Kepiye cara ngrawat tanduran njobo pot?

Tanduran njaba pot butuh perawatan

Sampeyan ora usah duwe kebon kanggo seneng tetanduran. Iki minangka prekara sing kudu jelas banget, amarga yen seneng karo warna ijo, warna kembang, lan / utawa pengin nanem panganan dhewe, mung butuh papan sing bisa nyelehake pot. Nanging, yen wis entuk, Apa perawatan sing kudu diwenehake kanggo tanduran njaba ing pot?

Sepira kerepe sampeyan kudu mbayar utawa nyiram? Apa sampeyan kudu nglindhungi dheweke saka kadhemen? Ing ngisor iki, kita bakal mangsuli pitakon-pitakon kasebut lan liyane supaya sampeyan bisa duwe balkon, teras utawa teras kanthi urip lan warna.

Nanging apa tanduran ing njobo?

Tanduran pari kudu disiram luwih akeh

Sadurunge diterusake, lan sanajan kita kabeh ngerti apa tanduran ing njaba, penting kanggo ujar manawa ora bakal padha ing Karibia, kayata ing Madrid. Tanduran gumantung banget karo cuaca supaya bisa urip, lan mulane dheweke mung bisa tuwuh kanthi becik tanpa proteksi yen bisa adaptasi kanthi apik karo kondhisi ing wilayah kasebut.

Mula, ing Mallorca, tanduran ing njaba bisa dadi wit zaitun, utawa yen luwih seneng tanduran eksotis, kita bisa duwe koleksi sukulen sing apik banget. Nanging yen kita duwe luar negeri Lithops contone, ing Teruel, mesthine ora bakal bisa tahan ing mangsa adhem. Sanajan aku ngerti, kadang-kadang aku bisa uga bola-bali, ngerti iklim ing wilayah sampeyan lan keruwetan spesies sing pengin ditanam iku penting supaya sampeyan bisa duwe teras, teras utawa balkon sing dikarepake.

Tips ngrawat tanduran njobo ing pot

Sampeyan wis duwe tanduran. Apa sing kudu ditindakake? Mesthi seneng banget, Nanging supaya bisa ditindakake, sampeyan kudu menehi seri perawatan. Dadi, ana sawetara tips:

Pilih papan sing cocog kanggo masing-masing

Ana tanduran sing butuh srengenge, lan liyane menehi iyub-iyub. Supaya luwih gampang sampeyan ngerti endi sing kudu dilebokake, luwih dhisik sampeyan kudu eling yen ing nursery dheweke dikepengini raja bintang, utawa yen dheweke tuwuh ing sangisore bolong utawa warna sing padha. Yen sampeyan ragu, aja padha sumelang. Iki dhaptar sing paling umum:

  • Tanduran Sun: umume kabeh kalebu kaktus lan succulents, kajaba sawetara (Haworthia, Gasteria, Sempervivum, lan Schlumbergera, lan liya-liyane); umume wit-witan, semak lan wit kurma; tanduran aromatik lan kebon; akeh bulbous kayata tulip, daffodil, gondok, lsp.
  • Tanduran teduh: pakis, hostas, hidrangeas, maples Jepang (kajaba sawetara kultivar lan mung yen iklim cukup sedheng lan lembab), begonias, heucheras. Uga munggah tanduran kayata foto, ivy, utawa aquebia.

Yen sampeyan terus ragu, lan yen sampeyan ora pengin njupuk risiko, lebokake ing area sing akeh cahya, nanging sinar srengenge ora langsung tekan.

Wis Musim semi? Dheweke bisa uga butuh transplan

Tanduran sing didol ing nursery asring bosok, asring banget yen sampeyan muter pot, sampeyan bisa ndeleng sawetara oyot sing metu saka bolongan got. Nanging, umume, yen kita tuku, kita kantunake ing wadhah kasebut suwe-suwe, kadhang taun. Lan iki dadi masalah, amarga nganggep yen nalika entuk, dheweke wis entek saka papan kanggo terus tuwuh, yen kita tundha wektu transplantasi, kita bakal kelangan, luwih-luwih yen tanduran gedhe, kayata wit, kaktus kolomar utawa wit kurma.

