Perawatan Yucca minangka tanduran njaba

Yucca minangka tanduran sing bisa ana ing njaba

Ana sing njupuk kauntungan saka duwe Patio interior utawa kamar padhang kanggo duwe taman pot ing ngendi padha nandur cacti, succulents lan jinis tetanduran khas wilayah garing utawa semi-gersang. Nanging apa sing bakal kelakon yen singkong ditinggal ing njaba kabeh taun? Iki minangka jinis sayuran sing tresna marang srengenge, saengga mung butuh sawetara dina ing teduh kanggo godhonge ilang kekuatan lan 'hang'.

Sanadyan mangkono, ora umum ditemokake minangka dekorasi omah, sanajan ora dianjurake, amarga ing kahanan kasebut cahya sing ditampa biasane ora cukup. Mulane, supaya iku pancene ayu, kita bakal pitutur marang kowe apa perawatan yucca minangka tanduran ruangan.

Sijine ing srengenge lengkap

Yucca bisa ing taman

Gambar – Wikimedia/Susan Barnum

Aku ngerti, kadhangkala aku mbaleni dhewe. Nanging kanggo yucca penting kanggo tuwuh ing papan sing cerah. Ing panggonan asalé, wiji kasebut njupuk kauntungan saka udan kanggo germinate, lan lintang raja tuwuh kanthi lurus, ngembangake godhong kulit sing khas kanthi ujung runcing. Awit saking punika, ing dalêm punika limrahipun botên katingal kados ing njawi, awit godhong-godhongipun katingal ambruk, nggantung, kados sampun kecalan kakiyatanipun.

Nanging ati-ati karo iki, amarga yen kita duwe siji sing wis tau kapapar cahya langsung, iku bakal kobong sanalika aku menehi sethitik. Kanggo ngindhari iki, kita kudu sabar, lan mbabarake sethithik, njupuk kauntungan saka jam nalika tingkat insolasi paling sithik (yaiku, esuk utawa sore). Dina liyane, kita bakal duwe ing iyub-iyub nganti sawetara minggu wis liwati.

Uga, aku nyaranake miwiti nindakake iki ing musim semi utawa musim gugur, amarga srengenge ora kuat banget; Mangkono, nalika musim panas teka, mesthine bakal cukup aklimatisasi lan, sanajan ngalami kobongan, bakal entheng banget.

Pot utawa lemah, sing luwih apik?

Inggih, ing alam, ora ana siji-sijine tanduran sing tuwuh ing pot, amarga kasunyatan sing prasaja iki minangka penemuan manungsa. Nanging, ya, ana akeh sing urip banget ing wadhah: kaya karnivora, jamu, lan liya-liyane. Nanging iki ora kasus karo yuccas sing bisa ngluwihi 3 utawa 4 meter ing dhuwur, kayata Gajah Yucca utawa yucca aloifolia.

Iki ngembangake pseudo-trunk sing cukup kandel, sing ing sawetara kasus bisa ngluwihi 50 sentimeter, dadi yen kita kepengin banget tuwuh lan dadi spesimen sing apik banget, luwih becik nandur ing lemah sanalika bisa. Mangkono, saliyane, kita bakal weruh manawa tuwuh luwih cepet.

Nanging, Apa bisa tansah ana ing pot? Iku ora becik, nanging ya, iku bisa. Dina iki sampeyan bisa nemokake pot gedhe sing bisa didol, nganti diameter 1 meter; malah yen sampeyan Handy lan duwe papan, sampeyan bisa malah nggawe situs construction. Ing wadhah kasebut ora bakal tuwuh kaya yen ana ing lemah, nanging isih bakal nggawe tanduran sing apik banget.

Apa jinis tanah sing dibutuhake yucca?

Saka pengalamanku dhewe, yucca minangka tanduran sing ora nuntut babar pisan. Iku mundak akeh malah ing miskin, eroded lemah sing tetep garing kanggo minggu. Lemah ing kebonku lempung, lan amarga udan sithik lan tingkat sinar matahari dhuwur banget ing musim panas, lemah dadi kompak, mula nggawe bolongan tanduran sing sederhana cukup angel yen ora dibasahi dhisik. Kula yucca wis akeh ing wiwit aku tuku, lan wis ora ana masalah.

Saiki, Yen sampeyan arep duwe ing pot, aku menehi saran supaya sampeyan nandur ing siji karo substrat khusus kanggo succulents. (didol Kene), utawa kanthi campuran gambut lan perlite ing bagean sing padha. Kanthi cara iki, bakal bisa oyod kanthi apik, sing bakal mengaruhi wutah lan kesehatane.

Apa yucca njaba kudu disiram?

Yucca minangka tanduran njero ruangan

Gambar - Flickr / Adam Jones

Singkong minangka tanduran sing tahan kahanan garing lan kurang banyu. Iki amarga ing panggonan asale udan sithik. Mulane, perlu dipikirake yen sampeyan kudu nyirami utawa ora nalika ana ing njaba. Lan bebener iku jawaban kanggo pitakonan sing bakal gumantung apa kita duwe ing pot utawa yen kita duwe ing lemah ing Taman.

Yen wis ana ing pot, mula kudu disiram. Lemah sing diduweni mung winates, mula yen suwe ora udan sing penting disiram seminggu sepisan ing mangsa panas. Sisan taun kita bakal nyirami, amarga lemah tetep lembab luwih suwe.

Yen ana ing kebon, aku nyaranake mbanyoni ing taun pisanan supaya oyod luwih apik. Kita bakal nindakake saka wektu kanggo wektu, sapisan minggu utawa saben rong minggu.

Pupuk singkong: ya ora?

Nalika tuwuh ing lemah sing ora apik, pupuk ora penting banget kanggo dadi apik. Nanging yen kita duwe ing pot, iku banget dianjurake kanggo mbayar karo pupuk kanggo tetanduran ijo (didol Kene) utawa kanggo succulents (didol Kene), tindakake pandhuan kanggo nggunakake.

Apa kudu direksa saka Frost?

Yucca tahan kadhemen banget, uga frosts lan snowfalls anggere lagi pas wektune. Nanging, tuwuh paling apik ing iklim sing anget, kayata iklim tropis lan subtropis garing, lan Mediterania. Nanging hey, supaya sampeyan tetep eling, Ing kene kita menehi dhaptar spesies yucca lan hardiness:

  • yucca aloifolia -18ºC
  • yucca baccata -20ºC
  • Gajah Yucca -12ºC
  • Yucca mulya -18ºC
  • yucca rostrata -23ºC

Mulane, ora, iku ora perlu kanggo nglindhungi dheweke.

Singkong minangka tanduran sing tahan kahanan garing lan kurang banyu

Gambar - Flickr / Megan Hansen

Yucca minangka tanduran sing bisa ana ing njaba ruangan. Muga-muga kanthi ngetutake tips iki, sampeyan bisa nggawe ayu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.