Tanduran Galán ing wayah wengi, cocog kanggo tuwuh ing kebon utawa pot

Kembang kembang gagah nalika wengi mbukak nalika srengenge surup

Tanduran semak Galán ing wayah wengi Iki minangka tanduran sing nduweni kabeh: gampang dirawat lan dirawat, ngasilake kembang cilik nanging arum nalika musim panas lan bisa uga ditandur ing kebon lan ing pot.

Iku banget hias, sing angel nolak godaan kanggo entuk a… Utawa pirang-pirang. Nanging kenapa? Kanggo kabeh sing bakal ditemokake ing kene. 😉

Asal lan ciri

Cestrum nocturnum, jeneng ilmiah galeri nalika wengi

Gambar - Wikimedia / Cary Bass

Protagonis kita minangka semak cemara (sanajan bisa tumindak deciduous ing iklim sedheng) sing asale saka wilayah tropis ing Amerika sing jenenge ilmiah Cestrum nocturnum. Tekan dhuwur antara 1 lan 4 meter, kanthi cabang dawa lan semi gantung dawa nganti 70cm. Godhonge sederhana lan sulih, bentuke lonjong lan wernane ijo.

Kembang tubulus kasebut putih utawa kuning kehijauan.. Dheweke katon ing klompok gedhe sajrone pungkasan musim semi lan musim panas. Sawise diserbuki, woh-wohan wiwit mateng, yaiku woh wohan beri putih.

Tanduran wutuh iku beracun.

Kepiye perawatan sing gagah nalika wengi?

Apa sampeyan seneng tanduran? Mangkene carane ngrampungake:

Lokasi

Gegegeg ing wayah wengi Kasedhiya ing njaba, kanthi srengenge kebak utawa luwih apik ing semi-shade, luwih-luwih yen sampeyan manggon ing wilayah sing duwe insolasi sing kuat kayata Mediterania, utawa ing panggonan sing cedhak karo wilayah sing garing utawa semi-garing ing jagad iki.

Yen sampeyan pengin diwenehi pot utawa ditandur ing lemah, mesthine bakal tuwuh kanthi endah. Kajaba iku, oyot kasebut ora invasi, mula ora bakal nyebabake masalah sampeyan ing pipa, utawa ing lantai aspal, ... lan ora bakal nyegah tanduran liya tuwuh ing cedhak kono.

Bumi

Ora nuntut, nanging penting supaya saluran pembuangan apik banget supaya ora bosok. Mula, kita menehi saran babagan ing ngisor iki:

  • Pot kembang: campuran gambut karo perlite, watu lempung, pasir kali sadurunge dikumbah utawa padha karo bagean sing padha.
  • Taman: yen lemah bisa ngombe banyu kanthi cepet, ora ana sing kudu ditindakake; Yen ora, sampeyan kudu nggali bolongan paling ora 50 x 50cm (luwih becik yen 1m x 1m) lan iseni campuran lemah sing kasebut ing ndhuwur.

Irigasi

Godhong tanduran Galán de noche

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Irigasi kudu asring banget nalika musim panas, lan kurang luwih sajrone taun suwene. Umume, banyu bakal disiram saben 2 dina suwene paling panas, lan saben 3-4 dina maneh. Yen ana piring ing ngisor, sampeyan kudu ngilangi banyu sing akeh 15 menit sawise disiram.

Yen jumlah banyu sing disedhiyakake akeh banget, godhonge dadi kuning lan oyot bosok. Yen kedadeyan ing galeri sampeyan ing wayah wengi, nolak penyiraman sawetara dina, nganti lemah garing, lan rawat nganggo fungisida sistemik.

Pelanggan

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas Sampeyan kudu pupuk, kanthi pupuk cair organik (guano dianjurake banget) utawa mineral (kayata pupuk universal kanggo tanduran). Nanging, preduli saka sing sampeyan gunakake, sampeyan kudu netepi pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut, yen risiko duwe masalah amarga overdosis kompos utawa pupuk bakal akeh banget.

Tanduran utawa transplantasi wektu

En primavera. Yen wis ana ing pot, sampeyan butuh sing luwih gedhe - lan mesthi ana bolongan ing pangkal sing bisa uwal banyu - saben 2 taun.

Pruning

Cabang bisa dipotong sawise ngembang kaping pisanan ing taun nganggo gunting pruning. Sampeyan uga kudu nyopot godhong garing lan kembang sing layu, yen perlu.

Masalah sing paling umum

Tanduran iki tahan banget, nanging ing lingkungan sing garing lan panas, bisa diserang sawetara mealybug utawa aphid. Kaloro hama kasebut dikontrol nganggo bumi diatom utawa lenga neem.

Nanging tanpa mangu-mangu, pitakon sing paling umum yaiku ...:

Napa jaket setelanku duwe godhong kuning?

Godhong kuning katon gagah nalika wengi dheweke asring nalika sampeyan ngombe akeh banget. Kanggo ngindhari iki, priksa manawa lemah utawa saluran substrat apik.

