Tanduran sing ora butuh cahya

Sumbut minangka tanduran sing pengin entheng

Apa tanduran sing ora butuh cahya, utawa ora akeh? Contone, nalika duwe kebon sing wis diwasa, lan ing endi isih ana sudhut sing teduh, kita kudu mikir kanthi becik spesies apa sing bakal digunakake kanggo ngisi wilayah kasebut, amarga ora akeh sing bisa urip ing kahanan kasebut.

Lan kabeh tanduran, kanthi ukuran sing luwih gedhe utawa kurang, butuh sinar matahari. Sawetara mbutuhake cahya srengenge kanthi langsung, sing liyane seneng yen tekan ing filter, lan liyane uga mbutuhake perlindungan saka srengenge. Nanging malah sing pungkasan bakal duwe masalah serius yen diselehake ing wilayah sing peteng. Cahya minangka kunci kanggo fotosintesis lan tuwuh. Dadi, Ayo goleki tanduran sing ora butuh cahya (langsung).

Aecmea (Aechmea fasciata)

Aecmea minangka bromeliad sing pengin cahya sithik

Gambar - Wikimedia / Yercaud-elango

Aecmea, utamane Aechmea fasciata, minangka bromeliad sing sanajan asale tropis ora alus kaya sing sampeyan kira. Wangun rosette saka godhong tapered ijo kanthi garis putih, lan kembang jambon sing thukul saka tengah. Tumbuh nganti 30-35 sentimeter, lan godhonge dawane 40-45 sentimeter. Uripe apik banget ing iyub-iyub wit, uga ing njero ruangan. Iki ora ndhukung suhu sub-nol, nanging yen banget dijamin bisa tahan frosts sok-sok lan lemes nganti -1,5ºC.

Aspidistra (Aspidistra elatior)

Asididra minangka tanduran abadi

Gambar - Flickr / Phillip Merritt

La aspidistra Iki minangka ramuan sing tekan dhuwure 40-50 sentimeter paling. Tanduran kasebut tuwuh kanthi godhong ijo, sanajan gumantung karo kultivar kasebut bisa uga ana pinggiran putih. Iki kalebu spesies sing cocog kanggo pojokan mgayomi utawa ing njero ruangan kanthi cahya sithik, amarga uga tahan kahanan garing lan udan nganti -7ºC.

begonia (Begonia maculata)

Begonia maculata pengin sithik cahya

Gambar - Wikimedia / GCornelis

La Begonia maculata Iki minangka ramuan tropis sing tekan dhuwur 40 sentimeter. Godhonge udakara 20 sentimeter dawane 4-5 sentimeter, lan duwe permukaan ndhuwur ijo kanthi bintik-bintik putih lan sisih ngisor abang. Iki minangka tanduran sing mbutuhake sithik cahya kanggo tuwuh, nanging mbutuhake kelembapan lan perlindungan luwih dhuwur tumrap hawa adhem.

Bando (Klorofil komosum)

Pita minangka suket bayangan

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

La cinta yaiku tanduran taneman sing dhuwuré nganti 30 sentimeter, nanging godhonge ora tuwuh terus, nanging mbengkong mudhun. Dawane tuwuh udakara 35-40 sentimeter, lan ijo utawa beda-beda (ijo kanthi ujung putih). Paling disenengi ing njero omah lan ing kebon, kanthi cepet bakal nggawe klompok pita nalika ngasilake stolon. Tahan frosts adhem lan ringkih nganti -2ºC.

Pakis pedhangNefrolepis ngluhurake)

Nefrolepis minangka pakis bayangan

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Pakis pedhang utawa nephrolepis minangka macem-macem jinis pakis sing bisa diadaptasi. DeNgembangake godhong (godhong) ijo sing dawane nganti 1 meter. Kaya gymnosperma, ora ana kembang, nanging ora masalah: tuwuh kanthi cepet, lan bisa adaptasi banget. Ora butuh akeh cahya, uga ora butuh perhatian. Ndhukung frosts sing ringkih nganti -2ºC.

Hypoestes (Hypoestes fitokostachya)

Hypoestes minangka tanduran shade tropis

Gambar - Wikimediia / Sanjay Acharya

La hypoestes minangka tanduran taneman cilik sing paling dhuwur tekan 10 sentimeter, lan duwe godhong-godhongan warna sing apik banget, kayata abang utawa putih. Menarik amarga ora butuh akeh cahya, nanging sampeyan kudu ngerti yen alus: sampeyan kudu ngati-ati nalika mbanyoni amarga ora ndhukung banjir, lan kanthi adhem, amarga mung ndhukung nganti 10ºC.

Basa ibu mertuaSansevieria trifasciata)

Pedhang St. George minangka tanduran sing umure entheng

Gambar - Wikimedia / Mokkie

La basa ibu mertua utawa sanseviera minangka tanduran kanthi godhong amba lan manjang, daging, ijo, kadhang kala ana watese kuning. Gumantung saka macem-macem, ukurane antara 30 nganti 50 sentimeter. Kembangé tuwuh saka gagang kembang, lan putih. Mesthi wae, butuh lemah utawa landasan kanthi saluran sing apik, amarga oyot ora ndhukung banyu. Ndhukung nganti -2ºC.

Kuping gajah (Macrorrhizos Alocasia)

Kuping gajah ora butuh cahya akeh, lan dhuwure sak meter

Gambar - Flickr / Institut Pertanian Tropis Internasional

Tanduran sing dikenal minangka kuping gajah utawa alocasia minangka tanduran sing tekan dhuwure nganti 1 meter. Godhongé amba, udakara 50 sentimeter dawane 15-20 sentimeter, lan warnane ijo. Tingkat tuwuhane cepet, angger asor saya dhuwur lan iklim anget. Bisa tahan nganti -2ºC.

Wit kurma Lounge (Chamaedorea elegan)

Sawit ruang tamu minangka tanduran sing ora butuh lampu langsung

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

La ruang tamu wit kurma minangka tanduran taneman (megaphorbia, sing luwih pas) dawane udakara 2 meter. Iki ngembangake siji batang meh 2 sentimeter, lan makutha godhong ijo sing pucuk sing dawane 1-1,5 meter. Yaiku jinis tanduran cilik, sing ditandur ing pot uga ing kebon. Perlu shade, uga proteksi yen suhu mudhun ngisor -2ºC.

Poto (Epipremnum aureum)

Pothos minangka pendaki abadi

El foto yaiku pendaki sing terus ijo bisa tekan sepuluh meter yen dhukungan. Nyatane tahan banget, nyatane, bisa diduweni minangka tanduran njero ruangan sing kurang sithik, uga ing kebon teduh. Tuwuh cepet, lan ora prelu sampeyan ngerti banget. Nanging sampeyan kudu eling yen ora tahan es.

Apa sampeyan ngerti tanduran liya sing ora butuh cahya langsung kanggo tuwuh?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.