Tanduran paling langka ing donya

Ana akeh tanduran langka ing donya

Jagad tanduran apik tenan lan luar biasa. Ana spesies sing apik banget, sing liyane duwe sipat sing migunani, lan liya-liyane beracun lan mbebayani banget tumrap kita manungsa. Nanging, jagad iki nawakake akeh perkara sing menarik lan penasaran, amarga iki kita pengin nuduhake karo sampeyan, para pamiarsa, sawetara tanduran paling langka ing donya.

Sanajan langka, amarga sing ayu cukup relatif, lan gumantung karo mripat sing weruh, ana tanduran sing ngasilake sensasi visual sing aneh banget. Ing planet iki, kita bisa nemokake atusan spesies sing bisa nyebabake rasa wedi. Coba waspada lan ngerti tanduran sing bakal diwenehake ing acara iki.

Gelung raksasa (Amorphophallus titanum)

Ing alas udan Sumatra urip tanduran sing ngasilake kembang komposit paling gedhe ing saindenging jagad: ing Amorphophallus titanum, diarani gelung raksasa utawa kembang mayit. Sing terakhir nuduhake bau sing ora enak sing diwenehake nalika dibukak. Nanging, apa sing angel ditindakake, mabur ora bisa ditolak.

Baobab (Adansonia grandidieri)

Baobab Madagaskar minangka wit gedhe

Gambar - Wikimedia / Bernard Gagnon

Ana macem-macem jinis Baobab, nanging ing Adansonia grandidieri, baobab Madagaskar dianggep paling gedhe: spesimen dhuwur 40 meter wis ditemokake. Nduweni batang silinder kanthi diameter nganti 3 meter, lan mahkota sing rada bercabang lan rata. Batang kasebut kandel banget amarga ana sebab: kanggo nyimpen banyu lan bisa urip ing mangsa garing.

Bar ujung (Salsola Kali)

Salsola kali minangka tanduran langka, amarga lagi muter

Gambar - Wikimedia / ImperfectTommy / Edmond Meinfelder

Gandum pinggir minangka tanduran siklus taunan sing bakal ditemokake ing lemah pasir ing Asia, Afrika Lor lan Eropa. Sekilas, bisa diwarisake kanggo tanduran umum: dawane nganti 1 meter, lan duwe batang eri kanthi cabang. Uga ngasilake kembang jambon utawa putih semu ijo udakara 5 milimeter. Nanging nalika kahanan garing, kabeh bakal owah: 'bal' digawe angin saka siji papan menyang papan liyane. Dadi tanduran utawa stepper sing muter.

Sundew (Sundew capensis)

Drosera capensis minangka karnivora lengket

Gambar - Wikimedia / Rosťa Kracík

La Sundew capensis minangka tanduran karnivora sing asale saka Cape (Afrika). Godhonge dadi jebakan lengket kanggo serangga, sing kepepet amarga lendir sing ana ing pungkasan "rambut" sing apik lan cendhak diarani trichome. Nanging uga ngasilake kembang cilik nanging cukup jambon.

Kembang bosok (Rafflesia arnoldii)

Rafflesia minangka tanduran parasit sing langka banget

Gambar - Wikimedia / Henrik Ishihara Globaljuggler

La rafflesia Yaiku tanduran parasit sing ditemokake ing alas udan ing Indonesia. Nduweni nilai hias tartamtu: kembang kasebut ono wernané semu abang, lan dhiameter sing bisa nganti meh sak meter. Nanging ora mung tuwuh ing oyot wit kanggo "nyolong" nutrisi, nanging uga kita ngomong babagan tanduran sing mambu, apik banget. Nanging, iki pancen kembang paling gedhe ing saindenging jagad.

Kembang lawa (Tacca chantrieri)

Kembang belut utawa kumis kucing duwe kembang sing kepengin banget

Gambar - Wikimedia / geoff mckay

La kembang bat utawa kumis kucing diwenehi jeneng saka kembang aneh, sing wungu tuwa lan ukurane apik. Tanduran iki asale saka wilayah tropis ing Asia Tenggara. Ukurane bisa nganti 1 meter, lan nalika budidaya butuh iklim anget kanthi asor dhuwur.

