Tanduran ruangan ruangan sing teguh kanggo teras

tanduran ruangan tahan kanggo teras

Ana kalane, amarga sampeyan manggon ing papan sing cerah, utawa kosok baline, ing papan sing adhem banget, sampeyan duwe masalah manawa tanduran sing dipasang ing teras pungkasane dadi tundhuk. Lan senadyan upaya sampeyan, sampeyan ora bisa nggawe dheweke bisa urip. Nanging apa sampeyan ngerti apa ana tanduran ruangan tahan kanggo teras?

Yen sampeyan bosen duwe teras sing mboseni lan hambar lan pengin menehi kesempatan kanggo tanduran liya, mula bakal dadi pilihan sing apik lan sampeyan mung kudu ngurus perawatan supaya dheweke sukses. Aja nganti lali!

Clematis

tanduran ruangan tahan kanggo teras

Uga dikenal kanthi jeneng Clematis, yaiku tanduran sing duwe 300 spesies beda, sing wis ngandhani yen sampeyan bisa adaptasi karo perubahan iklim.

Sanajan dudu tetanduran perennial, ukurane tetep luwih saka setengah taun, mekar wiwit musim semi nganti tiba. Ijo cukup ijo peteng kanthi kembang kanthi kelopak terbuka sing bisa beda-beda warna.

Boj

Boxwood, minangka tanduran tahan ruangan paling apik kanggo teras

Apa sampeyan ngerti manawa boxwood bisa tahan suhu sing sithik? Kita ngomong babagan -20 derajat lan isih bakal sampurna. Ing mangsa panas, sampeyan uga tahan suhu dhuwur, luwih saka 30-40 derajat, dadi salah sawijining tanduran ruangan sing tahan kanggo teras.

Iki umume, sing bakal katon sampurna ing teras sampeyan lan ora butuh banyu sing akeh. Aku metu ing musim panas. Kajaba iku, ditandur ing pot bakal ngidini sampeyan kontrol tuwuh lan trim miturut sing dikarepake.

Pring

Bambu minangka tanduran njaba sing ora dingerteni

Sanajan pring minangka salah sawijining tanduran njaba sing paling ora tahan kanggo teras, sampeyan kudu ngerti manawa tahan banget, sanajan suhu ekstrem bisa dipasang ing papan sing sempit. Nanging sampeyan ngerti ngidinke suhu -10 derajat.

Sing apik yaiku tanduran iki supaya ora tuwuh gulma, saliyane nutupi teras saka prying eye. Kanggo ngurus, butuh papan sing padhang nanging ora srengenge langsung lan irigasi sing nyedhiyakake kelembapan (minangka tanduran tropis).

petunia

Petunias klompok

Petunia minangka tanduran kembang sing dianggep tahan tahan dhuwur. Lan sampeyan bisa nyelehake ing pot utawa tandur lan tahan musim panas banget. Ya tenan, ing mangsa adhem sampeyan bakal kelangan, kudu diganti nganggo kembang liyane.

Mekar nalika musim semi lan musim panas.

Headband

Kaset, tanduran tahan tahan kanggo teras

Mungkin sampeyan ora ngerti jenenge kanthi jeneng kasebut nanging dening ilmuwan, Klorofil komosum, utawa 'ibu-ibu ala'. Jeneng atipikal iki amarga gagang saka tunas anyar, mula "diusir", banjur digantung.

Iki minangka salah sawijining tanduran ruangan sing tahan kanggo teras kasebut bisa dadi srengenge utawa srengenge sing kebak, gumantung apa sing sampeyan karepake. Kajaba iku, ing oyot kasebut nyimpen banyu, kanthi cara yen sampeyan lali mbanyoni, sampeyan bakal duwe cadangan kanggo narik banyu (sanajan wis entek, elinga wae).

Cocog banget kanggo teras amarga rwaning banget lan uga ora bakal menehi sampeyan akeh masalah babagan pangopènan.

Melati

Melati, tanduran pendakian njobo

Apa sampeyan manggon ing papan sing cerah? Dadi, dianggep minangka tanduran ruangan sing tahan kanggo teras nalika melati. Minangka semak pendakian kanthi luwih saka 200 spesies sing beda, lan sawetara uga kembang putih sing arupa mambu sing khas banget (Lan nyenengake).