Dadi, yen musim semi, priksa manawa tanduran sampeyan wis bosok. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi ndeleng manawa ana oyot sing metu saka pot, utawa kanthi nyekel batang lan alon-alon narik munggah. Ing kasus pungkasan, bal ROOT kudu metu kabeh, tanpa ambruk; yen ora, tinggalake ing wadhah kasebut sawetara wektu maneh.

Nalika ditandur ing pot sing luwih gedhe, Sampeyan kudu milih ukuran sing kira-kira 5-10 sentimeter kanthi diameter lan ambane luwih dhisik tinimbang sing wis ana sadurunge, lan isi karo substrat sing nyukupi kabutuhan gizi (ing artikel iki sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan iki). Kajaba iku, wadhah kasebut kudu duwe bolongan ing pangkal, kajaba tanduran banyu.

Babagan materi, panci lempung ngidini oyot bisa 'nyekel' luwih apik, bisa mbantu pangembangan sing apik; Nanging yen sampeyan duwe karnivora, sampeyan kudu nggunakake plastik, amarga digawe nganggo bahan sing alus, kanthi komposisi kimia sing ora apik, ora ana risikone oyot bakal rusak (elinga yen tanduran kasebut ora siap nyedhot kabeh nutrisi sing dibutuhake liwat oyot, mula padha mekar supaya bisa narik lan njebak serangga sing mengko bakal dicerna).

Kontrol risiko

Tanduran sing ana ing pot bisa uga kudu transplan

Tanduran ing pot minangka makhluk urip sing gumantung. Sampeyan kudu ngerti manawa kurang banyu, utawa yen ora, sampeyan kudu nundha wektu irigasi kanggo sementara. Gumantung saka iklim lan lokasi, ukuran lan bahan wadhah, lan substrat sing wis sampeyan lebokake, uga, mesthine kabutuhan banyu kanggo tanduran, frekuensi irigasi bakal luwih dhuwur utawa luwih murah. Ayo ndeleng sawetara conto:

  • Tanduran gondho, kayata peppermint, ing pot plastik ing srengenge: amarga tahan kekeringan kanthi cukup lan wedi banget mbanyoni banyu, kita bakal ngombe rata-rata 2-3 kali seminggu nalika musim panas. Sisa taun, amarga suhu umume luwih murah lan bisa udan, mula bakal disirani banyu.
  • Pohon semak, kayata maple Jepang, ing pot terracotta ing warna: iki minangka tanduran sing, ora beda karo peppermint, babar pisan ora nolak kahanan garing, nanging ora seneng yen duwe 'sikil soggy' uga. Mula, sing ideal yaiku njaga supaya landasan tetep lembab, lan amarga iku kudu disiram saben rong utawa telung dina ing mangsa panas, lan 1 utawa 2 kali seminggu suwene setaun. Kanggo ngirit banyu sithik, kita saranake supaya tuwuh panci lempung, amarga cara iki substrat ora bakal garing kaya cepet yen pot digawe saka plastik.

Kepiye ngerti yen tanduran kurang utawa duwe banyu akeh?

Gejala kekurangan lan keluwihan mbanyoni kaya ing ngisor iki:

  • Gejala kekurangan irigasi:
    • Tanduran iki bisa katon sedhih, kanthi cabang lan / utawa godhong sing tiba.
    • Substrat garing banget. Ing kasus ekstrem, kompak nganti ora nyerep banyu.
    • Godhong sing luwih anyar katon kuning, lan kembang abor.
    • Serangga sing duwe kesempatan, kayata mealybugs utawa aphid, biasane katon.
  • Gejala ngilangi banyu:
    • ROOT bosok.
    • Jamur kayata jamur, fitofthora utawa jamur bubuk bisa uga katon.
    • Wutah mandheg.
    • Godhong ngisor dadi kuning utawa coklat.
    • Substrat bisa dadi ijo amarga ana alga.

Ngelingi iki, yen tanduran sampeyan bakal ngelak, dianjurake supaya sampeyan nyelehake pot ing cekungan kanthi banyu lan tinggalake ing kana sawetara wektu (udakara 20-30 menit), nganti lemah lembab maneh.

