11 tanduran sing butuh banyu sithik

Anemon wit: Tanduran sing butuh banyu sithik

Duwe tanduran minangka salah sawijining kegiyatan sing paling nyenengake. Yen dheweke rumangsa kepenak lan sampeyan ngrawat kanthi becik, dheweke menehi warna lan kembang supaya sampeyan bisa nambah padhang. Nanging, ana wong sing, amarga pakaryane, utawa polahe, rada ora ngerti, lan ora duwe "tangan" karo dheweke, salah sawijining masalah yaiku kekurangan irigasi. Nanging, Kepiye nyoba tanduran sing butuh banyu sithik?

Karo sampeyan ngindhari masalah sing kudu diwaspadai lan dheweke uga ayu banget tinimbang masalah liyane sing luwih alus. Nyatane, kita bakal nyritakake babagan sawetara sing sejatine disenengi.

Kentia

Kentia

Tanduran iki minangka salah sawijining sing paling apik sing bisa dilebokake, sanajan kita wis ngandhani Butuh papan ekstra amarga akeh banget. Amarga alasan iki, biasane digunakake ing ruang tamu. Kajaba iku, kudu akeh cahya ora langsung lan suhu udakara 24 derajat.

Babagan siraman, cukup moderat, nanging ing mangsa panas, luwih-luwih yen sampeyan manggon ing wilayah sing anget, kudu ditambah.

Sukulen

Sukulen: Tanduran sing butuh banyu sithik

Tanduran iki minangka tanduran sing mbutuhake banyu paling sithik. Dheweke tahan banget lan, sanajan sampeyan nganggep ora duwe daya tarik, amarga sampeyan ngerti ana luwih saka 800 spesies succulents, lan mesthine luwih saka siji utawa loro sing narik kawigaten.

Siji-sijine sing kudu ana awas es, amarga dheweke ora ndhukung. Yen ora, dheweke mung pengin mbanyoni nalika sawetara wektu.

Kurma kurma

Kurma kurma

Iki minangka salah sawijining tanduran intensif banyu sing bisa dilebokake ing njaba. Ditondoi kanthi mirip banget karo wit kurma, nanging ora beda karo wit iki, tuwuh ora luwih saka 2-3 meter.

Iku hiasan lan tahan banget nalika garing. Kajaba iku, metokake woh lan bisa dipangan amarga duwe sifat antidiarrheal, astringen lan nutrisi.

Spatiphilian

Spatifilo: Tanduran sing butuh banyu sithik

Yen sampeyan nggoleki a tanduran sing ora butuh akeh cahya, amarga sampeyan manggon ing omah kanthi kekurangan iki, mula spatifilo bisa dadi solusi ing antarane tanduran sing butuh banyu sithik.

Iki uga bisa mbantu ngresiki hawa ing omah lan sampeyan mung kudu nyiram nalika ndeleng yen bumi garing utawa udakara kaping pindho saben minggu.

Sansevieria

Sanseviera

Apa sampeyan pengin tanduran sing mung kudu disiram saben wulan? Loro paling akeh? Dadi iki sing paling apik. Sansevieria minangka tanduran pembersih udara lan ora butuh perawatan sing sithik.

Como godhongé amba lan kenthel, iku bakal nglumpukake banyu sing dibutuhake, alesan kenapa risikone saya suwe banget. Kajaba iku, ngejarke kadhemen lan panas banget.

Minangka kanggo mbanyoni, ing mangsa adhem bakal sepisan sewulan lan ing mangsa panas rong wulan. Ora ono liyane!

Poto

Poto

Poto minangka tanduran liya sing bisa dipikirake. Mung mbutuhake banyu lan irigasi mung sethithik nalika sampeyan ndeleng manawa garing wis garing. Biasane, yen menehi akeh cahya (ora langsung amarga bakal ngobong godhonge) sampeyan bakal duwe nada kuning lan ijo.

