Tanduran kebon

taman kutha

Yen kita minangka salah sawijining wong sing pengin duwe kebon omah, mula kudu ngerti sejatine jinis perkebunan sing bisa diduweni, gumantung saka musim lan perawatan sing dibutuhake. Dina iki kita bakal ngomong babagan sing beda tanduran kebon sing bisa duweni lan apa sing dadi perhatian utama. Yen sampeyan mutusake nandur tanduran kanggo dipangan utawa tanduran sing migunani liyane, iki bisa dadi salah sawijining pos sing paling penting kanggo sampeyan.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani endi tanduran kebon utama sing bisa diduweni lan carane ngrawat.

Jinis tanduran kebon

tanduran kebon

Ana macem-macem jinis tanduran kebon, sanajan umume dipérang dadi sayuran godhong lan tanduran arum. Tanduran hortikultura duwe jeneng iki amarga yaiku sing ditandur ing kebon. Kaping pirang-pirang kali kita kenal minangka tanduran kebon mung sayuran lan sayuran. Nanging, kita ngerti manawa ana macem-macem spesies sing uga bisa digunakake.

Kita bakal ngerti apa sayuran utama sing bakal ditandur ing tanduran sing mati lan apa tanduran liya sing bisa nggunakake mupangate, kayata kembang utawa tanduran aromatik.

Sayuran

Divisi jinis iki ora duwe dhasar botani. Iki minangka klompok tetanduran sing misuwur lan kalebu sayuran, kacang-kacangan lan woh-wohan utawa oyot sawetara tanduran sing jamu. Ing kene kalebu tomat, kembang kol, wortel, mrico, lsp.

Ayo goleki apa sayuran utama sing dadi tanduran kebon:

  • Liliaceae: bawang putih, bawang bombay, bawang ...
  • Krusosan: Gobis, kembang kol, lobak, kubis, kubis abang, brokoli ...
  • Solanaceae: tomat, mrico, ubi, terong, kentang ...
  • Cucurbits: zucchini, waluh, melon, timun ...
  • Komposit: artichoke, endive, endive, apu ...
  • Legume: kacang ijo, kacang ijo, kacang, ...
  • Chenopodiaceae:Chard Swiss, bayem, bit ...
  • Simbol: celery, parsnip, adas, peterseli, wortel ...

Tanduran gondho

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ora mung tanduran kebon sing dianggep sayuran utawa tanduran sing bisa dipangan. Aromatik uga khas ing panen iki lan minangka komplemen sing sampurna sing bisa ngasilake mupangat kesehatan saka sayuran liyane. Kauntungane yaiku tanduran iki gampang tuwuh, sanajan ing pot. Dheweke njupuk papan sithik lan migunani banget ing pawon. Kajaba iku, ora mung duwe paedah kanggo tanduran kebon liyane, nanging uga kebon umume. Lan apa jinis tanduran aromatik iki bisa nyengkuyung polinasi lan narik macem-macem serangga sing migunani.

Dheweke minangka wong sing asring ditanam kanggo nyegah hama utawa nggawa serangga sing migunani. Iki kalebu kemangi, lavender, mint, rosemary, lan liya-liyane.

Kembang ing kebon

asosiasi tanduran kebon

Kita uga bisa duwe kebon kembang ing kebon. Sawetara iku Tajet, nasturtium utawa marigolds, sanajan ana liyane. Kembang kasebut minangka warna sing menehi sentuhan warna ing papan iki, lan kayadene tanduran arum, akeh mupangate kanggo pangembangan tanduran kebon liyane.

Tanduran kebon: pager lan tanduran sing migunani liyane

Sampeyan uga kudu matesi kebon, pager menehi gaya kanggo kebon kita. Dheweke mbantu njaga keanekaragaman hayati lan tumindak minangka alangan sing bisa ditindakake. Kajaba iku, bisa mbantu narik serangga sing migunani. Keuntungan liyane sing diwenehake yaiku yen sampeyan duwe pager kayata bushes saka woh-wohan liar kayata blackberry utawa blueberry, sampeyan bisa nggawe macet utawa ngreksa utawa duwe woh-wohan sing anyar sing dipilih supaya bisa ngonsumsi seger.

Ana sawetara tanduran sing ora ditandur kanggo mangan, nanging migunani banget kanggo kesehatan kebon. Ing kene kita duwe jaran, nettle utawa sorrel lan calendula. Kabeh mau digunakake minangka tanduran kanggo narik aphid lan supaya bisa dijupuk kanggo ngilangi hama.

Tanduran kanggo pupuk ijo

Ing kasus iki, kita ngomong babagan macem-macem tanduran sing ora thukul kanggo mangan, nanging dadi kompos kanggo tanduran kebon liyane. Bisa diarani manawa tanduran kebon sing dadi panganan kanggo wong liya. Tanduran iki ditandur minangka ijo pupuk ijo lan minangka tanduran cilik sing tuwuh cepet lan gampang kanthi nutrisi sing akeh. Ing kene kita duwe semanggi, alfalfa, sawi, lsp. Biasane minangka tanduran sing kalebu klompok kacang-kacangan, suket utawa kayu salib.

Saliyane minangka cara murah kanggo pupuk kebon, tanduran iki uga duwe mupangat liyane kanggo kebon kayata kontrol gulma lan konservasi asor utawa suhu lemah.

Perawatan tanduran kebon

tips kebon omah

Kita bakal ndeleng sawetara tanduran utama sing wis tuwuh lan perawatane.

Swiss chard

Iki minangka tanduran sing akeh ditandur ing kebon omah. Dheweke tuwuh saka wiji utawa tanduran. Bisa germinasi pirang-pirang dina lan wiwit panen kurang luwih nganti 50-70 dina. Biasane ukurane cukup gedhe sing mbutuhake pamisahan ing antarane tanduran. Pamisahan iki kurang luwih udakara 60 cm, amarga ngembangake sistem oyot sing jembar.

Basil

Iki nduweni sifat pencernaan sing apik amarga ngrangsang napsu lan nyegah kembung. Bisa dijupuk ing infus. Kanggo budidaya wiji digunakake ing wektu kualitas taun, yaiku musim semi utawa musim panas. Ngucapke matur nuwun sanget amarga sampeyan menehi siraman sing tetep lan kompos sing apik. Cukup kanggo njupuk sinar srengenge langsung. Godhong biasane ora garing, mula biasane disaranake langsung dikonsumsi utawa digawe vinaigrette utawa saos supaya bisa luwih apik. Pilihan liyane yaiku beku godhong.

Celery

Iki tanduran sugih banget karo minyak esensial lan menehi aroma khas. Wis tuwuh nalika musim semi. Tahan suhu paling endhek lan bisa uga tuwuh ing musim gugur. Nanging, yen ditandur nalika musim salju, bisa ngasilake kembang kanthi prematur. Biasane diwiwiti ing papan wiji amarga germinasi cukup alon lan bisa kahanan kahanan lingkungan sing ala. Iki minangka tanduran sing cukup nuntut ing babagan asor. Penting, aja lali mbanyoni.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan tanduran kebon lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.