Kosok baline, yen ana ing pot, banyune kudu bisa metu, adoh saka oyot, yen ora bakal bosok. Mula ora ditandur ing pot tanpa bolongan.

Multiplikasi

Multiply dening wiji ing musim semi, nyebar ing nampan bibit kanthi landasan universal, lan dilebokake ing semi-shade.

Dheweke bakal germinal udakara 20 dina.

Rustitasitas

Nolak nganti -2ºC.

Nggunakake

Apa sing penting kanggo wengi? Lah pokoke digunakake minangka tanduran hias ing iklim sing anget lan sedheng. Salah siji ing pot utawa ditandur ing kebon, nalika ana kembang iku nyenengake ... lan nalika ora nate 😉. Iki nduweni bantalan sing elegan banget, lan uga bisa ngideni pruning kanthi cukup.

Kajaba iku, ana wong sing disaranake nggarap bonsai. Wutah iki cepet banget, lan amarga gampang dijaga, mesthine bisa narik kawigaten. Nanging, amarga ukuran godhonge bisa rumit, amarga butuh pirang-pirang taun kanggo nyuda nganggo clamping lan ngindhari panggunaan pupuk kaya nitrogen.

Tuku ngendi?

Tampilan galaksi ing wayah wengi ing kebon

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Entuk wiji saka Kene.

Kanthi tips iki, Galán de noche bakal tuwuh tanpa masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

23 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Octavia Pinera ngandika

    Sugeng enjang. Aku ora bisa ngetokake galan ing wayah wengi, godhonge kuning lan rontog. Nalika awan awan sunar nganti peteng.
    Apa aku bisa ngirim foto lan menehi katrangan marang aku?
    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Octavia.
      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Hunk wengi wis cenderung duwe Mabur putih y Laba-laba abang.
      Ngono, sepira kerepe sampeyan nyiram? Saiki ing mangsa panas, sampeyan kudu banyu asring banget, supaya lemah ora garing. Yen sampeyan duwe piring ing ngisor, copot banyu sajrone sepuluh menit disiram.
      Lan yen sampeyan isih ora weruh asil dandan, tulis maneh.
      A Salam.

      1.    Jose Lozano ngandika

        matur nuwun sanget =)

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Matur suwun

  2.   Laura Perez ngandika

    Hai piye kabare? Aku pengin menehi pitakon marang sampeyan yen aku duwe babagan wong sing paling penting ing wayah wengi. Aku bubar luwe lan kembang-kembang wiwit rontog, godhonge wis surut lan "kisut" lan sing liyane malih dadi kuning. Aku manggon ing wilayah sing lembab lan adhem lan ora ngerti apa sebabe utawa apa. Sejatine aku pengin nampa sawetara saran babagan apa sing bisa daklakoni. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Laura.
      Apa sampeyan duwe sunar srengenge langsung? Yen mangkono, aku nyaranake nyelehake ing semi-shade, ing area sing padhang langsung ora padhang.
      Yen adhem banget ing wilayah sampeyan, luwih becik diwenehi ing omah, ing ruangan sing padhang, nanging uga tanpa lampu langsung, lan adoh saka draf.
      A Salam.

  3.   MANUAL ngandika

    hello, aku duwe telung galeri ing wayah wengi lan wiwit ditandur, godhonge rada cilik kriting nalika tuwuh, aku disiram lan saya tegang, aku mesthi ngombe saben dina nalika musim panas, nanging ing mangsa adhem aku ora ngombe amarga frosts sing ana ing wilayahku, noda.
    ngarsane saiki ing musim salju godhong kuning semu coklat lan mung ing level dhasar duwe ranting ijo cilik, nanging sisane kuning, amarga ora ngerti, aku ngerti wis mati.
    Aku duwe ing lemah lan irigasi netes, nanging mung amarga jinis tanduran utawa sing dipasang ing wit kurma gedhe, aku ora weruh manawa musim semi iki bakal owah akeh.
    Aku ora ngerti apa sing kedadeyan nanging kayane aku kudu ngganti utawa ngilangi.
    Muga-muga ana saran sing dakkirim kanggo ngirim foto nanging sampeyan ora bisa ndeleng opsi kasebut.
    gracias por todo.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Manuel.
      Ora, saka kene sampeyan ora bisa ngirim foto kanthi langsung. Kanggo iku sampeyan kudu ngunggah menyang tinypic utawa photoshack, banjur salin link ing kene. Sing, utawa hubungi kita liwat Facebook.
      Ing kahanan apa wae, apa suhu minimal sampeyan ing kana? Aku takon sampeyan amarga saka apa sing sampeyan ucapake kayane adhem (tahan nganti -2ºC).
      A Salam.

