Tanduran sing ngasilake oksigen ing wayah wengi

Cacti ngeculake oksigen nalika maghrib

Nalika wayah wengi, mayoritas tanduran nandur ing kahanan istirahat; sawetara, kayata genus Albizia, malah melu godhong menehi kesan yen dheweke turu. Nanging sanajan ora duwe sistem saraf kaya kita, dheweke duwe irama sirkadian sing cocog kanggo awan-wengi. Akibate, lan amarga gumantung karo cahya kanggo nindakake proses sing penting kaya fotosintesis lan, uga, kanggo tuwuh, dheweke menehi reaksi stimulus cahya, nalika ana lan nalika ilang.

Nanging ora kabeh fotosintesis kanthi bebarengan, lan akibate, ora kabeh ngusir oksigen sekaligus. Amarga alasan iki, kita bakal ndeleng yaiku tanduran sing ngasilake oksigen ing wayah wengi.

Pilihan tanduran sing ngasilake oksigen ing wayah wengi

Babagan sing kudu dingerteni yaiku kabeh tanduran ngasilake oksigen, amarga alesan kabeh padha fotosintesis kanggo urip. Nanging ora kabeh wong nindakake ing wayah wengi. Nyatane, mung tetanduran kanthi metabolisme CAM sing ngusir oksigen nalika ora ana cahya.

Mangkono, kita bakal nuduhake sampeyan sing bisa ditanam ing njero omah tanpa masalah, lan uga tetep sehat meh tanpa menehi perawatan:

aloe Vera (Lidah buaya)

El aloe Vera minangka tanduran crass kanthi godhong lanceolate lan daging, dawane nganti 50 sentimeter, lan warnane ijo enom. Adaptasi apik karo interior omah, bisa urip ing kamar sing akeh cahya. Amarga ukurane, tuwuh dadi apik ing pot, lan mung mbutuhake loro utawa telung transplantasi sajrone urip.

Crassula perforata (Crásula perforata)

Crassula perforata minangka salah sawijining tanduran cam paling umum

La Crassula perforata Iki minangka tanduran kanthi batang sing wiwit langsung nanging cenderung sujud pirang-pirang taun. Ndhuwur dhuwur 45 sentimeter, lan godhonge tuwuh saka batang sing padha. Iki ijo lan daging. Dadi wong sing paling penasaran, ing njero omah bakal katon apik anggere dilebokake ing papan sing jelas.

Phalaenopsis (Anggrek Kupu-kupu)

Phalaenopsis minangka anggrek sing mekar nalika musim semi

Anggrek genus phalaenopsis Yaiku tanduran epifit sing urip ing cabang wit ing habitat asile. Yen wis diwasa, dijaga ing pot plastik sing bening, asring nganggo kulit kayu pinus minangka substrat, mula oyot bisa fotosintesis tanpa ana masalah. Ing njero omah butuh asor dhuwur, nanging uga banyu sing biasa (nalika oyot putih katon).

Pyrrosia longifolia

Pyrrosia minangka tanduran sing ngeculake oksigen ing wayah wengi

Gambar - Wikimedia / Tony Rodd

Iki minangka pakis epifit sing, miturut asma jenenge, duwe godhong dawa, nganti 40-50 sentimeter. Werna ijo, lan minangka tanduran sing bisa ditemokake ing cabang-cabang wit. Mula, paling apik yen ana ing panci sing digantung, nanging sampeyan kudu nyemprot banyu saben dina nalika musim panas yen asor lingkungane sithik.

Grandullora Portulaca (Kembang purslane)

Portulaca grandiflora minangka tanduran sing ngasilake oksigen ing wayah wengi

La Grandullora Portulaca Iki minangka tanduran sing disaranake ing sisih ngarep omah utawa ing pawon. Ora bisa dipangan, nanging butuh akeh cahya, mula prelu golek area sing padhang. Nanging saliyane, tekan dhuwur mung 20 sentimeter, nanging duwe kembang jambon kuning utawa putih nganti diameter 2 sentimeter ing musim semi-musim panas.

Ruschia pulvinaris (Mat)

Ruschia minangka tanduran crass

Gambar - Wikimedia / Ghislain118

Sukulen dikenal minangka tikar Yaiku tanduran cilik, tekan dhuwure 20 sentimeter lan diameter 30-35 sentimeter. Ngembangake batang sing kurang luwih lurus lan bercabang saka pangkalan, saka godhong ijo glukosa thukul. Iki ngasilake kembang ungu udakara diameter sentimeter ing mangsa semi. Sampeyan mbutuhake sawetara mbanyoni, uga cahya sing cahya.

Tectorum sempervivum (Tansah urip)

Tectorum Sempervivum minangka cam tanduran

El Tectorum sempervivum Minangka succulent sing arang banget ngluwihi 4 sentimeter, nanging nalika mbentuk klompok bisa nganti 30 sentimeter utawa diameter luwih. Dawane godhong bentuk rosette ijo. Katon apik banget ing pot sing kurang lan jembar, amarga ngasilake pirang-pirang pengisep.

Kepiye cara tanduran nggawe oksigen?

Tanduran, sajrone fotosintesis, gunakake energi cahya srengenge, karbon dioksida sing diserep liwat pori-pori (uga diarani sistata) lan banyu sing diangkut saka oyot menyang, Liwat serangkaian reaksi kimia, ganti kabeh dadi gula kayata glukosa. 

Minangka akibat saka proses iki, tanduran ngusir oksigen yaiku nggunakake kewan (lan manungsa) lan tanduran kanggo ambegan. Nanging, sanajan kita kabeh ambegan 24 jam saben dina, mayoritas tanduran ngusir oksigen sajrone awan nalika fotosintesis.

Mung tanduran CAM sing nindakake ing wayah wengi. Sebab, dheweke urip ing wilayah sing ora udan udan lan suhune saya gedhe saengga bisa nyingkirake akeh banyu. Lan yen ambegan banyu mesthi ora bisa ilang, mula sing ditindakake yaiku nutup pori-pori nalika awan, kanggo mbukak nalika wengi yaiku nalika bisa ngusir oksigen.

Apa sing Tanduran CAM? Ya, kita wis ndeleng sawetara. Nanging yen sampeyan pengin ngerti jeneng liyane, tulis:

  • Agave
  • Echinocactus

  • Echinopsis
  • Kalanchoe

  • Lithops
  • Opuntia

Umume tanduran CAM kalebu kulawarga Crassulaceae, sing dadi salah sawijining taman sing paling populer ing taman lan koleksi sing suket. Umume, dheweke kudu diselehake ing papan sing cerah, kanthi lemah sing wis dikumbahi kanthi apik, lan disiram kadang-kadang, saengga lemah kasebut bisa garing ing antarane siraman.

Muga-muga sampeyan seneng karo pilihan tanduran sing ngasilake oksigen ing wayah wengi, lan sampeyan disaranake tuwuh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.