Pakis, tanduran sing sampurna kanggo dekorasi omah sampeyan

Nefrolepis hirsutula

Nefrolepis hirsutula

Sapa sing durung nate marani eyange lan gumun karo tandurane sing nggantung? Suwe-suwe, pakis Iki minangka salah sawijining tanduran sing paling akeh ditanam dening wong tuwa, lan ana akeh wong sing wis nampa sawetara spesimen, ya?

Yen sampeyan pengin ngerti carane njaga supaya bisa dirawat kanthi apik kaya biyen, cathet saka tips iki.

Asplenium nidus

Asplenium nidus

Batang minangka tanduran sing dianggep minangka fosil sing urip, amarga wiwit ana ing Bumi 400 yuta taun: 200 yuta taun sadurunge planet iki dadi omah reptil paling gedhe sing durung tau ditemokake, dinosaurus! Sampeyan bisa nemokake spesies ing saindenging jagad, nanging utamane ing wilayah tropis sing lembab, tuwuh ing sangisore wit-witan gedhe.

Umume umume sampurna ing pot kaya ana tanduran sing digantung, amarga ing budidaya umume umume ora nganti luwih saka siji meter. Saiki, sampeyan uga kudu ngerti manawa ana spesies wit, kayata genus Cyathea utawa Dicksonia, sing umure tekan 3-4m, kanthi kandhange batang udakara 30cm, lan sing dadi calon sing paling cocog kanggo duwe kebon kanthi frosts sing entheng banget ing sudhut sing teduh.

Cyathea cooperi

Cyathea cooperi

Ngomong babagan perawatan, pakis minangka tanduran sing ngucapke matur nuwun banget sing ora regane sithik. Kasunyatane, mung perlu kanggo nyegah supaya ora langsung kena sinar srengenge, lan wiwit beku padha sensitif kadhemen nemen.

Minangka substrat sampeyan bisa nggunakake gambut ireng kanthi perlite, nanging luwih becik dicampur serat klapa karo perlite utawa malah nganggo bagean padha kulit kayu pinus. Ing njero pot, lebokake lapisan lempung vulkanik supaya banyune cepet. Tansah njaga supaya lembab, utamane nalika musim semi lan musim panas, mbanyoni banyu udan utawa sing duwe pH kurang (utawa nggunakake banyu sing bisa diminum).

Pteris hillbrandii

Pteris hillbrandii

Apa sampeyan duwe pakis ing omah sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.