu sampeyan bakal duwe cabang sing bakal metu lan wiwit nghias omah sampeyan.

Mesthine, sawise sawetara wektu, sampeyan kudu mikirake nempuh ing pot utawa lemah amarga yen ora, bisa pungkasane bosok. Lan elinga ngganti banyu asring banget supaya "nutrisi."

Spatiphilian

Apa tanduran banyu? Ya, sejatine ya. Ing dharatan gampang banget tuwuh, amarga angel banget, nanging ing banyu luwih gampang. Kanthi godhong ijo lan kembang putih sing kuat, dilebokake ing vas kaca transparan, bakal katon ayu.

Mesthi, elinga yen, kajaba sampeyan nyedhiyakake kabutuhan, iku ora abadi, dadi sing paling apik yaiku, sawise sawetara wektu, ndharat.

Poto

Poto

Sawetara dina kepungkur, kita wis crita babagan foto, lan ing artikel kasebut, sampeyan marang sampeyan salah sawijining cara kanggo nambahi tanduran yaiku nalika motong, nemplekake "buwang" sing sampeyan waca ing banyu. Ing banyu, pothos tuwuh oyot lan, tinimbang ditandur ing lemah, sing bisa sampeyan lakoni yaiku tinggalake ing banyu amarga adaptasi banget karo hidroponik.

Kanggo iki, siji-sijine sing sampeyan butuhake yaiku nyelehake ing wilayah sing akeh cahya, nanging ora langsung srengenge, lan dilindhungi saka arus lan adhem sing ekstrim. Kajaba iku, bakal tuwuh kanthi cepet, mula sampeyan kudu prune asring banget supaya ora uwal saka tangan. Yen kesel, sampeyan bisa nandur ing lemah lan terus berkembang.

Lily banyu

Lily banyu

Tanduran banyu liyane, utawa tanduran banyu, sing bisa sampeyan lakoni ing omah sampeyan yaiku lily banyu. Kasunyatane, iki minangka salah sawijining sing paling misuwur lan, amarga daya tarik lan kasunyatane minangka tanduran sing metu saka dhasar banyu, mula akeh perhatian. Mesthi wae, sampeyan kudu milih spesies sing tahan es supaya tanduran ora mati.

Sing paling apik ing tanduran iki yaiku kembang sing metu ing ndhuwur godhong sing ngambang. Kemewahan ing kolam utawa banyu mancur ruangan.

Vallisneria

Tanduran banyu iki, beda karo sing sadurunge, urip ing banyu, lan oksigen. Umume digunakake ing akuarium lan kolam, nanging ora seneng srengenge langsung nanging luwih milih area teduh lan sithik cahya.

Kepiye cara tanduran ing banyu?

Duwe tanduran banyu ora angel. Kasunyatane yaiku akeh tanduran ing omah sing ana ing omah bisa ditanam kanthi langsung ing banyu, ngliwati pot lan lemah, liwat hidrokultur.

Kanggo nindakake iki, kabeh sing dibutuhake mung digunakake banyu karo pupuk cair (kanggo menehi nutrisi sing dibutuhake) lan lebokake ing papan sing padhang supaya bisa tuwuh.

Apa sampeyan wis duwe tanduran sing dikarepake? Sampeyan kudu nggawe oyot dicelupake ing wadhah sing ana banyu. Banyu kasebut kudu nutrisi, yaiku, ora bisa dadi banyu keran, nanging sampeyan kudu menehi nutrisi cair. Yen sampeyan ndeleng manawa tetanduran tiba, utawa ora tetep tetep, sampeyan bisa nambah lempung, kerikil utawa kerikil sing tetep tetep tegak.

Saiki, Kepiye yen ora ana oyot? Ora apa-apa, amarga sampeyan bisa nggunakake sawetara cara kanggo ROOT tanduran banyu. Contone, yen sampeyan duwe potongan batang, sampeyan kudu ngenteni sawetara minggu supaya oyot wiwit tuwuh. Yen sampeyan wis tuku tanduran lan oyot sithik banget, luwih becik nyelehake cairan supaya bisa nambah oyot.

Mesthi, elinga yen, Yen banyu wiwit mendhung, sampeyan kudu ngganti sing liyane, ngresiki batang kanthi apik lan, kanthi tliti.

Sajrone proses kasebut, tanduran butuh cahya. Aja wedi nyelehake ing wilayah sing padhang, nanging tanpa srengenge langsung supaya ora ngobong oyot.

Pungkasane, sampeyan mung kudu nambah sawetara tetes pupuk cair menyang banyu saben sampeyan ganti. Aja nambah luwih akeh amarga kakehan bisa mateni. Banyu sing botol, lan dudu saka keran, amarga luwih sehat kanggo tanduran.

Apa sampeyan wani saiki duwe tanduran banyu ing omah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.