Tanduran kanggo ndandani loteng

Balkon

Apa sampeyan duwe loteng lan sampeyan ora ngerti tanduran apa? Yen mangkono, sampeyan bakal sukses. Dina iki bakal dibahas tanduran sing paling cocog kanggo ndandani loteng, lan bisa nikmati kaya sing durung nate dingerteni sadurunge. Lan, ana akeh sing bisa dilebokake ing pojok omah iki.

Mangkono, sanajan sampeyan ora duwe sawah sing duwe kembang, Sampeyan uga bisa menehi komplikasi tanpa saran sing bakal dakkandhani.

Dimorfoteca

Tanduran sing cocog

Gumantung saka total permukaan loteng, lan sing paling penting ing dununge, sampeyan bisa nyelehake sawetara tanduran utawa liyane. Sing paling disaranake yaiku:

-Balconies karo akeh srengenge

  • Kaktus lan kabeh jinis succulents
  • Tanduran kembang (dimorphic, gazanias, geraniums, rose bushes)
  • Grumbulan kayata Polygala, Rosemary, Viburnum, Laurel, Hibiscus
  • Tanduran akeh
  • Pendaki kayata bougainvillea, melati, Passiflora

-Balconies kanthi shade shade (kanthi sawetara jam cahya langsung, utawa kanthi cahya sithik)

  • Tanduran kayata aspidistra, azaleas, rhododendrons
  • Wit palem cilik, kayata Chamaedorea
  • Yen swasana panas, sampeyan uga bisa nyelehake Calatheas lan crouton
  • Maples kayata Acer palmatum »Atropurpureum»
  • Menek kaya ivy

pelargonium

Care

Perawatan sing dibutuhake beda-beda miturut spesies kasebut. Minangka aturan umum, kita bisa ujar manawa tetanduran sing duwe kembang hias kudu duwe paling ora limang jam lampu langsung supaya bisa tuwuh kanthi bener, yen ora bakal ngasilake kembang sithik utawa ora bakal sehat kabeh.

Kanggo kaktus lan succulents, sampeyan kudu nggunakake substrat sing nggampangake saluran pembuangan.. Campuran sing apik bisa 60% perlite lan 40% gambut ireng. Nanging ana sing nggunakake watu vulkanik (ing bentuk kerikil) kanthi gambut, utawa uga perlite lan vermikulit 50%.

Disaranake banget copot banyu sing akeh sawise 30 menit sawise mbanyoni. Iki bakal ngalangi oyot supaya ora kakehan banjir, yen bisa nyebabake masalah kesehatan tanduran.

Uga penting mbayar, sing kudu ditindakake ing jaman vegetatif, yaiku wiwit musim semi nganti musim gugur, supaya tanduran sampeyan katon sehat lan asri sepanjang taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.