Ficus, tanduran sing butuh akeh ruangan

Ficus elastica 'Robusta'

Ficus elastica 'Robusta'

Kadhangkala kita nggawe kesalahan nandur tanduran ing papan sing, yen wis diwasa, bakal akeh masalah ... lan bakal nggawe kita. Salah sawijining wit sing paling asring kalebu ing desain kebon pribadi lan umum yaiku jinise Ficus. Kita uga ndeleng dheweke, sanajan ing papan sing luwih sithik, ing taman utawa malah ing lurung-lurung, sing ora mbutuhake wektu suwe kanggo ngunggahake trotoar.

Dadi, aku bakal nuduhake sampeyan gambar tanduran diwasa iki, tuwuh ing wilayah sing jembar, supaya sampeyan ora entuk kesalahan kasebut.

Ficus Benjamin

Ficus Benjamin

Ficus Benjamin

El Ficus Benjamin Minangka salah sawijining tanduran favorit sing ana ing njero ruangan, utawa ing pot ing teras. Nanging, papane kudu ana ing njaba, supaya bisa tuwuh kanthi bebas, amarga tuwuh nganti dhuwur 15 meter, kanthi diameter makutha 8m.

Ficus carica

Ficus carica

Ficus carica

Spesies iki, sing luwih dikenal minangka wit ara, minangka wit buah sing, yen diidini bisa bebas, bisa nggayuh dimensi sing ora bisa meri marang sedulur-sedulure, sanajan umure luwih cendhek: 4-5 meter, kanthi cangkir diameteripun saka 6-7 meter.

Ficus elastis

Ficus elastis

Ficus elastis

Kita seneng godhong ijo sing mengkilap, ijo? Nanging kaendahan iki nganti udakara 40 meter (sanajan wis ditemokake spesimen sing wis tekan 60m), kanthi diameter makutha 8-10m.

Estate

Kaya sing dingerteni, Ficus minangka wit hiasan lan hiasan sing apik banget. Nanging sing penting kita mung nandur ing lemah yen duwe lahan sing cukup kanggo dheweke. Ing F. carica Sejauh iki, spesies sing paling bisa diadaptasi kanggo urip ing kebon medium cilik, amarga nolak pruning kanthi apik lan, nyatane, yaiku tanduran sing digunakake bonsai.

Yen sampeyan duwe tanah sing dibutuhake, aja lali terus nandur adoh - paling ora 20 meter- saka pipa, kabel, kolam renang, lan konstruksi apa wae.

Seneng Ficus, nanging saka panggonan sing bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.