Tanduran kanggo balconies sing cerah

Ana akeh tanduran sing bisa dilebokake ing balkon sing cerah

Apa tanduran sing bisa diduweni ing balkon sing cerah? Wilayah cilik iki ngidini kita nikmati njaba ruangan tanpa metu saka omah, nanging uga bagean penting saka fasad, facade kita. Menawi mekaten, narik kawigaten banget supaya bisa disesuaikan karo sing kita karepake kanthi nyelehake kembang, semak utawa jinis tanduran liyane kanggo nghias.

Mesthi wae, kita kudu ngerteni kahanan iklim ing wilayah kita, amarga yen awan ing awan katon, kita kudu nggolek tanduran sing bisa nahan sinar kasebut. Mangkono, Kita nuduhake seri tanduran kanggo balconies sing cerah, mula sampeyan mung kudu milih.

Aladierno (Rhamnus alaternus)

El aladierno Wit ijo iku tuwuh ing antarane 2 nganti 8 meter. Godhonge ana lanceolate, ijo utawa beda-beda (ijo lan putih), lan kulit. Kembangé diklompokaké ing klompok cilik nanging padhet banget, lan ngasilake woh wohan beri sing wiwitane abang banjur dadi ireng nalika mateng. Tolerasi pruning lan kekeringan, uga frosts -12ºC.

Manuk saka swarga (Strelitzia reginae)

Tanduran sing dikenal minangka Manuk saka swarga Yaiku ramuan kanthi oyot rhizomatous sing umume tuwuh 1 meter utawa meter setengah. Dawane godhong oval kanthi petioles dawa (batang sing nyambung menyang oyot), kanthi tekstur kulit lan wernane ijo. Wiwit musim semi nganti musim panas ngasilake kembang penasaran kanthi bentuk manuk tropis, sanajan udakara limang taun wiwit tuwuh mula mekar kaping pisanan. Iki sensitif banget karo frost, sanajan ndhukung nganti -2ºC yen pas wektune lan ora suwe.

Tuku Kene.

Anyelir (Dianthus caryophyllus)

Carnation utawa carnation minangka tanduran taneman sing ngasilake apa sing dianggep minangka Kembang nasional Spanyol. Tuwuhe udakara 40 nganti 60 sentimeter, lan mekar saka musim semi nganti tiba sanajan ora ana frost sing kadaptar utawa yen biasane musim salju. Pancen gampang dirawat, mula mung perlu disiram kadang-kadang lan kembang dibuwang sawise sirna. Ndhukung nganti -7ºC.

Evonimo (Eapon anonim japonicus)

El eponim minangka semak, arang wit, sing tuwuh antara 2 nganti 8 meter. Wit godhong oval, ijo utawa macem-macem (ijo lan kuning) gumantung saka macem-macem utawa kultivar. Tolerasi pruning kanthi apik, sing rampung ing pungkasan mangsa, lan frosts nganti -18ºC.

Geranium lan gypsies (Geranium lan Pelargonium)

ing geranium lan gypsies Iki minangka tanduran umum ing balkon Andalusia, apa sampeyan ora seneng uga ing tanduran sampeyan? Iki minangka bushes sing tuwuh rata-rata 40-60 sentimeter, lan lagi mekar ing musim semi lan nganti pungkasan mangsa panas. Kembange wungu, putih, utawa abang. Siji-sijine kekurangane yaiku mbutuhake perawatan pencegahan mabur geranium, nanging liya-liyane minangka tanduran sing ditrima. Dhukungan nganti -2ºC, nanging yen luwih adhem ing wilayah sampeyan, sampeyan bisa menehi ruangan sing sampurna ing njero ruangan kanthi cahya.

Entuk tanduran enem kanthi rega sing larang Kene.

Lavender (Lavandula sp)

kabeh spesies lavender dheweke kudu entuk sinar srengenge nganti bisa. Tanduran utawa grumbul palsu iki tuwuh udakara sak meter, lan mekar nalika musim semi. Dheweke aromatik, lan uga menarik banget amarga nolak kekeringan lan ngusir nyamuk. Kajaba iku, rata-rata ndhukung nganti -12ºC.

Goleki bungkus 6 tanduran Kene.

Plumbago (Plumbago aurikulata)

Dikenal minangka plumbago utawa batang korek, minangka semak cemara sing saya dhuwur nganti 1,8 meter. Godhongé ijo, dawane udakara 4-6 sentimeter. Kembang mekar banget nalika musim panas, ngasilake kembang biru utawa putih gumantung saka macem-macem. Lan yen ora cukup, bisa thukul minangka tanduran pendakian utawa gantung, amarga wis gagang dawa. Nolak nganti -7ºC.

China wungu (Bunga raya rosa-sinensis)

El cina kembang sepatu pink Yaiku semak-semak sing biasane tumindak kaya ijo, nanging yen mangsa adhem, godhonge bakal ilang. Wutah antara 2 lan 5 meter, lan mekar ing musim semi lan musim panas. Kembangé putih, kuning, abang, oranye utawa jambon, kanthi siji utawa loro mahkota kelopak. lan dawane udakara 6-7 sentimeter. Kudu srengenge tuwuh, nanging ora bisa nggawa frost ing ngisor -3ºC.

Bush grumbul (Rosa sp)

Yen sampeyan pengin nambah aroma ing balkon, aja ragu-ragu njupuk mawar sing ngasilake kembang wangi, kayata kultivar 'Peter Asquith', kanthi kembang putih kanthi refleksi jambon; utawa 'Warisan', kanthi kembang jambon. Sing terakhir yaiku nggawe David austin, petani mawar Inggris sing misuwur sing nyedhiyakake bagean penting kanggo produksi kultivar anyar. Umume grumbul mawar bisa adhem lan frost nganti -15ºC, nanging kudu pruning biasa suwene setaun.

Rosario (Senecio rowleyanus)

Tanduran sing dikenal minangka rosario Iki minangka succulent saka abadi sing duwe godhong ing bentuk bal udakara udakara 5 milimeter. Ing mangsa panas ngasilake kembang putih kanthi diameter sekitar 1 sentimeter. Bisa tuwuh merayap utawa nggantung, kanthi gagang sing dawane udakara 1 meter.. Sampeyan kudu nyiram banyu saka wektu lan wektu, supaya lemah garing ing antarane banyu, supaya sampeyan bisa nikmati kanthi pirang-pirang taun. Mesthi wae, suhu sithik -2ºC aja ragu-ragu dilebokake ing omah.

Tuku Kene.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki kanggo balkon sing cerah? Apa sampeyan ngerti wong liya?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.