Kepiye supaya slug adoh saka tanduran?

Lidah buaya

Slug minangka kewan sing biasane sampeyan ora seneng duwe kebon utawa cedhak tanduran. Dheweke kaya keong, keluwen banget lan mangan kabeh bagean alus saka tanduran: godhong, gagang, ... malah bisa nyebabake kerusakan kaktus.

Ngerti dheweke bakal migunani banget kanggo ngerti carane supaya adoh saka swarga tartamtu. Ayo entuk 🙂.

Slug kaya apa?

Lidah buaya

Slug minangka moluska tanpa cangkang sing ukurane antara 1 lan 15cm. Ing endhas, kita nemokake papat antena, uga tutuk sing kalebu loro rahang lan untu sing cilik banget, orifice pernapasan diarani pneumostoma, uga ilat bergerigi. Thanks kanggo iki, dheweke bisa nemokake panganan lan ngunyah tanpa masalah, sing ditindakake nalika wengi amarga kewan nokturnal.

Gumantung saka spesies, bisa lelungan, angger suhu kepenak, antara 4 lan 7 meter ing dina sing padha, kayadene slug abu-abu. Nalika lagi nindakake, kelenjar sing ana ing sisih mburi sikil nggawe lendhut supaya bisa obah.

Nalika musim salju teka lan merkuri ing thermometer wiwit mudhun ngisor 5ºC, dikubur ing njero lemah, ing endi bakal tetep nganti musim semi digawe panas. Sawise periode hibernasi, dheweke bakal ngasilake maneh.

Sampeyan kudu ujar manawa moluska kasebut minangka hermafrodit, nanging ora bebarengan. Organ-organ lanang diaktifake dhisik, banjur organ-organ wadon. Endhog kasebut diwadhahi sawetara dina utawa minggu sawise kawin, banjur endhog antara 100 lan 500 endhog ing klompok 10 nganti 50 ing bolongan sing digali ing lemah.. Endhog iki wujude bunder, lan kuning putih utawa transparan, lan bakal diinkubasi nganti telung wulan.

Pangarep-arep urip antara 9 nganti 18 wulan gumantung saka spesies kasebut.

Apa karusakan sing ditrapake kanggo tanduran?

Slug minangka salah sawijining mungsuh utama tanduran, apamaneh yen kita urip ing wilayah sing biasane udan kanthi rutin. Kerusakan sing disebabake padha banget karo sing disebabake ulat, yaiku nyokot ing jaringan, sanajan moluska uga bakal menehi jejak lendir ing pot, godhong lan batang. Sampeyan uga bisa ndeleng manawa kotoran, sing ukurane kurang luwih dawa, ambane kurang saka 0,3cm, lan warnane ireng.

Kepiye supaya dheweke adoh?

Kita bisa milih obat alami utawa kimia kanggo nglindhungi tanduran. Ayo deleng apa sejatine:

Obat kanggo ngusir

Endhog endhog

Dheweke cocog banget yen ana sawetara spesimen lan karusakan sing disebabake ora penting banget.

Endhog endhog

Kulit endhog ngremuk minangka sawetara obat penghilang kerang paling apik ing kana. Kajaba iku, dheweke bakal ngasilake pupuk bumi nalika lagi bosok, lan sampeyan mung kudu nyebar ing landasan. Menarik, ya? 🙂

Supaya obat luwih efektif, sampeyan bisa nyelehake awu - kayu-, sing bakal nyegah kewan liyane, kayata aphid, saka serangan tanduran.

Botol plastik bening

Yen sampeyan duwe tanduran cilik sampeyan bisa nglindhungi kanthi menehi botol plastik transparan, kayane griya ijo. Mesthine sampeyan mung bisa nindakake yen nggawe bolongan supaya udhara bisa diperbarui, lan mung ing mangsa adhem.

Tejas

Moluska iki seneng papan sing peteng lan lembab. Kanggo narik kawigaten, sampeyan bisa nyelehake sawetara kothak ing pojokan kebon. Esuke, mesthi akeh sing bakal nglindhungi awake dhewe ing kana, lan sampeyan bisa nyekel lan nggawa nganti tekan sabisa.

Yen sampeyan ora duwe jubin, sampeyan bisa nyelehake blok utawa piring aluminium.

Obat kanggo ngilangi

Sal

Iki dianjurake kanggo ditrapake nalika wis ana hama sing signifikan, nanging kudu dipikirake manawa produk sing bakal digunakake bisa beracun kanggo manungsa, mula bocah-bocah lan kewan ingon-ingon kudu dijauhi saka wilayah sing diobati.

Molluscicide

Kasedhiya ing nursery lan toko kebon, ing granula lan minangka bubuk. Iki nyebar sethithik ing permukaan landasan utawa lemah, utawa ing sekitar tanduran sing pengin sampeyan lindhungi. Sarung tangan karet kudu dilebokake sadurunge ditrapake.

Bir

Ambune ngombe iki narik slug, mula bakal dadi kanca paling apik tumrap hama iki. Sampeyan mung kudu nyelehake wadhah ing sacedhake wilayah sing sampeyan pengin supaya aman saka serangane, lan iseni bir. Ora suwe dheweke bakal mulai teka.

Sal

Uyah dehidrasi. Yen sampeyan nyelehake sethithik ing area nyebrang slug, iku bakal migunani banget kanggo njaga supaya wabah bisa dikontrol, lan malah kanggo ngilangi. Nanging sampeyan kudu ngati-ati: yen dilebokake ing ndhuwur landasan utawa cedhak tanduran, sampeyan uga bakal kena pengaruh.

Slug diwasa

Apa sampeyan ngerti obat liya kanggo nyegah moluska kasebut? Yen mangkono, aja ragu-ragu ninggalake dheweke ing bagean Komentar 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Veronica ngandika

    Halo, dheweke menehi aku succulent kanggo kantor, yaiku pot cilik lan akeh tanduran, nggawa slug loro, aku dakbawa, nanging aku ora ngerti apa ana maneh. Apa sing bisa tak lakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Veronica.
      Sampeyan bisa ngobati karo moluskisida ing granula. Nanging wow, rasane ora duwe 🙂
      A Salam.

bool (bener)