Tanduran taunan lan biennial

Kembang tahunan lan dwitahunan cukup

Sanajan sampeyan ora bisa ngenali taunan lan taunan kanggo jeneng kasebut, sampeyan mesthi ngerti sejatine. Iki minangka tanduran vegetasi, umume ukurane cilik, sanajan bisa nganti luwih saka siji meter yen ana kembang, kelopak kasebut diwarnai kanthi cerah saengga bisa nggabungake macem-macem spesies kanggo nggayuh karpet kembang sing spektakuler.

Tanduran iki yaiku tanduran sing gampang tuwuh ing musim semi kanthi mung substrat lan banyu bakal ngidini sampeyan seneng kebon, lan / utawa loteng sing kebak urip lan warna. 

Tanduran taunan lan tahunan, Dheweke ditondoi kanthi kembang pamer kanthi warna sing beda-beda, lan amarga cukup murah amarga sampeyan bisa nggunakake bibit dhewe kanggo nambah. Kajaba iku, jinis tanduran iki, kanthi bisa nganyari saben taun, bakal ngganti estetika taman sing bakal dianyarake saben taun.

Artikel sing gegandhengan:
Sows tanduran tahunan lan biennial

Mangkene pilihan tanduran taunan lan biennial paling apik sing bisa ditanam ing kebon utawa pot:

5 conto tanduran taunan

Tanduran taunan, utawa umume diarani tanduran mangsan, yaiku tanduran sing mung bakal urip sawetara wulan setaun, yaiku yen kadhemen utawa yen kembang ora mandheg, tanduran bakal garing lan mati. Sawetara conto tanduran taunan yaiku:

Bunga Jagung (Centaurea cyanus)

Knapweed minangka ramuan taunan kanthi kembang biru

El kembang jagung, uga dikenal minangka tile utawa scabiosa, minangka ramuan tahunan alami saka Eropa. Nduweni batang sing bisa ngukur nganti 1 meter, lan sawetara kembang biru, utawa sok putih. Ukurane cilik, ukurane udakara 2 sentimeter, nanging akeh banget.

Poppy (Papaver rhoeas)

Poppy abang minangka ramuan taunan

La Poppy Iki minangka ramuan sing tuwuh ing lapangan Eurasia lan Afrika Lor. Udakara udakara 50 sentimeter, lan godhong pinnate tanpa petioles. Kembang kasebut digawe saka papat kelopak abang sing alus banget, amarga gampang digoleki, lan ukuran diametere udakara 3 sentimeter.

Clarkia (Clarkia amoena)

Clarkia minangka tanduran kanthi kembang jambon

Gambar - Wikimedia / Peter D. Tillman saka Amerika Serikat

Clarkia, utawa godesia, minangka ramuan sing asale saka Amerika Utara sisih kulon. Bisa ngukur dhuwure 1 meter, lan ngembang godhong ijo linier. Kembangé gedhe, ukurane nganti 6 sentimeter, lan warna jambon utawa ungu.

Larkspur (Nggabungake ajacis)

Consolida ajacis minangka ramuan kanthi kembang biru

Gambar - Wikimedia / Danny Steven S.

Larkspur minangka ramuan taunan saka Eropa. Duwe batang pubescent sing dawane nganti 1 meter. Godhonge ijo lan wujude beda. Kembangé biru lan ukurane udakara 2 sentimeter.

Bunga Matahari (Helianthus annuus)

Kembang srengenge kuning minangka ramuan taunan

El mangkok, uga diarani marigold utawa mirasol, minangka ramuan sing tuwuh ing Amerika Utara uga ing Amerika Tengah. Nduwe batang tegak sing dhuwuré bisa nganti 3 meter, gumantung karo macem-macem. Kembangé, kuning utawa abang, sejatine kembang-kembang sing ngukur diameter rata-rata sepuluh sentimeter.

5 conto tanduran biennial

Tanduran biennial yaiku tanduran sing tuwuh rong taun banjur sawise ngembang, ana kedadeyan nalika musim kaping loro. Iki ora ateges dheweke urip 24 wulan, nanging bagean urip bisa ditindakake sajrone setaun lan taun liyane, yaiku yen ditandur nalika musim panas utawa musim gugur, mula bakal tuwuh mekar ing musim semi. taun sawise nglampahi mangsa. Sawetara conto tanduran biennial yaiku:

Kembang Tembok (Matthiola incana)

El kembang tembok Yaiku ramuan sing sabenere abadi, nanging ditandur dadi biennial amarga ora tahan kadhemen. Ngembangake batang sing tegak nganti 80 sentimeter, saka endi godhonge godhong tombak thukul. Kembangé, diameteré 1-2 sentimeter, thukul saka batang, lan putih utawa lilac.

Campanula (Medium Campanula)

La Medium Campanula minangka ramuan biennial udakara 60 sentimeter sing tuwuh ing wilayah Mediterania. Godhongé ijo, kanthi wates sing rada untu. Sajrone musim semi sabanjure, ngasilake kembang berbentuk lonceng, putih, biru utawa ungu., Dawane 5 sentimeter.

Digital (Digitalis purpurea)

Foxglove minangka salah sawijining jinis ramuan biennial

Tanduran sing dikenal minangka digital utawa foxglove, minangka ramuan biennial utawa biennial asli ing Eropa, Asia, lan Afrika Lor. Ngembangake batang sing tekan dhuwur antara 0,50 lan 2,5 meter. Kembang kasebut dikelompokake ing klompok, lan ukurane tabung 5 sentimeter, lan jambon utawa lilac.

Royal Mallow (Alcea rosea)

Moose minangka tanduran biennial

La mallow kraton utawa moose yaiku ramuan siklus biennial sing dhuwuré nganti 2 meter. Asale saka Asia, sanajan wis alami ing kabeh bawana. Godhonge ijo lan webbed. Kembangé jambon, lan dawane udakara 2 sentimeter.

Verbasco (Verbaskum thapsus)

Verbasco minangka tanduran biennial

Gambar - Wikimedia / Magnus Manske

Verbasco minangka ramuan biennial sing tuwuh ing Eropa. Nduwe gagang tegak sing dhuwure 2 meter. Godhongé ijo lan lanceolate, kanthi midrib putih. Y Dene kembang mau wungu saka gagang terminal, kuning lan diameteripun udakara 1 sentimeter.

Apa sampeyan ngerti tanduran taunan lan biennial liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.