      1.    MANUAL ngandika

        Halo maneh, aku kirim link foto tanduran lan ing wilayahku nganti luwih saka 6º ing ngisor nol pirang-pirang dina ing musim salju iki, lan kasunyatane kayane ora apik banget.
        Matur suwun saran, salam.
        http://es.tinypic.com/usermedia.php?uo=bpRy0IYlPgObbE8kedCLBIh4l5k2TGxc#.WpZUZfp77IU
        http://es.tinypic.com/usermedia.php?uo=bpRy0IYlPgMJJlwZUoWB6oh4l5k2TGxc#.WpZU0fp77IU

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Manuel.
          Yo wis, salah 🙁
          Copot godhong, lan banyu kanthi agen rooting krasan. Aku uga nyaranake nglindhungi kain anti-frost.
          Muga-muga sukses.

          1.    Verónica ngandika

            Hai Monica, aku pengin ngerti manawa nightie kudu ana ing tembok minangka dhukungan, utawa dheweke bisa ngadeg tanpa dhukungan. Matur nuwun!
            Saka Argentina rangkulan, Verónica.


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Halo Veronica.
            Ya, mesthine tanpa masalah.
            Greetings.


  4.   Lucy ngandika

    Halo Manuel
    Aku duwe 02 tanduran galan ing wayah wengi, ambune ora apik sawise jam 6 sore, nanging kuatir yen salah sawijine tanduran wis nggulung lan liyane duwe cabang sing dawa banget, aku ora ngerti yen kudu dipotong. Uga ora menehi kembang! .. amarga wangsulan, suhune beda-beda antarane 16 ° lan 26 °.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lucy.
      Kayane sampeyan salah jeneng, nanging ora ana kedadeyan (kita ora duwe Manuel ing blog 🙂).
      Ya, disaranake dipotong banget nalika wis rampung ngembang, mula duwe bentuk sing luwih kompak. Potong sing diperlokake, lan copot uga cabang sing intersect.
      Yen sampeyan duwe pitakon, hubungi maneh.
      A Salam.

  5.   Mariajose serna ngandika

    Sugeng siang, Dr.Mónica Sanchez
    Aku minangka siswa kelas 6 lan saiki nyelidiki babagan jantung ing wayah wengi amarga apik banget lan apik banget lan aku pengin nggawe proyek sekolah misuwur, aku pengin sampeyan mbantu aku sawetara pitakon sing nggunakake ilmu sampeyan babagan tanduran iki.
    amarga dheweke mekar ing wayah wengi?
    napa nerbitake aroma kasebut?
    Apa jinis serangga sing narik kawigaten?
    sapa sing entuk manfaat saka mekar lan aroma?
    Apa ambune pengaruhe ana ing sakiwa tengene, manungsa, serangga, lsp.
    ambune digunakake kanggo gawe minyak wangi?
    Apa bagean saka tanduran sing duwe mupangate kanggo manungsa utawa liya-liyane?
    Aku wis ndeleng pirang-pirang kembang, apa padha karo flat flat ing wayah wengi?
    kepiye sampeyan nggambarake aroma?
    Aku seneng informasi babagan informasi babagan sampeyan lan matur nuwun kanggo notepad sing apik banget. Matur Nuwun !!

  6.   Elsa ngandika

    HELLO, AKU KENE NGerteni ORA WENGI GALAN BISA DITANJUK ING SEA WARNA 3 BLOK SAKING LAUT, APA KUDU DIKESES KANGGO SALIN AIR LAN SANDY?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elsa.
      Ora, aku ora sabar. Ya, sampeyan bisa nyelehake, contone, ing pot, ya - oleanders, sing uga menehi kembang sing apik.
      A Salam.

  7.   Carmen ngandika

    Sugeng dalu Aku duwe wanita ing wayah wengi suwene 1 taun. Wis cantik banget, nanging suwene suwene pirang wulan, tunas anyar mandheg, lan godhong tuwa kuning karo ujung garing. Aku kompos lan mbanyoni sing dak anggep kanthi apik. Apa sing bisa kedadeyan sampeyan? Aku durung weruh bug utawa apa-apa ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai carmen.

      Yen tanduran katon apik, umume godhong tuwa dadi kuning lan rontog. Aja kuwatir, iku kalebu siklus alam.

      Greetings.

  8.   Camilo ngandika

    Apa tanduran iki bisa digunakake minangka wit anggur kanggo tembok sing ijo?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo camilo.

      Kita ora nyaranake, amarga dudu anggur vine
      Minangka pager sing endhek (maksimal 4m) ya, nanging ora kanggo nutupi tembok kaya wit anggur.

      Greetings.

  9.   francesc ngandika

    tanduranku katon apik, gedhe lan kanthi godhong sing sehat. Aku nandur setahun kepungkur lan ora duwe kuncup utawa kembang?
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Francesc.
      Bisa uga mbutuhake pupuk, yen sampeyan durung mbayar. Supaya bisa mekar, guano, utawa pupuk kanggo tetanduran ngembang, bakal migunani.

      Nanging, elinga yen mekar ing wayah sore. Aku pitutur marang kowe iki amarga, bisa uga, sing wis ngembang nanging kembange ora diweruhi (iku kedaden karo yucca, lan iki minangka tanduran sing mekar ing wayah awan lan uga tetep kembange. kanggo sawetara dina).

      Thanks!