Hydnora africana

Hydnora africana minangka salah sawijining tanduran paling langka

Gambar - Flickr / Derek Keats

Salah sawijining tanduran sing dudu penasaran bisa nyebabake sampeyan wedi yaiku Hydnora africana, kembang parasit sing nyerang oyot tanduran kanthi mangan gizi. Saliyane katon medeni, menehi bau busuk sing narik macem-macem jinis kumbang, sing digunakake minangka penyerbuk.

Duckweed (Wolffia arrhiza)

Wolffia arrhiza minangka tanduran paling cilik

Gambar - Wikimedia / Christian Fischer

Kita wis ndeleng kembang paling gedhe, lan saiki kita bakal ndeleng tanduran paling cilik ing donya, sing diarani duckweed, sing urip ing wilayah sing panas. Iki minangka tanduran akuatik sing ukuran antara 0,8 lan 1,3 milimeter, lan duweni ciri mung duwe 3 godhong cilik, lan perbunga kembang cilik banget.

Mimosa sensitif (Mimosa pudica)

Iki minangka salah sawijining ramuan paling langka ing saindenging jagad. Ing mimosa sensitif Asale saka wilayah tropis ing Amerika lan Afrika, lan godhonge dilipat sawise serangga mandhuwur. Gerakan iki dikenal kanthi jeneng nictinastia, lan minangka strategi slamet sing ora biasa.

Mripat bonekaPachypoda Actaea)

Pachypoda Actaea minangka tanduran sing ngasilake woh-wohan langka

Gambar - Bloem Wikimedia / Meneerke

La Pachypoda Actaea Iki kalebu spesies tanduran kembang sing kalebu kulawarga Ranunculaceae lan asale saka Amerika Utara. Karakteristik utama lan kepengin weruh tanduran iki yaiku woh-wohan sing bentuke padha karo bola mata, sebabe uga diarani "Mripat Boneka". Aneh yen mikir manawa tanduran kaya iki bisa ngasilake woh-wohan iki, amarga yen umume umume, amarga godhonge kasusun saka rong pasang pinnae utawa leaflet bergerigi, lan ngasilake klompok kembang putih ing musim semi.

Rose saka Yerikho (Anastatica hierochuntica)

Mawar ing Yerikho minangka tanduran langka

La jericho wungu Iki minangka tanduran sing umume urip ing Arab. Bisa nahan kahanan garing sing suwe, dilipat dhewe, banjur thukul maneh yen udan tiba. Yaiku ramuan sing digunakake suku pribumi minangka peramal cuaca, amarga nalika arep udan, tanduran bakal cepet banget, lan ing cuaca garing tetep ditutup lan garing.

Flytrap Venus (Dionaea muscipula)

Iki minangka tanduran karnivora sing paling misuwur. Ing flytrap venus Dheweke duwe jebakan kanthi tutuk kanthi untu sing landhep, lan telung rambut cendhak sing sensitif marang tutul, yen serangga nutul, ngaktifake mekanisme penutupan jebakan kasebut., njebak iku. Banjur enzim mulai dicerna. Kaya mimosa sensitif, gerakan nutup iki katon ing mripat manungsa, mula bisa narik kawigaten.

Welwitschia mirabilis

Welwitschia minangka tanduran gymnosperm

Gambar - Wikimedia / Hans Hillewaert

La Welwitschia mirabilis iku tanduran endemik ing Namibia. Sing paling penasaran yaiku mung duwe godhong loro, sing tuwuh alon-alon. Sanajan dikalikan karo wiji, budidaya rumit amarga ing wiji iki biasane ditemokake jamur Macan Aspergillus sing bisa nyebabake bosok sithik sawise germinasi. Nanging yen bibit sukses, bisa urip nganti 2000 taun.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh tanduran langka ing donya. Muga-muga sampeyan seneng karo sing wis ditampilake ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.