Sampeyan ora mbutuhake ati-ati banget sanajan sampeyan kudu ngerti supaya kabeh kabutuhan wis katut.

Ivy

Ivy, tanduran menek

Mirip karo mlathi, amarga uga pendaki, minangka tanduran sing bisa dilebokake ing srengenge utawa ing iyub-iyub sing ora bakal rumangsa ilang apa-apa. Tuwuh cukup cepet nanging yen sampeyan pengin godhong banjur kudu tansah dipotong ing awal musim semi lan priksa manawa ana saluran pembuangan sing apik.

Sawetara nganggep ivy minangka spesies invasi (utamane sawetara saka 15 spesies sing dikenal) mula, yen sampeyan duwe tanduran luwih akeh, sampeyan kudu priksa manawa ora tuwuh gedhe banget utawa nyerang wilayah tanduran liyane.

Daisies

Daisies, tanduran ruangan tahan kanggo teras

Mikir babagan tanduran ruangan sing tahan kanggo teras nggawe kita mbayangake aster. Dheweke tahan banget karo srengenge lan ora butuh ati-ati banget. Sampeyan padha seneng iklim panas lan sampeyan mung butuh sampeyan ngombe sethithik ing mangsa adhem lan nalika musim panas.

Minangka kembang, ing iklim sedheng bisa adaptasi kanggo menehi kembang ing taun, nanging umume nalika musim semi lan musim panas.

Geranium

Geranium, salah sawijining tanduran njaba paling apik

Yen ana tanduran khas Spanyol, mula iku geranium. Iki minangka tanduran tahan paling misuwur lan paling dihargai kanggo teras, utamane ing sisih kidul. Cocog banget kanggo nduwe ing balkon lan teras lan sing paling apik yaiku, Yen sampeyan ngurus kanthi apik, sampeyan bakal duwe kembang sajrone taun. Lan iki dihargai, utamane kanggo wangi.

Iku gampang banget kanggo ngasilake, kanthi wiji lan stok.

Minangka kanggo perawatane, pancen "rumit" kanggo ngerti apa sing dibutuhake saben wektu, nanging yen sampeyan entuk dheweke, sampeyan bakal seneng banget karo dheweke.

Rosebush

Grumbulan mawar, tanduran njobo

Tanduran kembang mawar minangka tanduran njaba sing tahan banget nganti musim panas, nanging uga kanggo musim salju. Dheweke butuh akeh sinar srengenge lan bisa tahan panas lan adhem. Siji-sijine sing dibutuhake yaiku sampeyan ngombe asring nalika musim panas, lan kurang ing musim salju.

Ya Sampeyan mung bakal bisa ngrasakake kembang nalika musim semi lan musim panas, amarga ing musim salju, kajaba sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sedheng lan tanduran adaptasi, ora bakal kembang lan mung sawetara batang sing isih ana. Nanging nalika musim semi bakal tangi lan wiwit thukul.

Mikirake

Pies, tanduran ruangan sing tahan las kanggo teras

Pansy minangka salah sawijining tanduran sing ditandur ing wulan Oktober-November (ing musim gugur) lan mekar nalika musim salju. Sing wis nggawe sampeyan ngerti manawa sampeyan ngadhepi salah sawijining tanduran ing njaba ruangan kanggo teras nalika semana.

Lo Siji-sijine sing sampeyan butuhake yaiku papan sing cerah banget supaya sampeyan bisa tahan suhu sing sithik. Minangka baline, sampeyan bakal menehi kembang kanthi warna sing padhang supaya bisa katon beda karo tanduran liyane.

Ana macem-macem tanduran ruangan sing luwih tahan kanggo teras, apa sampeyan menehi saran luwih kanggo dipikirake para pamiarsa?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Esther ngandika

    La Gaura, lavender, oleanders, wit anggur prawan, honeysuckle, evonium pittosporum, photinia ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ester.

      Ya, kabeh iku tahan banget lan cocog kanggo teras.

      Matur nuwun.