Ing sisih liyane, yen kedadeyan iku wis disiram akeh banget, banjur jupukna saka pot lan bungkus bal ROOT nganggo kertas nyerep. Ninggalake ing iyub-iyub, ing papan sing garing, lan esuke ditandur maneh ing pot liyane, kanthi landasan anyar. Nambani nganggo fungisida (tembaga utawa belerang bisa digunakake yen sampeyan nggunakake tangan), lan aja nganti banyu sawetara dina.

Kompos nalika tuwuh

Dheweke butuh (uga, kajaba yen tanduran karnivora, sing ora bakal dibayar). Tanduran pot wis nyuda nutrisi ing landasan wiwit ditandur. Mula, supaya bisa terus saya gedhe, kudu dibuahi kanthi rutin, sajrone mangsa ngembang lan ngembang.

Untunge, saiki ing nursery gampang golek pupuk khusus kanggo meh kabeh jinis tanduran. Contone, sampeyan duwe anggrek, tanduran ijo, tanduran asam (didol Kene), kaktus lan succulents (didol Kene), wit kurma, grumbul mawar, wit buah (didol Kene)… Nanging yen sampeyan pengin mbayar produk alami, disaranake sampeyan milih sing cair, kayata guano, amarga kanthi cara iki substrat bisa terus ngeculake banyu kanthi bener. Mesthine, tututi pandhuan panggunaan supaya ora ana masalah.

Prune mung yen prelu

Apa sampeyan bisa duwe tanduran pot kanggo kabeh umur? Ya, nanging gumantung saka spesies lan perawatan sing sampeyan wenehake. Yaiku, duwe wit kurma Kuba (Roystonea regal) ing wadhah sing mesthi dipikirake, ukurane luwih saka 15 meter lan batange luwih kenthel 30 sentimeter, mula ora bisa dipotong amarga pura-pura njupuk cabang ngisor amarga ora duwe cambium. ramuan (megaforbia, sejatine), dudu wit. Nanging, yen dipotong, ya ngono sampeyan bisa duwe wit buah, ayo sijine jeruk, ing pot.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sampeyan bisa duwe wit woh ing pot?

Pruning kasebut bakal rampung ing pungkasan mangsa, lan tansah nyoba njaga supaya dheweke cilik; yaiku, nyingkiri pruning drastis. Luwih becik dipotong saben sekedhik cabang, tinimbang nganti dipotong nganti setengah ing siji mangsa Gunakake alat sing tepat, lan disinfeksi sadurunge lan sawise digunakake.

Apa dheweke butuh perlindungan es?

Sampeyan bisa uga kudu nglindhungi tanduran nalika musim salju

Yen tanduran butuh proteksi nalika suhu mudhun kurang saka nol derajat, yaiku yen sensitif karo frost ing wilayah sampeyan, mula tanduran kasebut ora bisa dianggep tanduran njaba. Sampeyan kudu jelas yen ora ana tanduran ing njero ruangan, nanging nalika tuwuh tanduran sing ora bisa adaptasi karo kahanan sing ana ing papan, mula kudu dilindhungi ing njero ruangan, ing njero omah utawa ing a griya ijo.

Saiki, Sanajan sampeyan nandur tanduran sing wis dingerteni sadurunge bisa nolak iklim ing wilayah sampeyan, sajrone taun kapisan sampeyan bakal luwih becik nglindhungi. nganggo bantalan, utawa malah nganggo kain anti-es (didol Ora ditemokake produk). Nanging iki kadang ora produktif, amarga kita pengin supaya luwih kuwat, lan yen kita nglindhungi, kita ora bakal menehi kesempatan kanggo nindakake. Sanajan ngono, yen sampeyan duwe tanduran eksotik sing sampeyan coba-coba, saka pengalamanku dhewe nyaranake sampeyan njaga papan perlindungan supaya bisa ndeleng apa reaksine nalika musim salju.

Lan kanthi iki kita rampung. Muga-muga tips iki migunani kanggo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maryte ngandika

    Informasi sing apik banget.
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, Maryté.