Nanging uga ngidinke ing papan sing kurang sithik. Ing bab mung, yen godhong biasane ijo banget.

Bougainvillea

Bougainvillea: Tanduran sing butuh banyu sithik

Iki minangka salah sawijining tanduran intensif banyu sing bisa dilebokake ing njaba. Lan sampeyan ora mung bakal duwe tanduran pendakian, nanging ambune bakal nggawe sampeyan seneng. Sampeyan bakal menehi mantel jambon, oranye utawa abang sing apik lan cocog kanggo nggawe lawang, pergola utawa papan sing pengin sampeyan tampilake.

Babagan irigasi, ngerti ing mangsa adhem sampeyan ora kudu ngombe. Yen ing njobo, mung banyu udan; lan ora ana ing njero omah. Ing musim panas, ing tangan liyane, sampeyan butuh 1-2 mbanyoni seminggu, lan mung ing oyot, aja nganti godhong.

Ficus

Ficus

Ficus minangka salah sawijining tanduran sing bisa digunakake ing bonsai utawa versi normal. Pancen mirip karo wit, nanging ukurane cilik, lan sejatine, sanajan ana sawetara spesies, mung sawetara sing umume ndeleng ing omah.

Dheweke butuh perawatan sing sithik. Nyatane, yen sampeyan menehi cahya sing apik, sanajan srengenge bakal luwih saka cukup. Lan irigasi? Wulan saben wulan (ing bonsai, nalika duwe lemah garing utawa kaping pindho saben wulan).

Violet

Violet: Tanduran sing butuh banyu sithik

Yen sampeyan seneng tetanduran kembang lan sampeyan pengin dadi tanduran sing butuh banyu sithik, iki bisa memenuhi apa sing sampeyan goleki. Saka kabeh spesies kasebut, disaranake Afrika, sing paling tahan, ing suhu dhuwur lan sithik.

Minangka kanggo irigasi, kalebu salah sawijining Sampeyan ora kudu ngombe banyu saka ndhuwur, nanging nganggo piring saka ngisor. Kudu mbanyoni moderat lan mesthi weruh yen lemah garing.

Anemon

Anemon wit: Tanduran sing butuh banyu sithik

Wit-anemon, utawa uga dikenal minangka Carpenteria California utawa grumbul-anemon, minangka semak kembang. Iki dibuwang nalika musim semi lan musim panas lan bisa diadaptasi ing njobo uga ing njero ruangan.

Kanggo mbanyoni, sampeyan butuh sethithik banget, mung yen katon garing.

Bluebells

bluebells

ing bluebells Iki minangka tanduran liya sing butuh banyu sithik sing duwe kembang, lan bisa nggawe sampeyan seneng karo warna sing padhang. Ana luwih saka 300 jinis tanduran iki lan ditandai karo bentuk lonceng sing diduweni kembang.

Minangka kanggo ngilekake banyu, dheweke kudu mlebu wilayah sing asor banget, lan luwih saka risiko, sing bakal digoleki yaiku. Mula, sampeyan bisa nyelehake gulung botol kanggo nyelehake. Yen sampeyan uga manggon ing wilayah sing lembab, sampeyan ora bakal nemoni masalah nalika ngrampungake lan tahan banget.

Saiki, bener, saka kabeh sing wis kita lebokake, bisa uga iki minangka salah sawijining sing paling alus.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem pilihan tanduran sing butuh banyu sithik, lan akeh liyane sing durung diwenehake. Siji-sijine yaiku, amarga ora duwe irigasi sing sithik, bisa uga cocog yen sampeyan ndhaptar nalika wis disiram amarga pungkasane sampeyan bakal lali lan sampeyan ora bakal ngerti manawa sampeyan menehi "jatah banyu" saben wulan. Apa sampeyan menehi saran babagan sing sampeyan ngerti?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Dara ngandika

    Aku seneng dhaptar tanduran sing kurang banyu, matur sèwu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun Dara 😀

  2.   Xavier ngandika

    saran apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, Xavier.