Tanduran ing ban?

Bisa ngowahi ban dadi pot kembang

Dina iki, amarga krisis ekonomi sing kita nandhang sangsara, pot daur ulang luwih modis tinimbang saiki, amarga murah, lan nawakake akeh kemungkinan kanggo duwe taman hiasan utawa teras. Ban uga murah banget.Nyatane, bisa gratis, amarga roda sing ora ana gunane, mekanika cenderung mbuwang.

Kanggo ngowahi ban dadi pot kembang, ora preduli lawas utawa anyar, gedhe utawa cilik: kita mung butuh bayangan lan kepinginan kanggo dekorasi teras utawa kebon karo tanduran.

Carane wis rampung?

Ban bisa dadi pot kembang sing apik

Ana macem-macem panemu: sawetara ngowahi ban, liyane ora. Wangsulan: Bab ingkang paling gampang iku ora kanggo nindakake, soko sing saka pengalaman dhewe aku uga ora nimbang perlu. Nanging yen kita arep menehi wong, iku bakal apik kanggo njaluk bantuan kanggo wong, amarga akeh kekuatan sing dibutuhake. Mangkono, nalika siji wong nyekel, liyane bisa nguripake.

Preduli saka apa sing kita mutusake, sing pertama kudu ditindakake yaiku ngresiki munggah paling kita bisa. Kita bakal nindakake iki nganggo kain utawa scourer direndhem ing banyu piyambak utawa karo sabun sethitik yen kita weruh sing wis noda. Sawisé iku, kita bakal garing ing srengenge.

Kanggo nglukis aku nyaranake nggunakake semprotan cat permanen, wiwit ing cara iki kita bakal mesthekake yen Paint tekan kabeh sudhut wheel , lan kita ora kudu menehi liyane pass. Iki uga ngirit wektu. Dheweke adol ing bazaar, toko hardware lan toko alat tulis, ing toko fisik lan ing toko elektronik, kayata Kene.

Bisa diselehake ing ndhuwur kerikil, bumi, utawa lantai suket. Utawa kita malah bisa nggawe bolongan lan dilebokake ing, lan sijine sawetara tetanduran nang lan nggawe bagean saka Taman.

Kanggo nyegah bumi supaya ora ilang, nanging ing wektu sing padha banyu ora ana genangan, kita bakal nyelehake kothak utawa bolong plastik ing njero ban, kaya sing dituduhake ing video iki:

Apa ban bisa dadi kolam?

Ya, tanpa mangu-mangu. Nanging sadurunge kita miwiti, sing pertama kudu muter setir. Kita bakal tuku plastik khusus kanggo blumbang, lan kita bakal lim uga karo lim khusus kanggo PVC utawa karet, kaya iki; utawa kita bakal terus karo, contone, tweezers, isi karo banyu, lan mbusak mau.

Aku nyaranake nggawe sawetara bolongan ing sisih ndhuwur pinggiran, supaya, yen udan akeh, keluwihan banyu bisa uwal tanpa ngrusak blumbang.

Ana akeh tanduran banyu sing dilebokake ing kolam
Artikel sing gegandhengan:
15 tanduran banyu paling apik kanggo kolam sampeyan

Tanduran apa sing dilebokake ing ban?

Ban bisa lawas

Gambar – Decoist.com

Ban sing diowahi dadi pot wis dadi mung, wadhah kanggo nandur tanduran. Nanging mesthine, kita kudu milih sing apik sing bakal kita pasang, yen ora, ban bakal cilik banget. Nyatane, sing paling dianjurake yaiku tanduran cilik:

  • Akuatik: mini water lily (kayata Little Sue), foxtail, azolla, lsp.
  • Woh-wohan lan semak sing tuwuh sithik: rosebushes, rockroses, heather, lsp.
  • Gondho: lavender, thyme, rosemary, mint, lsp.
  • Kaktus lan succulents: mammillaria, echeveria, sempervivum, lsp.
  • kembang jamu: petunia, anyelir, pansy, lsp.

Dadi yen sampeyan pengin ngowahi ban lawas dadi pot kembang, aja ragu-ragu: kerja.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Edith ngandika

    Aku kudu ngerti kepiye supaya rereget saka ban ora uwal nalika meh padha ndhuwur. Kaya ing foto pelek kanthi kembang.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Edith.

      Kanggo iki, sing daklakoni yaiku:

      1.- Lebokake sepotong kain logam ing rodha kasebut.
      2.- Tutup bolong kabel kanthi potongan bolong.
      3.- Isi lemah lan tanduran.

      regards

  2.   Monica Sanchez ngandika

    Hai Edith.
    Siji langkah sing bisa ditrapake kanggo sampeyan yaiku ing ngisor iki:
    -Tempatake kandang pitik ing njero rodha. Jaring kasebut kudu ngrebut kabeh ban supaya bisa nyengkuyung dhewe. Disaranake kanggo dipasang nganggo paku.
    -Nalika sampeyan bisa nyelehake shading bolong -werna ireng- supaya bumi ora metu.

    Pilihan liyane yaiku goleki kanggo njaluk plastik sing kaku (utawa gunakake tutup sing dikenal minangka »kothak panyimpenan», yaiku tupper gedhe sing digunakake kanggo nyimpen sandhangan utawa obyek) lan dilebokake ing rodha, yen wis cocog.

    Salam lan matur nuwun kanggo nderek!

  3.   cris ngandika

    Halo, pitakonku yaiku kembang apa sing bisa disebar ing ban. Matur suwun !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cris.
      Sejatine, umume tanduran kembang bisa ditandur nganggo ban: geranium, gerberas, bulbous, pansies, marigolds, ... lan liya-liyane. Uga sawetara semak cilik, kayata Hibiscus utawa Polygala.
      A Salam.

  4.   Alexandra Salazar ngandika

    Halo, aku pengin ngerti endi sing arep tuku pot ban.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Ban lawas yen sampeyan menyang bengkel, dheweke bakal menehi utawa adol sithik. 🙂
      A Salam.